logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبر داد:

خسارت بیش از یک تریلیونی خشکسالی 20 ساله به مراتع سیستان و بلوچستان/ دولت اعتبارات پروژه های حفاظتی را افزایش دهد

خسارت بیش از یک تریلیونی خشکسالی 20 ساله به مراتع سیستان و بلوچستان/ دولت اعتبارات پروژه های حفاظتی را افزایش دهد
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: طی قریب به 20سال خشکسالی که در منطقه حاکم است، بیش از یک تریلیون و 652میلیارد و 148میلیون ریال به مراتع استان خسارت وارد شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالباسط پاکزاد در گفت و گو با عصرهامون، در این خصوص افزود: در سیستان و بلوچستان 10میلیون و 565هزار و 103هکتار شامل 213هزار و272هکتار خوب، 901هزار و 404هکتار متوسط و 9میلیون و 450هزار و 427هکتار فقیر، مرتع وجود دارد.
وی با اشاره به میزان تولید مراتع در شرایط نرمال در استان اظهار کرد: در این شرایط، 651میلیون و 791هزار و 499کیللو و 400گرم تولید داریم که این میزان شامل 31میلیون و 990هزار و 800کیلیو گرم در بخش مراتع خوب ، در بخش متوسط 81میلیون و 126هزار و 360کیلو گرم و 538میلیون و 674هزار و 339کیلو و 400گرم در بخش مراتع فقیر تولید داشته ایم.
این مقام مسئول بیان کرد: در سالهای خشکسالی، متوسط تولید علوفه در سطح مرتعی های استان 403میلیون و 348هزار و 148کیلو و 200گرم بوده که این رقم شامل 23میلیون و 576هزار و 859کیلو و 300گرم در بخش سطوح مرتعی خوب، 60میلیون و 960هزار و 327کیلو و 800گرم در سطوح مرتعی متوسط و 318میلون و 810هزار و 961کیلوگرم در سطوح مرتعی فقیر می باشد.
وی با اشاره به کاهش میزان تولید علوفه در مراتع، اظهار کرد: در زمان خشکسالی با کاهش 248میلیون و 443هزار و 351کیلو و200گرم تولید علوفه روبرو هستیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با بیان این که قیمت هر کیلوگرم علوفه مرتعی 6هزار و 650ریال می باشد، تاکید کرد: براساس آمارهای گفته شده طی قریب به 20سال خشکسالی که در منطقه حاکم است، بیش از یک بیلیون و 652میلیارد و 148میلیون ریال به مراتع استان خسارت وارد شده است
وی بهره برداری نادرست شامل عدم رعایت ظرفیت مرتع، بوته کنی و تخریب اراضی، افزایش جمعیت دام و تاثیرات خشکسالی را از جمله فاکتور های تاثیر گذار درتخریب مراتع استان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: بیش از 3 میلیون واحد دام در استان متکی به مراتع هستند که متاسفانه تحلیل مراتع طبیعی موجب کاهش شدید تولید دامداران و تحلیل وزن دام های منطقه شده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: خشکسالی های پی در پی دراستان موجب کاهش طول دوره رشد گیاهان، کاهش طول دوره چرا، افزایش فشار چرا در مراتع، کاهش خوش خوراکی گیاهان و ارزش غذایی، افزایش گیاهان مهاجر، افزایش رقابت گیاهان برای رسیدن به آب و کاهش زادآوری در مراتع استان شده است.
پاکزاد در پایان اعتبارات بخش مرتع استان را بسیار کم عنوان کرد و خواستار افزایش و تخصیص اعتبارات برای اجرای پروژه های حفاظتی از گونه های مرتعی استان شد.
انتهای پیام/

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه