logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  2. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  3. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  4. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  5. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  6. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  7. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  8. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  9. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  10. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  11. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  12. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  13. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  14. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  15. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  16. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  17. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  18. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  19. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  20. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد

جاذبه های گردشگری هرمزگان:

قدیمی ترین قلعه به جا مانده از تاریخ در میناب

قدیمی ترین قلعه به جا مانده از تاریخ در میناب
قلعه هزاره یا قلعهٔ بی بی مینو ، در بخش مرکزی شهرستان میناب واقع شده و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. قلعه هزاره‌ تنها بنای تاریخی موجود در شهر میناب است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز، قلعه هزاره میناب واقع در 90 کیلومتری مرکز استان هرمزگان نشانگر تاریخی کهن و تمدنی به قدمت 2500 سال اقتدار و حکومت در این سرزمین است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, هرمز,

 

,

تنها بنای تاریخی شهر میناب، قلعه­ ای موسوم به قلعه هزاره است. قلعه هزاره میناب که به نام‌های دیگری از جمله قلعه بی‌بی مینو نیز معروف است، از قدمت بسیار طولانی برخوردار است، مردم بومی این قلعه را «بی­بی مینو» می­نامند و معتقدند که در روزگاران گذشته دو خواهر به نام­های «بی­بی مینو» و «بی بی نازنین» این شهر را بنا کرده­ اند. گویا در گذشته دو قلعه وجود داشت که یکی از قلعه­ ها ویران شده و تنها قلعه باقی مانده، به نام قلعه «هزاره» یا قلعه «بی بی مینو» شهرت یافته است.

,

, ,

به نحوی که از دوره هخامنشیان و ایلخانیان از مکان کنونی سازه باقیمانده برای حکمرانی استفاده می‌شده و تا دوران صفویه نیز پویایی آن مسجل شده است. این قلعه تا اواخر دوره قاجار مرکز حکومت محلی بود و در اطراف آن، خندقی کنده شده بود. در آن زمان همیشه صد سرباز مسلح در قلعه مستقر بوده و نگهبانی می­داده ­اند.

,

 

,

 

,

قلعه هزاره یا قلعهٔ بی بی مینو ، در بخش مرکزی شهرستان میناب واقع شده و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. قلعه هزاره‌ تنها بنای تاریخی موجود در شهر میناب است.

,

, ,

قلعه هزاره بی‌بی مینو در سال 1382 هجری شمسی در لیست آثار ملی به ثبت رسیده است و به همین جهت ارزش معنوی آن برای مردم میناب و استان بیش از پیش ضرورت یافته است.

,

 

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه