اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

دری به روی سودجویی مهدهای کودک دوزبانه؛

سودای خارجی حرف زدن کودکان در بین والدین!

سودای خارجی حرف زدن کودکان در بین والدین!
این روزها والدین، چنان سودای خارجی حرف زدن کودکانشان را در سر می پرورانند که حاضرند در قبال پرداخت مبالغ هنگفتی، فرزندان دلبندشان را به مهدهای کودک دو زبانه بفرستند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سایت خبری کریمه، این روزها اگر سری به مهدهای کودک بزنید، خواهید دید یکی از افتخاراتی که برخی از آن ها دارند، این است که مهدشان دو زبانه است! و طوری از آن سخن می گویند که بسیاری از والدین تحت تاثیر قرار گرفته و حاضرند در قبال پرداخت مبالغ هنگفتی، فرزندان دلبندشان را به چنین مهدکودک هایی بفرستند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سایت خبری کریمه،, سایت خبری کریمه،, سایت خبری کریمه،, , می گویند,

قطعا این دسته از والدین از فواید زبان مادری بی اطلاع اند و نمی دانند که با این کار چه بلایی بر سر فرزندان خود می آورند! و خبر ندارند که هر فردی برای تسلط بر زبانهای دیگر ابتدا باید زبان مادری خود را به درستی آموخته باشد.

,

دکتر" احمد صداقتی"، روانپزشک در این باره می گوید: تکلم به زبان مادری در شکل گیری هویت افراد و به وجود آمدن احساس هویت خانوادگی در جوانان، در آینده می شود.

,

اما با این اوصاف، متاسفانه هستند مادرانی که با بچه های خود به زبانهای فرانسوی، انگلیسی و... صحبت می کنند! که این خود علاوه بر اینکه زمینه را برای ورود فرهنگ غربی که در تضاد فرهنگ ایرانی-اسلامی ما است فراهم می کند، ضربه های شدیدی نیز به زبان فارسی وارد می کند.

,

همچنین یافته های پزشکی نشان می دهد، مادرانی که با زبانی غیر از زبان مادری با فرزندان خود صحبت می کنند، نمی توانند احساسات عاطفی خود را به طور کامل به کودک منتقل کنند و در نتیجه نیازهای عاطفی کودک برآورده نشده و این کودک از استرس بیشتر و ضریب هوشی کمتر برخوردار خواهد بود.

,

البته برخی از متخصصان فراگیری زبان، ادعا می کنند که هر چه آموزش زبان دوم در کودکان زودتر شروع شود بهتر است؛ اما از طرف دیگر برخی از متخصصان دیگر به شدت معتقدند که کودک پیش از پنج سالگی نباید برای یادگیری زبان دوم تحت فشار قرار بگیرند زیرا یادگیری زبان دوم قبل از پنج سالگی باعث عقب افتادگی مرحله تکلم در کودک می شود.

,

همچنین این متخصصان معتقدند تاثیر منفی دو زبانی بودن در سازگاری عاطفی و اجتماعی کودک نیز افزایش می یابد. به دلیل بیان نامناسب مطالب، این گونه کودکان مورد تمسخر قرار گرفته و پیامد این وضع احساس خشم و افسردگی در این کودکان است.

,

آری، یادگیری زبان انگلیسی و یا بهتر بگویم، اصرار برخی از والدین بر یادگیری زبان انگلیسی توسط کودک خردسال آن ها، نه تنها مزیت نیست، بلکه آسیب های جبران ناپذیری را، بخصوص برای آینده این کودکان به ارمغان می آورد و موجب می گردد تا آن ها از فرهنگ و زبان اصیل کشورشان فاصله گرفته و فرهنگ بیگانه را بیاموزند.

,

به طوری که رهبر انقلاب اسلامی نیز، لزوم ترویج فکر و فرهنگ و زبان بومی را خاطرنشان کردند و گفتند: «متأسفانه در برخی مواقع بجای ترویج زبان فارسی، زبان انگلیسی ترویج می‌شود و اکنون کار به جایی رسیده است که آموزش زبان انگلیسی به مهد کودک‌ها کشیده شده است.»

, «متأسفانه در برخی مواقع بجای ترویج زبان فارسی، زبان انگلیسی ترویج می‌شود و اکنون کار به جایی رسیده است که آموزش زبان انگلیسی به مهد کودک‌ها کشیده شده است.»,

حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: «این موضوع به معنای مخالفت با یادگیری زبان خارجی نیست بلکه بحث اصلی، ترویج فرهنگ بیگانه در کشور و در میان کودکان، نوجوانان و جوانان است.»

,

به هر حال، چند سالی است که مهدها و مدرسه های دو یا چند زبانه، یکه تازی کرده و در تبلیغات شان با هزار پُز و ادا، آپشن دوزبانه بودن خود را به رخ می کشند! در حالی که تا چند سال پیش تعداد مراکز دو یا چند زبانه انگشت شمار بود و در تبلیغات کمتر مهدی، دوزبانه بودن به چشم می خورد.

, به هر حال، چند سالی است که مهدها و مدرسه های دو یا چند زبانه، یکه تازی کرده و در تبلیغات شان با هزار پُز و ادا، آپشن دوزبانه بودن خود را به رخ می کشند! در حالی که تا چند سال پیش تعداد مراکز دو یا چند زبانه انگشت شمار بود و در تبلیغات کمتر مهدی، دوزبانه بودن به چشم می خورد.,

اما چندسالی است که انگار این مزیت رقابتی توسط مدیران مهدهای کودک کشف شده و متوجه تمایل و علاقه والدین و اصرار آن ها برای یادگیری زبانی غیر از زبان مادری شده اند و به همین دلیل "دوزبانه" بودن جزئی از تبلیغات آن ها شده است.

,

این در حالی است که مدیرکل دفتر امور کودکان سازمان بهزیستی اعلام کرده که مجوزی برای مهدهای کودک دوزبانه صادر نمی شود و آن هایی هم که از قبل مجوز گرفته اند حق گرفتن مبلغ بیشتر به خاطر این ویژگی را ندارند، اما باز هم شاهد فعالیت مهدکودک هایی با این عنوان و البته گرفتن مبالغ هنگفت توسط آن ها هستیم!

,

خلاصه مطلب آن که اگر خانواده ها سودای خارجی حرف زدن کودکانشان را از سر بیرون کنند و اجازه بدهند تا فرزندانشان، زبان غیر از زبان مادری را در زمان خاص خودش فرا بگیرند، هم نتیجه بهتری در رشد ذهنی و روانی کودک خواهیم دید و هم سودجویی ها در این زمینه کمتر خواهد شد.

, خلاصه مطلب آن که اگر خانواده ها سودای خارجی حرف زدن کودکانشان را از سر بیرون کنند و اجازه بدهند تا فرزندانشان، زبان غیر از زبان مادری را در زمان خاص خودش فرا بگیرند، هم نتیجه بهتری در رشد ذهنی و روانی کودک خواهیم دید و هم سودجویی ها در این زمینه کمتر خواهد شد.]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه