اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

یادداشت

آتش زدن زمین کشاورزی بلای محیط زیست و خاک!

آتش زدن زمین کشاورزی بلای محیط زیست و خاک!
آتش زدن زمین های کشاورزی رامهرمز در سایه بی توجهی مسئولان بلای محیط زیست و خاک منطقه می باشد و علاوه بر این مسائل موجب آزار و اذیت همشهریان شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رامهرمزنیوز : چند روزی است که فصل برداشت محصول گندم و جو در شهرستان رامهرمز و استان خوزستان تقریبا به پایان رسیده و برخی کشاورزان برای زودتر آماده شدن زمین خود برای کشت محصولات دیگر، مبادرت به آتش زدن ته مانده های گندم و جو زمین خود می نمایند.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, رامهرمزنیوز ,
,

 برداشت گندم در رامهرمز

, برداشت گندم در رامهرمز,

 
از آنجایی که ته مانده محصول گندم و جو بسیار خشک و سریع الاشتعال است و وزش باد نیز موجب تسریع و شدت آتش سوزی آن می شود، لذا  یک سال زحمت و تلاش کشاورزان و خدمت رسانی به اقتصاد کشور و جامعه بعلت نبود آگاهی و علم به ضرر و زیان این کار انجام می شود  و باعث خسارات مالی  و زیست محیطی فراوانی به طبیعت ، جامعه و اقتصاد کشور می شود.

,
,

در ذیل برخی از مزایای وجود این ته مانده ها و مضرات سوزاندنشان در مزارع گندم  و جو بصورت تیتر وار اشاره می گردد.

*سوزاندن ته مانده ها باعث از بین بردن میکروارگانیزم های مفید موجود در خاک می شود.

*ممکن است بر اثر آتش زده این زمین ها باغات، درختان ومراتع حاشیه مزارع در اثر وزش باد دچار حریق و خسارت جبران ناپذیر  بشود.

*بقایای گیاهی که منابع مفیدی برای تولید موادآلی بوده از بین می رود.

*سوزاندن کاه و کلش علاوه بر مشکلات یاد شده موجب از بین رفتن موجودات زنده مفیدی می شود که در خاک وجود دارند.

*سوزاندن کاه کلش موج  آلودگی محیط زیست می شود وعلاوه بر آن ممکن است در تغییر شرایط آب و هوایی و افزایش درجه حرارت زمین تاثیر داشته باشد.

*کاه می تواند به عنوان یک منبع غرایی در جیره غرایی دام ها مورد استفاده قرار گیرد.

* کاه و کلش گندم و جو پس از پوسیدن در خاک موجب افزایش عناصر غذایی به صورت بسیار قابل استفاده برای گیاهان زراعی به صورت بسیار قابل استفاده برای گیاهان زراعی شده و در نهایت باعث کاهش مصرف کودهای شیمیایی میگردد.

* پوسیدن کاه و کلش در خاک موجب افزایش ماده آلی خاک شده و این ماده آلی سبب جذب بهتر عناصر غذایی توسط گیاهان می شود و در نهایت کارایی مصرف کودهای شیمیایی توسط گیاهان افزایش می یابد.

* افزایش مواد آلی خاک در اثر پوسیدن کاه و کلش گندم باعث بیشتر شدن تحمل گیاهان زراعی نسبت به خشکی ، گرما و سرما می شود.

* افزایش مواد آلی خاک در اثر پوسیدن کاه و کلش گندم و جو موجب بالا رفتن راندمان مصرف آب و در نهایت باعث کاهش دفعات آبیاری و هدر رفتن آب نمی گردد.

* افزایش مواد آلی خاک در اثر پوسیدن کاه و کلش گندم و جو ضمن تقویت رشد گیاهان زراعی موجب افزایش مقاومت آنها نسبت به آفات و بیماریها می گردد.

* مخلوط شدن کاه و کلش گندم و جو با خاک و افزایش مواد آلی موجب استحکام ذرات خاک در برابر روان آب ها شده و در نهایت سبب کاهش شدت فرسایش خاک در اثر روان آب و بادها می شود.

* مصرف بی رویه کودهای شیمیایی ضمن افزایش میزان شوری خاک موجب از بین رفتن ساختمان خاک و سفت شدن خاکها می شود. کاه و کلش گندم و جو پس از پوسیدن در خاک سبب کاهش اثرات سو ء کودهای شیمیایی می شود.

* افزایش مواد آلی موجب نفوذ و گردش بهتر هوا و آب در خاک شده و شریط مساعدی برای رشد و فعالیت ریشه گیاهان زراعی و موجودات مفید فراهم می گردد.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

 اتش زدن ته مانده گندم در رامهرمز

, اتش زدن ته مانده گندم در رامهرمز,

با وجود همه دلایل علمی فوق بر مثمر ثمر بودن وجود این ته مانده ها و ضرر و زیان غیر قابل جبران این کار به محیط زیست و اقتصاد جامعه مسئله دیگری  وجود دارد ، این است که اهالی اغلب محله های همجوار با این زمین ها از وجود کاه سوخته های موجود در خانه خود که براحتی و با کوچک ترین وزش بادی جابجا می شوند رنج می برند که این ناراحتی سوای از خسارت های بیشمار دیگر ممکن است حق الناسی به گردن این عزیزان بشود و شغل شریف و پر خیر و برکت کشاورزی را تبدیل به شغلی بکند که هم در دنیا و هم در آخرت باعث خسران برای این زحمت کشان بشود.

,


لذا در پایان و با یادآوری این نکته به کشاورزان عزیز که بر طبق احادیث رسیده از ائمه اطهار (ع) حلال ترین رزق خدا کشت دیم است  توصیه می گردد که  جدا از آتش زدن این ته مانده ها بعد از برداشت گندم و جو خودداری نمایند و رزق حلال خود را با این کار به خسارت در دنیا و آخرت تبدیل نکنند.

,
,

و در مرحله بعد هم  از نهادهای ذی ربط و مسئول (اداره منابع طبیعی ، سازمان جنگلها و مراتع ، اداره محیط زیست و.. )خواسته می شود با فرهنگ سازی و یا نهایتا با استفاده از قانون جلوی این اشخاصی را که به محیط زیست خسارت وارد می کنند گرفته شود.

,

 

,

 

,

جواد شیخی

,

انتهای پیام

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه