رئیسی:
امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است/ تعیین کمیتهای برای ارتقای سند ملی امنیت غذایی
رئیسجمهور، تأمین امنیت غذایی را نیازمند همکاری بخشهای مختلف دانست و گفت: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود، آثار سوئی در همه بخشها خواهد داشت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح روز پنجشنبه در دومین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در دولت سیزدهم، امنیت غذایی را از مهمترین مسائل امروز جهان و موضوعی چند ساحتی دانست که باید براساس کار فرهنگی و برنامهای دانشپایه پیگیری شود.
رئیسجمهور، تأمین امنیت غذایی را نیازمند همکاری بخشهای مختلف دانست و تصریح کرد: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود، آثار سوئی در همه بخشها خواهد داشت.
رئیسی، از زحمات و تلاشهای ۲۱ نهاد، دستگاه اجرایی و شوراهای عالی برای تدوین سند جامع ۱۰ ساله «امنیت غذا و تغذیه» که در این جلسه به تصویب رسید، قدردانی کرد و گفت: سند امنیت غذایی نقشه راهی برای همگرایی، هماهنگی و همکاری نزدیک دستگاهها در راستای تسهیل بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی و محیط زیست پاک و فرآوردههای ایمن و استاندارد بهداشتی است.
رئیسجمهور گفت: امروز بسیاری از کشورها برای تأمین غذای سالم شهروندان که تأثیر بسیاری بر سلامت جسمی؛ روحی و اجتماعی آنها دارد، برنامههای ۲۰ ساله طراحی کردهاند، از همین رو تدوین سند ملی امنیت غذایی در کشورمان کاری ضروری و قابل تقدیر است که اجرای آن باید با جدیت دنبال شود.
رئیسی با اشاره به پیوستگی و ارتباط بخشهای مختلف با موضوع امنیت غذایی، کمیتهای ۴ نفره با حضور نمایندگان وزارتخانههای بهداشت و جهادکشاورزی، معاونت علمی ریاستجمهوری و شورایعالی انقلاب فرهنگی را مامور ارتقای سند ملی امنیت غذا و تغذیه کرد.
رئیسجمهور همچنین وزارت بهداشت و دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی را مکلف کرد با ایجاد ساز و کار نظارتی مناسب، شاخصهای امنیت غذایی را تعریف، عملکرد همه دستگاههای مربوطه را پایش و میزان پیشرفتهای اجرایی سند ملی امنیت غذایی را به صورت مستمر گزارش کنند تا مشخص شود کدام دستگاهها نمره قابل قبول گرفته و کدامیک به وظایف خود عمل نمیکنند.
«سند ملی امنیت غذا و تغذیه پایدار» که براساس بند ۶ سیاستهای کلی سلامت، بند ۶ سیاستهای کلی جمعیت، بند ۷ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و بند ۸ سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست و نقشه جامع علمی کشور و از تجمیع هفت سند مربوط به سلامت و امنیت غذایی تدوین شده، برای هر یک از حیطههای فراهمی دسترسی، مصرف و سلامت غذایی، ایمنی و کیفیت غذا، سلامت آب آشامیدنی و تابآوری (ثبات و پایداری) امنیت غذایی، راهبردها، اهداف کلان، اقدامات و اهداف کمی تعریف کرده است؛ این سند که نقش به سزایی در تحکیم امنیت ملی و حکمرانی غذایی و ارتقای سلامت و تغذیه مردم، به ویژه اقشار آسیبپذیر و کمدرآمد خواهد داشت، با بررسی وضعیت تغذیه در کشورمان در سال ۱۴۰۱ اهدافی را برای دستیابی به امنیت غذایی در سال ۱۴۱۱ طراحی کرده و دبیرخانه شورایعالی سلامت با پیگیری و تسهیل فرآیند تدوین برنامههای اجرایی ذیل سند و رصد شاخصها و عملکرد دستگاهها در اجرای سند، گزارش پیشرفت آن را هر ۶ ماه به کمیسیون دائمی ارائه میدهد.
در این جلسه اعضای جلسه به عنوان نمایندگان دستگاههای مختلف عضو شورایعالی سلامت از جمله وزرای آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، ورزش، بهداشت، کشور و تعاون، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به بیان نظرات و دیدگاههای خود درباره سند ملی امنیت غذایی و تغذیه پایدار پرداختند.
ارسال دیدگاه