گزارشی در راستای سوالات شهروندان و پاسخ مسئولین؛
افزایش قیمت برق نتیجه مصرف بی رویه شهروندان کرمانی است
معاون فروش و خدمات مشترکین توزیع نیروی برق شمال استان کرمان، در پاسخ به سوالات مردمی در رابطه با افزایش قیمت برق در سال جاری ، گفت: هزینه برق نسبت به سال 95 هیچگونه افزایشی در بر نداشته و استفاده بی رویه توسط برخی از مشترکین به علت افزایش گرمای سال جاری باعث این این فزایش شده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آرمان کرمان؛ در زمان های گذشته که هنوز برق اختراع نشده بود مردم برای روشنایی منازل خود از آتش استفاده می کردند، بعد از آن شمع، چراغ های نفتی و الکلی.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آرمان کرمان,مردم در آن زمان توقع خیلی زیادی از زندگی نداشتند حتی خیلی ها از طریق همین روشنایی کم پزشک، مخترع، مبتکر ، پروفسور و ... شدند. سطح توقعات مردم هم کم بود، بسیاری از وسایل زندگی به صورت دستی انجام می شد از جمله شستن لباس، پخت و پز ، وسایل گرمایشی و خنک کننده همه دستی بود، ولی با اختراع برق زندگی مردم مرفه تر شد و توقعات به مرور زمان بالاتر رفت، و در حال حاضر به جایی رسیده که اکثر وسایل زندگی و معیشتی با برق کار می کند، و کم کم زندگی بدون برق گذشته کنار رفته و همگی آن را به فراموشی سپرده اند.
,امروزه برق در زندگی حرف اول را می زند، که اگر خدای ناکرده فقط برای چند ثانیه برق نباشد زندگی مختل می شود.
,برق از جمله انرژی هایی است که در طول سال کارآیی خاص خود را دارد و مصرف آن مربوط به فصول خاصی نمی شود.
,اما متاسفانه برخی از خانواده ها از این انرژی بی رویه استفاده می کنند و اصلا توجهی به این ندارند که این یک سرمایه ملی است که نه تنها به ما بلکه به آیندگان ما نیز تعلق دارد که در درست مصرف کردن آن باید کوشا باشیم.
,اگر در گذشته کسی در قبال استفاده از آتش، چراغ الکلی و شمع برای روشنایی هزینه ای پرداخت نمی کرد ولی امروز مردم در قبال استفاده از برق این انرژی مهم و با ارزش باید به دولت هزینه ای پرداخت نمایند.
,در این راستا شرکت هایی تاسیس شد که مردم با مراجعه به آنان می توانند به عنوان یک مشترک، انشعابات و امتیازاتی را دریافت نموده و در قبال آن نیز هزینه ای پرداخت نماید که این هزینه در راستای بهبود و تولید برق مجددا به کار برده می شود.
,برخی از مردم با ناآگاهی و ناآشنایی با این سرمایه با ارزش مصرف بی رویه دارند و یا اینکه به طور غیر مجاز از انشعابات آن استفاده می نمایند به همین خاطر خبرنگار ما به میان مردم رفته و از نزدیک طریقه استفاده از برق و هزینه های آن گفتگویی انجام داده که از نظرتان می گذرد و سپس با معاون فروش و خدمات مشترکین توزیع نیروی برق شمال استان کرمان نیز در این راستا مصاحبه ای انجام داده است:
,گفتگوهای مردمی
, گفتگوهای مردمی,ـ راننده بازنشسته 56 ساله ، با حقوق ماهیانه یک میلیون تومان از پرداخت هزینه برق بر نمی آیم، من همیشه در امر صرفه جویی آب و برق به خانواده تذکر می دهم و از مردم و همشهریانم می خواهم که برای رفاه حال بیشتر صرفه جویی کنند.
,ـ صالحی 28 ساله ، متاهل: متاسفانه امروزه به علت کمبود آب اکثر مردم حتی در خانه های ویلایی و همکف خود از پمپ استفاده می کنند خوب این پمپ ها از برق استفاده می شود، علاوه بر آن در تابستان از وسایل خنک کننده ای استفاده می کنند که مصرف برق آن بالاست، در رابطه با هزینه برق هم باید بگویم که نسبت به گذشته افزایش یافته است.
,ـ صادقی 62 ساله ، متاهل: ملت و مردم باید با هم همکاری و صرفه جویی کنند تا مشکلات برطرف شود دولت و سازمان به تنهایی نمی توانند کاری انجام دهند. متاسفانه هزینه برق بالا رفته است و بارها به گوش مسئولین رسانده ایم ولی کسی توجه نمی کند، باور کنید برخی از قشرهای کم درآمد قادر به پرداخت این هزینه نیستند، ما در ماه گذشته چندین بار نیز قطعی برق داشته ایم.
,ـ حصیبی 35 ساله متاهل: من 5 سال است که در کمربندی زندگی می کنم و بارها برای گرفتن امتیاز برق به شرکت مراجعه کردم و هر بار پاسخ متفاوتی شنیدم ، آنها می گویند چون در حاشیه شهر هستید به شما انشعاب برق تعلق نمی گیرد من و تعداد زیادی از همسایگان مجبور شدیم برای حل این مشکل از کابل های برق دیگر منازل یک رشته برای مصرف خود استفاده نماییم.
,علی افتخاری معاون فروش و خدمات مشترکین توزیع نیروی برق شمال استان کرمان در این رابطه به خبرنگار ما گفت : چیزی که قانون برای ما تعیین کرده ملزم هستیم برای کسانی که درخواست انشعاب می دهند در ازاء پروانه ساختمانی یا گواهی عدم خلاف یا پایان کار ساخت ساختمان را داشته باشند خدمات ارائه دهیم.
,وی گفت: متاسفانه این منطقه ای که شما ذکر کردید هیچ کدام از مواردی که ذکر شد را در اختیار ندارند و به خاطر همین موضع انشعاب به آنها تعلق نگرفته است ، آنان باید مجوزهای اولیه را اخذ و بعد برای دریافت انشعاب اقدام نمایند.
,معاون فروش و خدمات شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان افزود: آنان در حاشیه شهر قرار گرفته اند و از برق به صورت مجانی استفاده می کنند ، این انشعابات طریق پلیس برق بارها جمع آوری شده است ولی بعد از گذشت چند روز مجددا دوباره کابل های غیر مجاز روی شبکه ها وصل می شوند.
,وی بیان داشت: اینها نه تنها از باب مصرف انرژی اتفاق می افتد و پولش را دریافت نمی کنیم بسیار تا بسیار هزینه بر است از باب اینکه تجهیزات و وسایل ما برای تامین برق آنان پیش بینی نشده است چون این انشعابات برق جز آماری نیست که ما ملزم به تامین برق آن باشیم و در محاسبات مهندسی نیز دیده نشده است بنابراین اگر ترانس و تامین برقی هست و استفاده بی رویه ای که می کنند این امر باعث می شود که ترانس ها بسوزد و یا شبکه ها دچار مشکل شوند، بنابراین هزینه مضاعف می شود و در نتیجه هزینه های استفاده شده پول پرداخت نشده است.
,افتخاری عنوان کرد: برخی از مشترکاتی که دارای مجوز هستند و در آن محل زندگی می کنند وظیفه ما تامین برق آنان است ما باید تاسیسات صدمه دیده را سرپا کنیم تا امکان تامین برق برای مشترکان مجاز فراهم شود، به همین جهت مجددا استفاده کنندگان غیرمجاز با وصل کابل از انشعابات استفاده نموده و این کار را به دفعات در طول سال انجام می دهند.
,وی اذعان داشت: در این منطقه وضعیت شرایط را تسهیل تر می کند در قانون نوشته شده که شرکت های خدمات رسان آب، برق و گاز، انشعابات را با شرایط خاص واگذار نمایندعملا آن نفری که استفاده می کند حداقل انرژی و شرایط تامین برق آن تحت کنترل قرار خواهد گرفت و بعد از اینکه دستگاه زیربط در مدت زمانی که برای تکمیل ساخت و سازها تعیین شد سپس اقدامات قانونی برای آن اتفاق بیفتد این امر به ما کمک می کند انرژی که تحویل می دهیم و هزینه ای در قبال آن نمی گیریم بتوانیم هزینه آن را دریافت نموده مجددا به خودشان و دیگر همهشریان خدمات رسانی کنیم.
,افتخاری خاطرنشان کرد: امیدواریم کسانی که مشکل این چنینی دارند و از انشعابات مجانی استفاده می کنند هر چه زودتر برای رفع مسائل خود اقدام نمایند تا بتوانند از امکانات برق استفاده بهینه را بنمایند.
,وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه شاید این شبهه پیش آید که هزینه تامین برق و استفاده ای که از برق توسط مشترکان غیر مجاز می شود و در قبال آن پولی پرداخت نمی شود ، وزارت نیرو یک جوری آن قیمت ها را روی فیش های دیگر مشترکان شرشکن می کند، ابراز داشت: به هیچ عنوان این اتفاق نمی افتد هزینه هایی که بابت تامین یک کیلووات ساعت برق اتفاق می افتد بالای 100 تومان است و مجموعه وزارت نیرو در میانگین کل کشور از جامعه مشترکین در سایر مصارف به طور متوسط به ازاء هر نفر هزینه 65 تومان اتفاق می افتد.
,افتخاری گفت: مجموعه وزارت نیرو همیشه در قبال این عمل متضرر شده است و هیچ زمان چنین اتفاقی نخواهد افتاد و همیشه سعی مجموعه وزارت نیرو مساعدت و خدمات رسانی به مردم جامعه بوده است.
,وی همچنین در پاسخ به خبرنگار ما در رابطه با مشکل مردم در قبال افزایش قیمت برق اذعان داشت: در سال 96 نسبت به سال 95 هیچ افزایش قیمتی نداشته ایم.
,افتخاری ادامه داد: با دسته بندی که انجام شد بسیاری از مشترکان در بخش خانگی در یک ماه 50 درصد از آنان تا مبلغ 20 هزار تومان پرداخت می کنند که کمتر از هزار تومان در روز است.
,معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان با تاکید بر اینکه به ازای برقی که این همه خدمات می دهد و اگر انرزی برق نباشد سایر رفاهیات نیز به مشکل بر می خورد، اذعان داشت:اگر گذری داشته باشیم به کلیه خدماتی از جمله خریدهای اینترنتی، موبایل، تلفن و سایر هزینه های جانبی که وجود دارد، اصلا به آن توجه نمی کنیم.
,وی بیان کرد: محموعه وزارت نیرو یکی تعهداتش این است که صورتحساب را به طور شفاف و واضح به درب منازل تحویل می نماید و شخص بعد از رویت آن فکر می کند که هزینه زیادی باید پرداخت نماید و در صورتی که اصلا حواسش نیست که استفاده های جانبی از برق نموده است.
,افتخاری یادآور شد: میزان قبوض در یک دسته بندی قرار دارد که 50 درصد مشترکین در بخش خانگی به ما پرداخت می کنند و در مقایسه با سایر هزینه هایی که وجود دارد و خدماتی که برق می دهد بسیار تا بسیار ناچیز است.
,وی همچنین به کلیه مشترکین توصیه نمود که در یک بازده زمانی تابستان سال 96 قرار گرفته ایم مصرف برق امسال بخشی از آن به دلیل گرمای هوا که نسبت به سال قبل و تغییراتی که در الگوی مصرف مشترکین اتفاق افتاده و وسایل رفاهی بهتری در اختیارشان قرار گرفته باعث شده میزان مصرف برق نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته باشد.
,افتخاری افزود:در مجموعه توزیع برق مصرف 2 الی 5 درصد را پیش بینی کرده بودیم که نسبت به سال 95 رشد داشته باشیم اما متاسفانه آنچیزی که الان اتفاق افتاده مصرف بیشتر شده و هنوز موج گرما را داریم و در یک ماه آینده رشد مصرفی به واسطه گرما اتفاق خواهد افتاد و از حدی که ما پیش بینی کرده بودیم فراتر رفته است.
,وی گفت: متاسفانه بحث استفاده های بهینه از مصرف برق نادیده گرفته شده و این در حالی بود که در گذشته بیشتر رعایت می شد ولی امروزه نوع صرفه جویی تغییر کرده است.
,افتخاری ابراز داشت: من از مردم می خواهم در درست مصرف کردن و بهینه مصرف کردن برق توجه لازم را داشته باشند و همچنین هنگام خرید محصولات برقی به برچسب استفاده برق در رده A و کیفیت بالا حتما توجه داشته باشند.
,وی افزود: بارها و بارها مشاهده شده که مشترکین در حین استفاده از وسایل سرمایشی درجه هوای خانه را افزایش می دهند به حدی که شخص احساس سرما می کند ولی حاضر نیست وسیله را خاموش نماید و از پتو استفاده می کند و این یعنی دقیقا هدر دادن انرژی و سرمایه ملی که می باید برای آیندگان حفظ شود.
,افتخاری در پایان خاطرنشان کرد: من از کلیه مردم و شهروندان می خواهم که با مصرف بهینه انرژی ما را در ارائه خدمات بهتر و بیشتر در گذر از تابستان امسال یاری نمایند که قطعی برق و همچنین مشکلی در تامین برق نداشته باشیم.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه