بازار داغ غذاهای گرم در ظروف یکبار مصرف؛
ظروف یکبار مصرف بلای جان سلامتی و محیط زیست!
بازار غذاهای گرم ماه رمضان در ظروف یکبار مصرف، داغ می شود، ظروفی مضر برای سلامتی و محیط زیست که متاسفانه استفاده از آنها روز به روز بیشتر می شود و سرطان را به دنبال دارند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از بازتاب بروجرد سالهاست استفاده از انواع ظروف یکبار مصرف رایج شده، از سفره های یکبار مصرف گرفته تا انواع قاشق، چنگال، بشقاب، لیوان، کاسه و ...که روز به روز مدل ها و نقش و نگارهای بیشتری به این مجموعه مضر اضافه می شود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بازتاب بروجرد, بازتاب بروجرد, سالهاست استفاده از انواع ظروف یکبار مصرف رایج شده، از سفره های یکبار مصرف گرفته تا انواع قاشق، چنگال، بشقاب، لیوان، کاسه و ...که روز به روز مدل ها و نقش و نگارهای بیشتری به این مجموعه مضر اضافه می شود.,,
استفاده از این ظروف نه تنها در تفریح و گردش به کار می رود بلکه در مصارف خانگی، مهمانی ها، رستورانها هم استفاده از این ظروف روز به روز بیشتر می شود و تنها استفاده از آنها تهدید سلامتی و محیط زیست را در پی دارد.
,

, هر روز شاهد افزایش فروشگاه ها و مغازه هایی هستیم که به فروش این ظروف مشغول هستند، ظروفی که گاهی به قیمت اندکی که دارند مورد استقبال قرار می گیرند و این در حالیست که از طرف دیگر سلامتی را نابود می کنند.
,,
کمی که به سالهای قبل که بر می گردیم می بینیم در ایامی مانند ماه رمضان انواع نذورات مانند آش ها و شله زردها در کاسه های چینی گل قرمز در بین همسایه ها و فامیل پخش می شد، چه حال و هوای خاصی داشت و چند نفر در حیاط مشغول شستن ظروف و آماده کردن آنها بودند اما امروزه نذورات در ظروف یکبار مصرف ریخته می شود که سلامتی را تهدید می کنند.
,,
ریختن غذاهای داغ در ظروف یکبار مصرف سرطان زا بوده و گرچه بارها و بارها این موضوع مطرح شده اما به نظر می رسد چندان توجهی به این مشکل نمی شود.
,,
اکنون که ماه رمضان از راه رسیده کافی است عصرها سری به خیابان و اغذیه فروشی ها بزنیم تا از نزدیک ببینیم انواع آش ها، حلیم و شله زرد به صورت داغ در این ظروف سرطان زا ریخته می شود که بعد از تهدید سلامتی انسان، محیط زیست را تخریب می کند.
,,
به نظر می رسد جای نظارت بر تولید ظروف یکبار مصرف خالیست و تا کنون هیچ توجهی به این تهدید نشده است.
,

, "مصطفی مصطفی وند" رئیس محیط زیست بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: حدود 20 تا 30 درصد زباله ها را ظروف یکبار مصرف تشکیل داده اند که متاسفانه استفاده از این ظروف روزانه در بین خانواده ها نیز در حال گسترش است و نیاز است که در این راستا فرهنگ سازی شود.
,,
وی اضافه کرد: خرید ظرف یکبار مصرف علاوه بر این که نیاز به صرف هزینه دارد سبب می شود اول سلامتی و بعد هم محیط زیست تهدید شوند که طی سال های اخیر به نظر می رسد سنتی بودن سفره ها در حال فراموشی است و به جای آن ظروف رنگارنگ یکبار مصرف به میان آمده است.
,,
به گفته وی این ظروف به دلیل این که بیش از 400 سال طول می کشد تا تجزیه شود بزرگترین تهدید برای محیط زیست محسوب می شود.
,,
در ادامه "فریدون گودرزی" مسئول بهداشت بروجرد افزود: غذاهای داغی که در ظروف یکبار مصرف ریخته می شود سلامتی انسان را تهدید می کند و این اقدام سبب بیماری سرطان می شود.
,,
وی اضافه کرد: بهتر است شهروندان در هنگام خرید مواد غذایی داغ از ظروف منزل استفاده کنند که به سلامتی آنها ضرری نرساند.
,

, به گفته وی با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان نظارت ها و بازرسی ها از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهرستان بیشتر می شود خصوصا از قنادیها که اقدام به تهیه زولبیا و بامیه می کنند و تلاش می شود تا نظارت ها فشرده تر باشد و مواد غذایی سالم تری تهیه شود.
,,
گودرزی اظهار داشت: شهروندان سعی کنند مواد غذایی و خوراکی را از مراکز و مغازه های مجاز و بهداشتی تهیه کنند و در صورت مشاهده هر گونه مشکل بهداشتی سریعا به شبکه بهداشت اطلاع رسانی کنند.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه