logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  2. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  3. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  4. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  5. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  6. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  7. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  8. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  9. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  10. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  11. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  12. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  13. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  14. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  15. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  16. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  17. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  18. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  19. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  20. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد

به بهانه یکسال درگذشت مرد هنری ایران؛

زاون، زاویه های زندگی را با هنر تلفیق کرد

زاون، زاویه های زندگی را با هنر تلفیق کرد
زاون با زاویه نگاه هایی انتقادی به سینما و تلویزیون و صاحب نظر سینمای ایران امروز اول اسفندماه سال گذشته دوستان خود را ترک کرد و به دیار باقی شتافت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هنرما، یک سال از غم فقدان مردی می گذرد که سینمای ایران با نام او آشنا هستند. انگار همین دیروز بود که خبر درگذشت مردی را شنیدیم که لبخند از لبانش دور نمی شد. چهره نام آشنایی که هنرمندان و سینماگران کشوری او را می شناسند. زاون با زاویه نگاه هایی انتقادی به سینما و تلویزیون و صاحب نظر سینمای ایران امروز اول اسفندماه سال گذشته دوستان خود را ترک کرد و به دیار باقی شتافت. این اتفاق در حالی رخ داد که چهارمین جشنواره ملی فیلم کوتاه حسنات در حال شکل گیری بود و روزهای پایانی نشست های خبری جشنواره جای خالی او حس می شد. او مشاور هنری جشنواره بود و امروز پس از گذشت یکسال هنوز چشم سینمای ایران در فقدان مرد مهربان سینما به اشک نشسته است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هنرما,

زاون قوکاسیان به دلیل عوارض ناشی از سرطان معده به مدت چهار ماه در بیمارستانی در وین تحت درمان بود و هفته های پایانی عمرش را در منزل سپری کرد. زاون ۶۴ ساله ناگهانی از میان هنرمندان رفت. ۶۴ بهار را پشت سر گذاشت و در زمستان شصت و یکمین سال عمرش دنیا را ترک کرد.

,

زاون، زوایای نگاهش را از ابتدای کودکی به دریچه هنر گشود تا در چهارچوب دنیای سینما اسیر شود. او عاشق سینما بود وبه دلیل نقدهای ریز و درشت بازی سینماگران گرفته تا تئاتری­ها و آنهایی که در تلویزیون هنرنمایی می کردند و نقش های خردتری داشتند همه او را می شناختند. قوکاسیان شیمی خوانده بود اما شم هنری اش را در زندگی به نمایش گذاشت و ۲۰ کتاب درباره سینماگران چون بیضایی‌، کیمیایی‌، کیارستمی‌، فرمان‌آرا‌، سینایی‌، گلاب آدینه‌، رضا ارحام صدر‌، فاطمه معتمد آریا‌، مجید انتظامی‌ و کتابی با نام «بردی از یادم» درباره لورتا نوشین‌ به رشته تحریر درآورد.

,

او با نشریه سینمای آزاد‌ به عنوان نویسنده مقاله و با نشریات سینمایی به عنوان منتقد همکاری داشت.

,

او کارگردانی فیلم سینمایی «همه فرزندان من» و چندین فیلم هشت میلی‌متری و آثار کوتاهی چون «در فلق»،«عروس کهن»،«عزای آینه»،«فصلی دیگر»، مستند«حاج شیوان»،«موزه من جلفا»،«نقش خیال» را در کارنامه کاریش دارد.

,

زاون یکسال است که در قبرستان ارامنه آرمیده است و دیگر کسی آن لبخندهای همیشگی و چهره مهربان او را ندیده است. زاون از دنیا رفت اما نام و خاطره اش زبانزد چهره های هنری و منتقدان سینما است.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه