اسمالحسنی/باقـــــــی

اسمالحسنی/باقـــــــی
باقی از اسمای خداست و گرچه در قرآن بدان تصریح نشده؛ ولی از آیاتی استفاده می‌شود؛ مانند:«واللّهُ خَیرٌ واَبقی» «و یَبقی وجهُ رَبِّکَ ذوالجَللِ والاِکرام» و «کُلُّ‌شَیء هالِکٌ اِلاّ وجهَه.» البته در‌صورتی می‌توان اسم باقی را از دو آیه اخیر استفاده کرد که مقصود از « وجه » ذات پروردگار باشد. در روایات به اسم باقی تصریح شده است.
[

به گزارش سرویس چندرسانه‌ای  شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پوستر"باقی" از مجموعه پوسترهای اسماءالحسنی سایت طراحان مستقل ایران را از نظر می‌گذرانید.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

باقی از اسمای خداست و گرچه در قرآن بدان تصریح نشده؛ ولی از آیاتی استفاده می‌شود؛ مانند:«واللّهُ خَیرٌ واَبقی» «و یَبقی وجهُ رَبِّکَ ذوالجَللِ والاِکرام» و «کُلُّ‌شَیء هالِکٌ اِلاّ وجهَه.» البته در‌صورتی می‌توان اسم باقی را از دو آیه اخیر استفاده کرد که مقصود از « وجه » ذات پروردگار باشددر روایات به اسم باقی تصریح شده است.

, » , , .,

معنا
باقی اسم فاعل از ریشه بقا و بقا در برابر فناستفنا یعنی زایل شدن و از بین رفتن و بقا به معنای ثابت ماندن و دائم بودن است.
 لغوی
بنابراین، باقی در لغت چیز یا کسی است که ثابت و دائم بوده، فناپذیر نباشد.
 اصطلاحی
و در اصطلاح بر ذات پروردگاری که به رغم فنا و نابودی همه موجودات همچنان موجود است و به هیچ وجه فنا و فساد بدان راه نمی‌یابد اطلاق می‌گردد، ازاین‌رو باقی مطلق ، حقیقی و بالذات خداست«کُلُّ مَن عَلَیها فَان و یَبقی وجهُ رَبِّکَ‌».

, معنا,
, , .,
,  لغوی, ,
,
,  اصطلاحی, ,
,

 

,

, , ]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه