معصومی در گفتگو با دانا:

آمریکا پس از ناکامی نظامی، راهبرد «جنگ فرسایشی و شناختی نامحدود» علیه ایران را در پیش گرفته است/ بازدارندگی ایران رفتار واشنگتن را تعدیل کرده است

آمریکا پس از ناکامی نظامی، راهبرد «جنگ فرسایشی و شناختی نامحدود» علیه ایران را در پیش گرفته است/ بازدارندگی ایران رفتار واشنگتن را تعدیل کرده است
کارشناس مسائل بین‌الملل، گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در تحقق اهداف خود علیه جمهوری اسلامی ایران، راهبرد جدیدی مبتنی بر جنگ محدود، فرسایشی و شناختی نامحدود را در دستور کار قرار داده‌اند.

اکبر معصومی کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، با ارزیابی دیدار اخیر دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، اظهار کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از ناکامی در تحقق اهداف خود در جنگ اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران، با شکاف‌هایی در محاسبات خود مواجه شده‌اند و اکنون در تلاش هستند با طراحی سناریوهای جدید، فشارها علیه ایران را ادامه دهند.

وی با بیان اینکه واشنگتن تصور می‌کرد با یک حمله سریع می‌تواند معادلات منطقه را به نفع خود و رژیم صهیونیستی تغییر دهد، افزود: محاسبات آمریکا بر اساس اطلاعات و تحلیل‌هایی بود که از سوی رژیم صهیونیستی و موساد ارائه شده بود؛ تحلیل‌هایی که بر ایجاد بی‌ثباتی داخلی در ایران پس از حمله تأکید داشت، اما در عمل این سناریو با شکست مواجه شد.

معصومی ادامه داد: در چنین شرایطی، سفر نتانیاهو به آمریکا با هدف متقاعد کردن ترامپ برای آغاز دور جدیدی از اقدامات علیه ایران انجام شد؛ چراکه رژیم صهیونیستی همچنان معتقد است با استمرار فشارها و حمله به زیرساخت‌های ایران می‌تواند زمینه افزایش فشار داخلی و امتیازگیری در مذاکرات را فراهم کند.

آمریکا به دنبال جنگ محدود و جنگ شناختی نامحدود است

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تفاوت رویکرد واشنگتن و تل‌آویو تصریح کرد: برخلاف رژیم صهیونیستی که به دنبال جنگی گسترده است، آمریکا ترجیح می‌دهد جنگی محدود، فرسایشی و همزمان یک جنگ شناختی نامحدود را دنبال کند؛ راهبردی که هدف آن تغییر محاسبات افکار عمومی ایران و سوق دادن جامعه به سمت پذیرش خواسته‌های آمریکا از طریق فشار روانی است.

وی افزود: عقب‌نشینی اخیر ترامپ از اجرای برخی سناریوهای نظامی نیز نشان داد که وی میان خواسته‌های رژیم صهیونیستی و منافع آمریکا با چالش جدی روبه‌رو است و قادر نیست به‌راحتی این دو را با یکدیگر جمع کند.

حملات به جنوب ایران با هدف ایجاد خلأ امنیتی انجام شد

معصومی درباره اهداف حملات اخیر آمریکا به جنوب کشور نیز گفت: هدف اصلی این حملات ایجاد خلأ امنیتی در سواحل جنوبی ایران و تضعیف توان نظارتی جمهوری اسلامی بر تنگه هرمز بود تا در صورت نیاز، امکان اجرای عملیات‌های نظامی یا جابه‌جایی تجهیزات برای آمریکا فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها تلاش داشتند با مختل کردن برخی سامانه‌های رصد و کنترل، مدیریت تردد در تنگه هرمز را تحت تأثیر قرار دهند، اما واکنش پیش‌دستانه جمهوری اسلامی ایران، بخش مهمی از این اهداف را ناکام گذاشت.

هدف واشنگتن از جنگ فرسایشی، امتیازگیری در مذاکرات است

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکا به دنبال استمرار جنگی محدود و فرسایشی است، اظهار داشت: واشنگتن تلاش می‌کند از طریق راهبرد «هویچ- چماق» در میز مذاکره امتیازات موردنظر خود را به دست آورد و همزمان فضای داخلی آمریکا را نیز برای انتخابات پیش‌رو مدیریت کند.

به گفته وی، دولت آمریکا در تلاش است آثار ناکامی‌های نظامی خود را با تغییر فضای رسانه‌ای و افکار عمومی جبران کند و شکست‌های خود را در قالب روایت‌های جدید بازسازی کند.

تقسیم کار آمریکا و رژیم صهیونیستی نتیجه خطای محاسباتی است

معصومی درباره برخی تحلیل‌ها مبنی بر تقسیم کار میان آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه نیز گفت: آنچه امروز مشاهده می‌شود، بیش از آنکه تقسیم کار باشد، نتیجه خطاهای محاسباتی آمریکا در مواجهه با ایران است.

وی افزود: آمریکا تصور نمی‌کرد درگیری با ایران به موضوعاتی مانند امنیت انرژی، تنگه هرمز و تجارت جهانی گره بخورد و اکنون ناچار شده برای بازگرداندن شرایط به وضعیت پیش از جنگ تلاش کند.

بازدارندگی ایران، عامل اصلی تغییر رفتار آمریکا

این کارشناس مسائل بین‌الملل مهم‌ترین عامل تغییر رفتار واشنگتن را قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: حاکمیت ایران بر تنگه هرمز، انسجام داخلی و ظرفیت‌های محور مقاومت، سه مؤلفه اصلی بازدارندگی ایران هستند که هزینه هرگونه اقدام نظامی علیه کشور را به‌شدت افزایش داده‌اند.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه از حاکمیت خود بر تنگه هرمز عقب‌نشینی نخواهد کرد و این موضوع بخشی از امنیت ملی کشور محسوب می‌شود.

ایران در مذاکرات از موضع قدرت وارد شود

معصومی با اشاره به مذاکرات ایران با عمان و آمریکا گفت: مذاکرات زمانی می‌تواند تأمین‌کننده منافع ایران باشد که از موضع قدرت و همراه با دریافت تضمین‌های عملی انجام شود، نه صرفاً بر پایه وعده‌های سیاسی.

وی تصریح کرد: تجربه برجام نشان داد آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست و هرگونه مذاکره بدون اخذ تضمین‌های عملی، می‌تواند زمینه‌ساز فشارهای بیشتر بر جمهوری اسلامی باشد.

مذاکره بدون تضمین، زمینه‌ساز جنگی دیگر خواهد بود

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه ایران در میدان نظامی دست برتر را داشته است، گفت: جمهوری اسلامی باید با تکیه بر همین دستاوردها وارد هرگونه گفت‌وگو شود و اجازه ندهد طرف مقابل از مذاکره به‌عنوان ابزاری برای تضعیف مؤلفه‌های قدرت ایران استفاده کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر روند مذاکرات بدون دریافت تضمین‌های عملی و با همان الگوی گذشته ادامه یابد، احتمال شکل‌گیری دور جدیدی از تنش‌ها و حتی جنگ افزایش خواهد یافت؛ ازاین‌رو، حفظ قدرت بازدارندگی و ورود به مذاکرات از موضع اقتدار، مهم‌ترین راهبرد پیش‌روی جمهوری اسلامی ایران است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه