کارشناس مسائل بین الملل و منطقه در گفتگو با دانا:
مقابله با بازمانده های داعش در سوریه نیازمند کار اطلاعاتی سنگین است/ تفکر داعش همچنان در منطقه وجود دارد
یک کارشناس مسائل بین الملل و منطقه گفت: اگر راهبرد جدی برای مقابله با بازمانده های تروریست ها در منطقه در نظر گرفته نشود این گروهک ها در قالب زیرزمینی و پنهانی فعالیت های خود را ادامه می دهند که این مساله هم مشکلات جدی برای منطقه به وجود خواهد آورد.[
هادی ثروتی کارشناس مسائل بین الملل و منطقه در گفتگو با خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص پایان داعش در منطقه و باقی مانده های آنها در منطقه اظهار داشت: تفکر داعش برگرفته از تفکر وهابیت و دیدگاه ها تکفیری و سلفی های جهادی است که منشا این تفکرات عربستان بوده است.
, هادی ثروتی کارشناس مسائل بین الملل و منطقه در گفتگو با خبرنگار بین الملل, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,وی ضمن ابراز خرسندی از شکست نظامی داعش در سوریه و عراق گفت: زمانی می توانیم بگوییم تفکر داعش در منطقه از بین رفته است که ریشه این تفکر یعنی عربستان سعودی نابود شود چرا که مبانی تکفیر در عربستان آموزش و گسترش داده می شود.
,کارشناس مسائل بین الملل و منطقه با بیان اینکه تفکرات تکفیری میان قشرعادی مردم رواج پیدا کرده است گفت: ایجاد مدارس دینی در کشورهای منطقه مانند پاکستان و کشورهای پیرامونی در سال های گذشته منجر به اشاعه تفکر وهابیت سلفی و تکفیری در منطقه شده است و به این زودی نمی توان گفت تفکر داعش ریشه کن شده است.
, کارشناس مسائل بین الملل و منطقه ,ثروتی بیان داشت: هرچند تفکر تکفیری که برگرفته از دیدگاه های سید قطب بوده در لایه های اهل سنت پشتیبانی نمی شود ولی از سوی افراطیون حمایت می شود و امروز می بینیم که از اروپا، آسیای میانه، قفقاز و بسیاری از کشورها افرادی با این دیدگاه به منطقه آمده و با آموزش های نظامی موجب ناامنی در منطقه شدند.
, ثروتی بیان داشت: ,وی با بیان اینکه تفکر داعش به زودی از بین نخواهد رفت گفت: ریشه این تفکر در مدارس آموزشی عربستان در منطقه است و وهابیت در کشورهای دیگر در حال پیگیری جریان تکفیری هستند تا در زمان دیگر و به شکل جدیدی بروز و نمود پیدا کنند.
,این کارشناس مسائل بین الملل و منطقه خاطر نشان کرد: امروز می توان اعلام کرد که گسترش نظامی داعش که در سال های گذشته به صورت سازمان یافته در منطقه حضور داشت با پیروزی جریان مقاومت در سوریه و عراق متوقف شده است.
, کارشناس مسائل بین الملل و منطقه ,ثروتی عنوان کرد: از این به بعد اگرچه شکل نظامی برای داعش در منطقه کمتر متصور است اما فعالیت های این گروهک تروریستی در قالب زیرزمینی و پنهان پیگیری می شود که این موضوع لزوم انجام فعالیت های اطلاعاتی گسترده را بیش از گذشته مشخص می کند.
,وی با اشاره به اینکه ملت تروریست ها بومی سوریه و عراق و غیر بومی است گفت: برخی از گروه های تروریستی در منطقه اگرچه از خراج از سوریه سازماندهی شده است اما در حقیقت جذب داخلی داشته اند که اقدامات این افراد با اقدام اطلاعاتی سنگین خنثی می شود مانند منافقین در جریان انقلاب اسلامی که با هوشیاری مردم لو رفتند.
,کارشناس مسائل بین الملل و منطقه یادآور شد: اگر راهبرد جدی برای مقابله با بازمانده های تروریست ها در منطقه در نظر گرفته نشود این گروهک ها در قالب زیرزمینی و پنهانی فعالیت های خود را ادامه می دهند که این مساله هم مشکلات جدی برای منطقه به وجود خواهد آورد.
, کارشناس مسائل بین الملل و منطقه یادآور شد: ,ثروتی بیان داشت: برخی از اعضای گروه های تروریستی منطقه قطعا از کشورهای اروپایی و آسیای شرقی بودند که با بازگشت به کشورهای خودشان ممکن است با تشکیل گروه های جدیدی در کشورهای خود از آنها به عنوان پیش برنده اهداف تکفیری استفاده شود.
,وی همچنین تصریح کرد: احتمال استفاده از این گروه ها در کشورهایی مانند آسیای جنوب شرقی، شمال آفریقا و ... وجود دارد و یا در گسل های ضعیفی که در منطقه وجود دارد به کار گرفته می شوند که می توان به یمن، لبنان، آسیای جنوب شرقی، افغانستان، منطقه قفقاز و ... اشاره کرد.
,,
انتهای پیام/ط
]
ارسال دیدگاه