فاطمه نور عظمت خداوند(میلاد فرخنده فاطمه زهراء سلام الله علیها)
هنگامی که ملائکه نور فاطمه را دیدند از عظمت این نور به سجده افتادند و او را با خداوند اشتباه گرفتند. اما نور به تکبیر و تهلیل و تسبیح پرداخت و آنان فهمیدند که آن نور خدا نیست...[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از صاحب نیوز، فاطمه زهرا(سلام الله علیها)، یک تولد ظاهری دارد و یک تولد غیبی؛ تولد ظاهری او در سال پنجم بعثت است اما تولد غیبی او بنا بر روایات نوریّه قبل از آفرینش مخلوقات مُلکی و ملکوتی بوده است.
, به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا , صاحب نیوز,در این خصوص روایات اینگونه بیان داشته اند که؛ اولین مخلوق خداوند نور رسول اکرم(صل الله علیه و آله) بوده و سپس از آن نور دو شاخه نوریه استخراج نموده که یکی نور امیرالمومنین علی(علیه السلام) و دیگری نور فاطمه(سلام الله علیها) بوده است. و از این دو نور دو نور دیگر اخذ نموده: یکی نور امام حسن و دیگری نور امام حسین(سلام الله علیهما). سپس از نور پیامبر عرش را آفرید و از نور علی ملائکه را و از نور فاطمه زمین و آسمان را و از نور حسن ماه و خورشید را و از نور حسین بهشت را (سلام الله علیهم اجمعین).
, ,
,
, بنابراین تمام مخلوقات از زیر پایشان تا بالای سرشان همه و همه غرق در رحمت زهرائیه هستند و نه این که آب مهریه زهراست که کل عالم، مِلک طلق حضرت است و همگان چه بدانند چه ندانند ریزه خوار سفره احسان آن کریمه هستند.
,قصه زینب عطر فروش:
,هنگامی که روایات می گویند: خداوند نور فاطمه (افضل صلواته علیها) را از نور عظمت خویش خلق نموده باید بدانیم که این عظمت را نمی توان درک کرد. برای روشن شدن مطلب به داستان زینب عطر فروش دقت کنید:
,در مدینه زنی بود به نام زینب که عطر می فروخت، و چون رسول خدا عطر زیاد استعمال می کرد به وفور خدمت رسول اکرم شرفیاب می شد. روزی از پیامبر خواستار تشریح عظمت خداوند شد. پیامبر فرمود: عظمت خداوند را نمی توانی ادراک کنی اما برای این که بویی از عظمت او برده باشی توجه تو را به عظمت مخلوقاتش جلب می کنم. نگاه کن به عظمت این بیابان ها که تنها بخشی از زمین را تشکیل داده اند. آنگاه بدان که دنیا با تمام عظمتش نسبت به آسمان اول همچون حلقه ای از انگشتر در میان یک بیابان بی انتهاست. و نسبت آسمان اول به آسمان دوم همینطور و قس علی هذا تا آسمان هفتم.
,آری! با این توصیف چگونه می شود نور عظمت خداوند را ادراک کرد! آنگاه از این نور پر عظمت قطراتی بارید که هر کدام روح یکی از انبیا شد و هر قطره «نمی» داد و ارواح شهدا بوجود آمدند. لذا نسبت انبیا(علیهم السلام) به چهارده معصوم (سلام الله علیهم اجمعین) مثل نسبت قطره است به نور عظمت خداوند. و به عبارت دیگر هیچ نسبتی بین آنان و سایرین نیست که فرموده اند: لایقاس بنا احد. و حتی برخی مدعی شده اند که برخی از شیعیان(مثلا سلمان) از پیامبران اولوالعزم نیز برتر هستند؛ و شاهد بر آن، گفته مولاست که فرمود: علم اولین و آخرین نزد سلمان است.
,سجده ملائک بر فاطمه زهراء(سلام الله علیها):
,بنا بر روایات هنگامی که ملائکه نور فاطمه را دیدند از عظمت این نور به سجده افتادند و او را با خداوند اشتباه گرفتند. اما نور به تکبیر و تهلیل و تسبیح پرداخت و آنان فهمیدند که آن نور خدا نیست اما به قدری عظمت داشت که سجده بر آن را پذیرفته بودند.
,کیفیت تولد دنیوی حضرت زهرا:
,در سال پنجم بعثت بنا بر دستور حضرت حق، رسول خدا و خدیجه کبری ۴۰ روز ممنوع الملاقات و موظف به عبادت خداوند شدند. شب چهلم جبرئیل با طبقی از میوه های بهشتی نازل شد و به رسول خدا عرض کرد: فقط تو حق داری از این میوه ها تناول کنی. لذا پیامبر بر خلاف شب های دیگر که امام علی را به درب خانه می فرستاد تا ندا دهد که سفره پهن است بر درب منزل گماشت تا کسی را راه ندهد. بعد از تناول غذا آماده نماز شد اما جبرئیل به او گفت نزد خدیجه برو تا نطفه حضرت زهرا منعقد شود. این چنین بود که بانویی پا به عرصه وجود گذاشت که جسمش از بهشت بود و روحش از نور عظمت خدا، لذا پیامبر در مورد او فرمود «حوراء انسیه» (و نه انسیه حوراء).
,فاطمه(سلام الله علیها) حقیقت بهشت:
,پیامبر بارها فاطمه را می بوسید و در مقابل اعتراض برخی از همسرانش می فرمود: من از او بوی بهشت را استشمام می کنم. این بوی بهشت نه تنها بخاطر این بود که او سرور زنان اهل بهشت است بلکه بخاطر این بود که او اصلِ اصلِ بهشت است؛ چه اینکه بنا بر روایات بهشت از نور حسین(علیه السلام) خلق شده و نور امام حسین از فاطمه(علیها سلام) است (به نقل از آیت الله صمدی آملی).
,فاطمه حقیقت لیله القدر:
,و باز بنا بر روایات، حقیقت لیله القدر فاطمه زهراست. چه اینکه لیله القدر ظرف قرآن است «انا انزلناه فی لیله القدر» و قرآن از اهل بیت پیامبر جدا نمی شود(حدیث ثقلین).
,«و ما ادرئک ما لیله القدر»؛ یعنی شما نمی توانید لیله القدر را درک کنید. آری اهل بیت را نمی شناسد جز خدا و رسول.
,«لیله القدر خیر من الف شهر». بنا بر روایات منظور از شهر، مومن است و هزار در عرف عرب رقم آخر است. یعنی فاطمه از مومنین (مثلا ابراهیم و عیسی و موسی و …علیهم السلام) بی نهایت بهتر است.
,«تنزل الملائکه و الروح فیها باذن ربهم من کل امر»، به راستی ام ابیها چه عظمتی است که کل ملکوت را بسوی خود جذب می کند و کل امر؛ یعنی کل الشیء را در خود جا می دهد.
,آری تنها کسی می تواند به علی(علیه السلام) بگوید پیش بیا تا آنچه را که بود و آنچه را که تا قیامت واقع خواهد شد و آنچه را که قرار بود اتفاق بیفتد اما نخواهد افتاد را به تو بگویم که ظرف کل امر باشد و حقیقت لیله القدر.
,«سلام هی حتی مطلع الفجر»؛ آری لیله القدر سلام است. تمام زندگی او سلام است لذا امام زمان(عج) فرمود: «فی ابنه رسول الله لی اسوه حسنه» یعنی دختر رسول خدا همو که روح رسول خدا بود الگوی من است. پس همراه او شوید تا هنگام مطلع فجر و ظهور فرزندش امام مهدی(عج) به سلامت بمانید. (به نقل از تفسیر جامع آیت الله ابراهیم بروجردی سوره قدر)
,منابع روایات نوریه:
,
الف) امیرمؤمنان(علیه السلام) فرمود: «ان اللَّه خلق نور محمد (صلى الله علیه وآله) قبل المخلوقات…»؛ بحارالانوار، ج ۵۷، ص ۱۷۰؛ یعنى، اولین مخلوق نور رسول خدا(صلى الله علیه وآله) بود.
ب) جابر گوید: به رسول خدا عرض کردم: اولین مخلوق چه بود؟ آن حضرت فرمود: «نور نبیک یا جابر خلقه الله ثم خلق منه کل خیر…»؛ المیزان، ج ۱، ص ۱۲۱؛ «نور نبى تو است و سپس از او هر خیرى خلق شد».
ج) امام رضا(علیه السلام) به نقل از پدران خود مى فرماید: «انّ اول ما خلق الله عزوجل ارواحنا…»؛ بحارالانوار، ج ۵۷، ص ۵۸؛ «نخستین چیزى که خداى متعال خلق فرمود، ارواح ما است».
د) از امام صادق علیه السلام سوال شد شما قبل از انکه آسمان ها و زمین خلق شوند کجا بودید؟ حضرت در پاسخ فرمودند «کنا انوارا حول العرش نسبح الله ونقدسه حتی خلق الله سبحانه الملائکه» انواری بودیم حول عرش و مشغول تسبیح و تقدیس الهی بودیم تا اینکه خدا ملائکه را خلق فرمود {بحار ۵۷/۱۷۰}
بنابراین رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) و ائمه اطهار(علیهم السلام)، هر چند به لحاظ «بدن مادى»، از لحاظ «زمانى» متأخر از مخلوق اول اند؛ ولى از نظر رتبه وجودى و حقیقت روحى، نخستین مخلوق اند.
مراد از نور که بر حقیقت ائمه معصومین اطلاق شده است جنبه حکایت آنان از خداوند است که سر تا پا حاکی نور خداوند است و در آن ذره ای از نفسانیت و ظلمت وجود ندارد و همه حقیقت وجود آنان حکایت از خداوند واسماء و صفات اوست که از این مقام آنان به نور تعبیر می شود که بر گرفته از نور خداوند است، و در زیارت جامعه آمده است، ارواح و نور و طینت شما یکی است، و خداوند شما را انواری خلق کرده بود که به عرش الهی محیط بودید و در همین زیارت آمده است «و نوره و برهانه عندکم» یعنی نور خداوند و برهان او نزد شماست، و در فراز دیگری می فرماید «و انتجبکم لنوره» یعنی خداوند شما را برای نور خودش برگزید بنابراین نور آنان بر گرفته از نور خداوند است.
“از جابر بن عبداللَّه روایت است که گفت به رسول خدا (ص) عرضه داشتم: اولین چیزى که خدا خلق کرد، چه بود؟ فرمود: اى جابر نور پیغمبرت بود، که خدا اول آن را آفرید، و سپس از او هر چیز دیگرى را خلق کرد، آن گاه آن را در پیش روى خود در مقام قربش نگه داشت، و خدا می داند چه مدت نگه داشت، آن گاه آن نور را چند قسم کرد، عرش را از یک قسم آن، و کرسى را از یک قسمش، و حاملان عرش و سکنه کرسى را از یک قسمش بیافرید، و قسم چهارم را در مقام حب آن مقدار که خود می داند نگه داشت، و سپس همان را چند قسم کرد، قلم را از قسمى، و لوح را از قسمى، و بهشت را از قسمى دیگرش بیافرید، و قسم چهارم را آنقدر که خود می داند در مقام خوف نگه داشت، باز همان را اجزایى کرد، و ملائکه را از جزئى، و آفتاب را از جزئى، و ماه را از جزئى بیافرید، و قسم چهارم را آن قدر که خود می داند در مقام رجاء نگه داشت، و سپس همان را اجزایى کرد، عقل را از جزئى، و علم و حلم را از جزئى، و عصمت و توفیق را از جزئى بیافرید، و باز قسم چهارمش را آن قدر که خود می داند در مقام حیاء نگه داشت و سپس با دید هیبت به آن قسم از نور من که باقى مانده بود نظر افکند، و آن نور شروع کرد به نور باریدن، و در نتیجه صد و بیست و چهار هزار قطره نور از او جدا شد، که خدا از هر قطرهاى روح پیغمبرى و رسولى را بیافرید، و سپس آن ارواح شروع کردند به دم زدن، و خدا از دم آنها ارواح اولیاء، و شهداء و صالحین را بیافرید.”
,
,
,
,
,
,
از روایات فوق این نتیجه را می توان به دست آورد که “خداى متعال از نور پیامبر اکرم، هر چیز و کمال وجودى را آفریده است یعنى وجود و هستى، خیر است و هر وجود از نظر جنبه وجودى- و با قطع نظر از حدود و نقایص- خیر مى باشد. بر این اساس همه موجودات و تمامى وجودات و کمالات وجودى، از جلوه ها و ظهورات همین مخلوق اول و نور معصوم است و مخلوقات مراتب مختلف تجلیات این نور مى باشد. به عبارت دیگر «نور معصوم»، سبب وجود موجودات دیگر است و موجودات دیگر، آثار و صورت هاى نازله این حقیقت، در مراتب مختلف و متنوع است.”
,پس می توان گفت تمامی موجودات به برکت وجود سراسر نور و با ارزش پیامبر اکرم (ص) خلق شده اند. این امر از جهت فلسفى نیز ثابت شده که حلقه اتصال میان واجب الوجود و ممکنات، باید اشرف مخلوقات باشد که واسطه فیض میان خداوند و موجودات باشد و اشرف مخلوقات حقیقت نور محمدیه (ص) مى باشد.
,بنابراین از یک سو، بشریت به برکت وجود پیامبر اکرم خلق شده اند. بدین معنا که هیچ موجودی قبل از خلقت پیامبر اکرم ممکن نبود بوجود آید. لذا تمامی موجودات عالم (از جمله تمامی بشریت) مرهون و مدیون وجود کامل پیامبر اکرم (ص) بوده و به واسطه خلق ایشان، در عالم هستی قدم گذاشته اند. از سوی دیگر، پیامبر اکرم (ص) برای هدایت بشریت و استکمال اخلاق مامور شده اند.
,نتیجه نهائی آن است که از طرفی موجودات، به برکت وجود آن حضرت آفریده شده اند (همانطور که روایات بیان گر این امرند) و از دیگر طرف، آن حضرت برای هدایت و به کمال رساندن بشریت به مقام پیامبری رسیده اند. پس از لحاظ وجودی، بشریت به خاطر پیامبر اکرم خلق شده اند و از لحاظ بُعد هدایتی و راهنمائی، پیامبر اکرم، برای به کمال رساندن سایر موجودات خلق شده اند.
]
ارسال دیدگاه