به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، یعقوب مصیب پور کارشناس مسائل منطقه و حوزه ی قفقاز با ارائه ی توضیحات اولیه درخصوص کودتای نظامی علیه دولت اردوغان در ترکیه به خبرنگار زیتون گفت: شواهدات اولیه نشان می دهد که ستون میانی ارتش ترکیه هدایت کودتا را برعهده داشت و به دلیل عدم هماهنگی با فرماندهان کودتا، خبر انفجارها بیشتر خواهد شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زیتون,وی افزود: علی رغم تحرکات عوامل کودتا اما با دستگیری سرکرده ی کودتاگران به احتمال فراوان، اردوغان به عرصه ی قدرت بازخواهد گشت.
,مصیب پور اظهار داشت: واکنش های اردوغان و حضور سریع طرفداران وی در خیابان ها نشان می دهد که در صورت شکست کامل کودتا، محبوبیت رئیس جمهور ترکیه بیش از گذشته به صحنه بازخواهد گشت اما این اتفاق یک امتیاز منفی بزرگ بر دولت اردوغان محسوب می شود.
,کارشناس مسائل منطقه و حوزه قفقاز بیان کرد: کودتای انجام گرفته نشان داد که سازمان عریض و طویل اطلاعات ترکیه(میت) از پویایی و اشرافیت لازم برخوردار نبوده و معایب بسیاری متوجه ساختار اداره ی کشور است.
,مصیب پور خاطرنشان کرد: برخی از سناریوهای تحلیل شده نشان می دهد که احتمالا برنامه این کودتا توسط دستگاههای اطلاعاتی این کشور طراحی شده است تا اردوغان بتواند با مظلوم نمایی به قلع و قمع تمام مخالفانش اقدام کند.
,وی افزود: نگاه ایرانی به وضعیت پیشامده را باید در دو مورد جستجو کرد: 1. کودتاچیان در بیانیه ی خود اعلام کردند که سیاست خارجی روند قبلی را ادامه خواهند داد 2. وقوع کودتا در کشور همسایه ی ایران، به سود منافع ملی ایران نیست.
,مصیب پور گفت: در سنت کودتاهای ترکیه، عوامل اصلی کودتا همواره با بخشی از احزاب کشور هماهنگ بودند اما در کودتای امروز، همه ی احزاب علیه کودتا و در جهت حمایت از دولت قانونی موضع گرفته و بیانیه صادر کردند. لذا این کودتا ریشه ی اجتماعی و سیاسی نداشت و شکست آن قوت گرفته است.
,وی با بیان اینکه ادعای هدایت کودتا توسط فتح الله گولن ادعای بعیدی است خاطرنشان کرد: بیانیه ی محکومیت کودتا توسط گولن، بارحقوقی خاص خود را دارد و بعید به نطر می رسد که شخصیتی مثل گولن دست به چنین اقدام احمقانه ای بزند.
,کارشناس مسائل منطقه بیان داشت: بازار بورس و تجارت ترکیه تحت تاثیر شدید کودتا قرار خواهد گرفت و دولت این کشور باید گام های بسیاری برای اصلاح این روند بردارد.
,انتهای پیام/م
]
ارسال دیدگاه