مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی:
کشت و صادرات گیاهان دارویی راهبردی می شود/ جداسازی و صنعتی کردن ترکیبات زعفران در دست اقدام است
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنامه راهبردی برای کاشت و برداشت مکانیزه و همچنین صادرات گیاهان دارویی به منظور صنعتی شدن این چرخه کشاورزی و اقتصادی انجام شده و در دستور کار قرار گرفته است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین زینلی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: در حال حاضر در سطح کشور سطح زیر کشت گیاهان دارویی 260 هزار هکتار است که 120 هزار هکتار آن به کشت زعفران، 30 هزار هکتار آن به کشت گل محمدی و مابقی سطح زیرکشت به کشت انواع گیاهان دارویی از جمله سیاه دانه و زیره سبز اختصاص دارند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصراترک,زینلی با تاکید بر این نکته که برای صنعتی کردن کشت و تولید هر یک از گیاهان دارویی در کشور، برنامه راهبردی تدوین شده است، عنوان کرد: در همین راستا، حتی با اتحادیه اروپا و مرکز تجارت جهانی نیز راهبرد صادرات گیاهان دارویی را تعریف کرده ایم.
وی با اشاره به گیاه سیاه دانه، گفت: کشور در سال گذشته در زمینه تولید این محصول خود کفا شد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: کاشت، برداشت و بوجاری این گیاه در کشور به صورت کاملا مکانیزه انجام می شود که انواع داروهای گیاهی از آن ساخته می شوند.
وی همچنین به گیاه زیره سبز نیز اشاره و عنوان کرد: برای کاشت مکانیزه این گیاه کم آب طلب در کشور دستگاه های مکانیزه تهیه شده اند که در اختیار زیره کاران قرار دارند.
زینلی گفت: با این وجود، به منظور برداشت مکانیزه این محصول یا باید رقم بذری مناسب پایه بلند را وارد و یا اینکه یک رقم بذری مناسب در داخل کشور را اصلاح کنیم تا بتوانیم یک رقم بذری پایه بلند گیاه زیره سبز را به منظور کشت آن در اختیار داشته باشیم که دستگاه های مکانیزه برداشت بتوانند آنها را درو کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت گیاه زیره سبز تا 33 هزار هکتار است که برنامه ریزی بر آن است تا سطح زیر کشت آن به 100 هزار هکتار افزایش پیدا کند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هر ساله 10 تا 12 هزار تن از زیره سبز کشور به بازارهای بین المللی صادر می شود.
وی درباره گیاه زعفران نیز اعلام کرد: برای این محصول برنامه ریزی شده است که تا دو سال آینده بتوانیم از محصول زعفران، ترکیبات مختلف، جداسازی و فرآورده های مختلفی از آن تولید شوند.
زینلی گفت: این اقدام، ارزش افزوده حاصل از تولید و فروش این فرآورده های مختلف زعفران را به 16 برابر افزایش خواهد داد.
وی همچنین به نزدیکی فصل برداشت زعفران و دغدغه های خرید آن نیز اشاره و اعلام کرد: هفته آینده، قیمت خرید تضمینی زعفران تعیین خواهد شد و درصورتیکه قیمت خرید بخش خصوصی بیش از خرید تضمینی باشد، دولت در خرید زعفران مداخله نخواهد کرد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: با توجه به اینکه در حال حاضر بابت خرید تضمینی زعفران، دولت 300 میلیارد تومان اعتبار از محل هدفمندسازی یارانه ها را مد نظر قرار داده است، در عین حال، وزارت جهاد کشاورزی درصدد عقد تفاهم نامه ای با اتاق بازرگانی است که این اعتبار را در قالب تسهیلات سرمایه در گردش در اختیار بازرگانان قرار داده شود تا بازرگانان با دریافت این تسهیلات نسبت به خرید زعفران و صادرات آن اقدام کنند.
وی در خاتمه بیان کرد: راه اندازی صندوق ملی تخصصی زعفران تا پایان امسال در راستای حمایت از زعفران کاران و بازرگانان به منظور حمایت از کاشت، برداشت و فروش آن نیز برنامه ریزی شده است که اجرایی خواهد شد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اعتبار مالی بابت تشکیل این صندوق تخصصی تامین شده است.
زینلی عنوان کرد: رویکرد اصلی صندوق ملی تخصصی زعفران این خواهد بود که دغدغه های فروش این محصول را مرتفع کند و سود حاصل از فروش این محصول با قیمت منصفانه میان زعفران کاران و بازرگانان تقسیم شود.
انتهای پیام/
زینلی با تاکید بر این نکته که برای صنعتی کردن کشت و تولید هر یک از گیاهان دارویی در کشور، برنامه راهبردی تدوین شده است، عنوان کرد: در همین راستا، حتی با اتحادیه اروپا و مرکز تجارت جهانی نیز راهبرد صادرات گیاهان دارویی را تعریف کرده ایم.
,وی با اشاره به گیاه سیاه دانه، گفت: کشور در سال گذشته در زمینه تولید این محصول خود کفا شد.
,مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: کاشت، برداشت و بوجاری این گیاه در کشور به صورت کاملا مکانیزه انجام می شود که انواع داروهای گیاهی از آن ساخته می شوند.
,وی همچنین به گیاه زیره سبز نیز اشاره و عنوان کرد: برای کاشت مکانیزه این گیاه کم آب طلب در کشور دستگاه های مکانیزه تهیه شده اند که در اختیار زیره کاران قرار دارند.
,زینلی گفت: با این وجود، به منظور برداشت مکانیزه این محصول یا باید رقم بذری مناسب پایه بلند را وارد و یا اینکه یک رقم بذری مناسب در داخل کشور را اصلاح کنیم تا بتوانیم یک رقم بذری پایه بلند گیاه زیره سبز را به منظور کشت آن در اختیار داشته باشیم که دستگاه های مکانیزه برداشت بتوانند آنها را درو کنند.
,وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت گیاه زیره سبز تا 33 هزار هکتار است که برنامه ریزی بر آن است تا سطح زیر کشت آن به 100 هزار هکتار افزایش پیدا کند.
,مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هر ساله 10 تا 12 هزار تن از زیره سبز کشور به بازارهای بین المللی صادر می شود.
,وی درباره گیاه زعفران نیز اعلام کرد: برای این محصول برنامه ریزی شده است که تا دو سال آینده بتوانیم از محصول زعفران، ترکیبات مختلف، جداسازی و فرآورده های مختلفی از آن تولید شوند.
,زینلی گفت: این اقدام، ارزش افزوده حاصل از تولید و فروش این فرآورده های مختلف زعفران را به 16 برابر افزایش خواهد داد.
,وی همچنین به نزدیکی فصل برداشت زعفران و دغدغه های خرید آن نیز اشاره و اعلام کرد: هفته آینده، قیمت خرید تضمینی زعفران تعیین خواهد شد و درصورتیکه قیمت خرید بخش خصوصی بیش از خرید تضمینی باشد، دولت در خرید زعفران مداخله نخواهد کرد.
,مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: با توجه به اینکه در حال حاضر بابت خرید تضمینی زعفران، دولت 300 میلیارد تومان اعتبار از محل هدفمندسازی یارانه ها را مد نظر قرار داده است، در عین حال، وزارت جهاد کشاورزی درصدد عقد تفاهم نامه ای با اتاق بازرگانی است که این اعتبار را در قالب تسهیلات سرمایه در گردش در اختیار بازرگانان قرار داده شود تا بازرگانان با دریافت این تسهیلات نسبت به خرید زعفران و صادرات آن اقدام کنند.
,وی در خاتمه بیان کرد: راه اندازی صندوق ملی تخصصی زعفران تا پایان امسال در راستای حمایت از زعفران کاران و بازرگانان به منظور حمایت از کاشت، برداشت و فروش آن نیز برنامه ریزی شده است که اجرایی خواهد شد.
,مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اعتبار مالی بابت تشکیل این صندوق تخصصی تامین شده است.
,زینلی عنوان کرد: رویکرد اصلی صندوق ملی تخصصی زعفران این خواهد بود که دغدغه های فروش این محصول را مرتفع کند و سود حاصل از فروش این محصول با قیمت منصفانه میان زعفران کاران و بازرگانان تقسیم شود.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه