logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

کمبود واکسن تب برفکی در استان مرکزی

افزایش شش برابری انتشار تب برفکی در استان مرکزی/ بیش از 300 راس دام در استان بر اثر تب برفکی تلف شده اند

افزایش شش برابری انتشار تب برفکی در استان مرکزی/ بیش از 300 راس دام در استان بر اثر تب برفکی تلف شده اند
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی به آمار تلفات دام های استان بر اثر بیماری تبر برفکی اشاره کرد و گفت: بر اساس آماری که هفته گذشته داشتیم حدود 40 راس دام سنگین و 260 راس دام سبک بر اثر بیماری تب برفکی در استان تلف شده اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شانقی مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی در گفتگو با پیام دلیجان به شیوع بیماری تب برفکی در استان اشاره کرد و گفت: در روز های اخیر بیماری تب برفکی در جمعیت دامی استان انتشار بیشتری داشته است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, پیام دلیجان ,


شانقی با شاره به اینکه در دو ماه اخیر بیش از 31 کانون بیماری تب برفکی در استان شناسایی شده است اظهار کرد: که این میزان نسبت به ماه های قبل شش برابر افزایش داشته است.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه جابه جایی دام در استان قابل کنترل نیست و جابه جایی غیر مجاز دام ها و دام های آلوده زیاد جا به جا می شود و زمینه انتشار بیماری را افزایش می دهد.

مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی به دلیل اینکه پروار بندی زیادی دارد و جابه جای دام ها زیاد است انتقال بیماری هم زیاد است.

کمبود واکسن تب برفکی در استان مرکزی

وی کمبود واکسن تب برفکی را یکی از مشکلات استان مرکزی عنوان کرد و گفت: علیرغم پیگیری های فراوانی که که با سازمان دامپزشکی کشور در این زمینه داشته ایم هنوز این مشکل مرتفع نشده است.

شانقی ادامه داد: به دلیل اینکه تولید واکسن داخلی کم است سازمان دامپزشکی مجبور به سهمیه بندی واکسن شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی در خصوص واکسن تب برفکی خارجی هم گفت: هر چند قیمت این واکسن ها نسبت به واکسن های داخلی گران است ولی این واکسن ها هم در داخل کم است و مشکل ترخیص دارند.

به دلیل کمبود امکانات نمی توانیم جمعیت دامی حساس کل استان را تحت کنترل قرار دهیم

وی به کمبود اعتبارات اداره کل دامپزشکی استان اشاره کرد و گفت: خود اداره استان اعتباراتی را در اختیار ندارد که بخواهد در این زمینه هزینه کند.

شانقی بیان کرد: با شرایط موجود فقط می توانیم کانون ها و شعاع های قرنطینه و دامداری های صنعتی را کنترل کنیم و نمی توانیم جمعیت دامی حساس کل استان را تحت کنترل قرار دهیم.

بیش از 300 راس دام در استان مرکزی بر اثر تب برفکی تلف شده اند

مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی به آمار تلفات دام های استان بر اثر بیماری تب برفکی اشاره کرد و گفت: بر اساس آماری که هفته گذشته داشتیم حدود 40 راس دام سنگین و 260 راس دام سبک بر اثر بیماری تب برفکی در استان تلف شده اند.

وی ادامه داد: این تلفات معمولا بیشتر از این میزان است چرا که این آمار مربوط به هفته گذشته بوده است.

شانقی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری دامداران باید ضمن رعایت مسائل امنیتی و زیستی و رعایت اصول بهداشتی از جابه جایی دام هارا به حداقل برسانند.

تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری ویروسی و عفونی دامی است که در حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانواده گاوسانان شیوع می یابد و در بسیاری از موارد با تلفات سنگین همراه است.

تب برفکی، بیماری واگیردار است که  با علایم بالینی تب شدید به مدت دو تا سه روز آغاز می شودو در پی آن تاول هایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.

دامنه آلوده زایی این بیماری بسیار بالاست و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی به سرعت گسترش بیماری را در پی دارد و به علت خسارت های سنگین و تلفات بالا ، تب برفکی بعنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می شود.

کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون به موقع، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن دام های مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم کردن دامها است.
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه