به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اصفهان بیدار، باقر صیرفیان امروز در رابطه با رکود اقتصادی شدید فرش دستباف در سال گذشته و توجه ویژه این صنعت به عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: قبل از این که اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل توسط مقام معظم رهبری عنوان شود، تولیدکنندگان فرش دستباف به این شعار عمل کرده اند به طوری که با وجود رکود بسیار شدید این صنعت، هم کارگران و بافندگان خود را نگه داشته اند و هم با وجود اینکه فرش هایشان فروش نرفته همچنان محکم و استوار در این راه مانده اند و من فکر می کنم این شعار وصف حال ما است.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اصفهان بیدار,وی افزود: البته مردم هم وظیفه دارند تا از تولید داخل فرش حمایت کنند چرا که امروزه قیمت یک فرش دستباف ارزان تر از یک لباس یا یک موکت اروپایی شده است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر توصیه می کنم کسانی که قصد دارند به این عرصه وارد شوند، در این منجلاب فرو نروند چرا که هنوز نه خریداری هست و نه بازاری و همه تولیدکنندگان نیز هر آنچه که از طلا، زمین، پول و سرمایه داشته اند را تبدیل به فرش کرده اند و بازار فروش محصولاتشان نیز راکد راکد است.
وی بیان کرد: باید همه کارها راه بیفتد تا این بازار هم از رکود خارج شود چرا که فرش جزء آخرین مایحتاج مردم بوده و امروز خریداری ندارد هر چند باید فرهنگسازی شود تا مردم تفاوت فرش دستباف با فرش ماشینی را بدانند آنوقت می توان امیدوار که تا حدودی این رکود کاسته شود.
صیرفیان ادامه داد: ما به برجام امیدوار بودیم تا با اجرایی شدن آن رکود نیز از بین برود اما هنوز هیج خبری نیست و علاوه بر این موارد، واردات فرش های ماشینی خارجی نیز ضربه ای مهلک بر بدنه صنعت فرش دستباف وارد کرده است؛ هر چند فرش دستباف فقط از طریق قاچاق و بیشتر از مرز افغانستان وارد کشور ما می شود.
وی با بین اینکه به طور قطع فرش های وارداتی خارجی در تمام دنیا کیفیت فرش ایرانی ندارند، تاکید کرد: متاسفانه در سال های اخیر تبلیغات سوئی علیه صنعت فرش کشور ما راه افتاد که امیدواریم با بهبود روابط دیپلماتیک و رفع این تبلیغات صنعت فرش دستباف نیز رونق گذشته خود را بدست آورد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان عنوان کرد: با شرایطی که بر جامعه امروز ما حاکم است به طور قطع نسل آینده دیگر به سراغ بافت فرش نخواهند رفت، چون تبلیغات منفی برای بافندگان فرش زیاد شده و در جامعه قالیبافی را عیب می دانند و از همین روی هیچ کدام از دختران امروزی حاضر نیستند قالی بافی کنند.
* قالی باف هنرمندی تمام عیار و شریف است
وی نقش صدا و سیما در زمینه بافندگی فرش را منفی دانست و اذعان کرد: در فیلم ها و تبلیغات صدا و سیما قالی بافی ننگ است و قالی باف همواره انسانی فقیر، بدبخت و بی سواد جلوه داده می شود که هیچ چیز ندارد در حالی که قالی باف یک هنرمند تمام عیار و انسانی شریف است.
صیرفیان دلیل دیگر گریزان بودن جوانان از قالی بافی را هزینه دستمزد کم دانست و اضافه کرد: هر چند این هزینه تاثیر گذار است اما مهم تر از آن همان نقش تبلیغات منفی است؛ زمانی در خانه ای دار قالی بود و خواستگار که می آمد خانواده دختر می گفتند که دختر ما قالی باف است اما امروز وقتی خواستگاری درب خانه ای را می زند خانواده دختر ابتدا دار قالی را جمع می کنند و آن را ننگ می دانند.
وی در پایان ابراز کرد: از دولت و مسئولان می خواهم تا برای حفظ این صنعت و هنر به تولیدکنندگان وام های طولانی مدت و با سود کم بدهند، تا کمی از مشکلات و گرفتاری های تولیدکنندگان فرش کاسته شود چرا که همه آن ها بلااستثنا گرفتارند و اگر قوی شوند فرش ها را می توانند به قیمت عادلانه ای به فروس برسانند و بیش از این متحمل ضرر نشوند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان با بیان اینکه برای رشد این صنعت نیاز به فرهنگسازی است و تنها مرجع فرهنگساز نیز صدا و سیما است، خاطر نشان کرد: صدا و سیما باید حرفه بافندگی فرش را به صورت همان هنری که هست، نشان دهد و به طور مثال گزارشاتی از قالی بافانی که توانسته اند ۵ دکتر برای جامعه تربیت کنند تهیه کند و این حرفه را فقط برای نشان دادن لقمه حلال نشان دهد نه برای نشان دادن فقر و بدبختی.
انتهای پیام/
وی افزود: البته مردم هم وظیفه دارند تا از تولید داخل فرش حمایت کنند چرا که امروزه قیمت یک فرش دستباف ارزان تر از یک لباس یا یک موکت اروپایی شده است.
,رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر توصیه می کنم کسانی که قصد دارند به این عرصه وارد شوند، در این منجلاب فرو نروند چرا که هنوز نه خریداری هست و نه بازاری و همه تولیدکنندگان نیز هر آنچه که از طلا، زمین، پول و سرمایه داشته اند را تبدیل به فرش کرده اند و بازار فروش محصولاتشان نیز راکد راکد است.
,وی بیان کرد: باید همه کارها راه بیفتد تا این بازار هم از رکود خارج شود چرا که فرش جزء آخرین مایحتاج مردم بوده و امروز خریداری ندارد هر چند باید فرهنگسازی شود تا مردم تفاوت فرش دستباف با فرش ماشینی را بدانند آنوقت می توان امیدوار که تا حدودی این رکود کاسته شود.
,صیرفیان ادامه داد: ما به برجام امیدوار بودیم تا با اجرایی شدن آن رکود نیز از بین برود اما هنوز هیج خبری نیست و علاوه بر این موارد، واردات فرش های ماشینی خارجی نیز ضربه ای مهلک بر بدنه صنعت فرش دستباف وارد کرده است؛ هر چند فرش دستباف فقط از طریق قاچاق و بیشتر از مرز افغانستان وارد کشور ما می شود.
,وی با بین اینکه به طور قطع فرش های وارداتی خارجی در تمام دنیا کیفیت فرش ایرانی ندارند، تاکید کرد: متاسفانه در سال های اخیر تبلیغات سوئی علیه صنعت فرش کشور ما راه افتاد که امیدواریم با بهبود روابط دیپلماتیک و رفع این تبلیغات صنعت فرش دستباف نیز رونق گذشته خود را بدست آورد.
,رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان عنوان کرد: با شرایطی که بر جامعه امروز ما حاکم است به طور قطع نسل آینده دیگر به سراغ بافت فرش نخواهند رفت، چون تبلیغات منفی برای بافندگان فرش زیاد شده و در جامعه قالیبافی را عیب می دانند و از همین روی هیچ کدام از دختران امروزی حاضر نیستند قالی بافی کنند.
,
* قالی باف هنرمندی تمام عیار و شریف است
وی نقش صدا و سیما در زمینه بافندگی فرش را منفی دانست و اذعان کرد: در فیلم ها و تبلیغات صدا و سیما قالی بافی ننگ است و قالی باف همواره انسانی فقیر، بدبخت و بی سواد جلوه داده می شود که هیچ چیز ندارد در حالی که قالی باف یک هنرمند تمام عیار و انسانی شریف است.
,
,
صیرفیان دلیل دیگر گریزان بودن جوانان از قالی بافی را هزینه دستمزد کم دانست و اضافه کرد: هر چند این هزینه تاثیر گذار است اما مهم تر از آن همان نقش تبلیغات منفی است؛ زمانی در خانه ای دار قالی بود و خواستگار که می آمد خانواده دختر می گفتند که دختر ما قالی باف است اما امروز وقتی خواستگاری درب خانه ای را می زند خانواده دختر ابتدا دار قالی را جمع می کنند و آن را ننگ می دانند.
,وی در پایان ابراز کرد: از دولت و مسئولان می خواهم تا برای حفظ این صنعت و هنر به تولیدکنندگان وام های طولانی مدت و با سود کم بدهند، تا کمی از مشکلات و گرفتاری های تولیدکنندگان فرش کاسته شود چرا که همه آن ها بلااستثنا گرفتارند و اگر قوی شوند فرش ها را می توانند به قیمت عادلانه ای به فروس برسانند و بیش از این متحمل ضرر نشوند.
,رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان اصفهان با بیان اینکه برای رشد این صنعت نیاز به فرهنگسازی است و تنها مرجع فرهنگساز نیز صدا و سیما است، خاطر نشان کرد: صدا و سیما باید حرفه بافندگی فرش را به صورت همان هنری که هست، نشان دهد و به طور مثال گزارشاتی از قالی بافانی که توانسته اند ۵ دکتر برای جامعه تربیت کنند تهیه کند و این حرفه را فقط برای نشان دادن لقمه حلال نشان دهد نه برای نشان دادن فقر و بدبختی.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه