سالاری در گفتگو با دانا:
امکان کنترل قاچاق سوخت با روشهای غیرقیمتی هم وجود دارد
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: برای کاهش قاچاق سوخت اقداماتی غیرقیمتی در دست انجام است تا انحراف سوخت در چرخه توزیع منجر به قاچاق سوخت نشود.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی در حاشیه نمایشگاه جشنواره سرآمدان فناوری و صنعت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در خصوص بهکارگیری فناوریهای موجود برای کاهش قاچاق سوخت اظهار کرد: در این حوزه نزدیک به ۷۰ میلیون یورو قرارداد داریم و تاکنون چهار دانش در کشور بومیسازی شده است.
مبحث زنجیره کالایی مسئلهای است که مغفول مانده
وی با بیان اینکه دانش ارتقای کیفی نفت کوره و تولید کاتالیستها را ایرانی سازی کردیم و به دنبال افزایش دانشبنیانها در پالایش و پخش هستیم تا سهم آنها در این حوزه افزایش یابد، گفت: بحث زنجیره کالایی مسئله مغفول مانده است که باید یک زنجیره کالایی ایجاد کنیم و تمام شرکتهای دانشبنیانی را زیر یک سقف بیاوریم و در قالب مشارکت بیایند، اتفاق بزرگتری خواهد افتاد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی شرکتهای دانشبنیان، تا کنون نزدیک به ۵۰ میلیون یورو انتقال خدمات و تجهیزات در حوزه برونمرزی انجام شده است، گفت: بهمنظور افزایش سهم شرکتهای دانشبنیان در طرحهای پالایشی لازم است مولدسازی انجام شود، تاکنون در زمینه توانمندسازی موفق عمل کردیم، اما آنچه مغفول مانده، بحث زنجیره کالایی است که اگر بتوانیم برندسازی و بومیسازی کنیم.
وی افزود: یک زنجیره کالایی در حوزه نفت و نیازمندیها شکل بگیرد و همه شرکتهای دانشبنیان زیر یک سقف قرار بگیرند، میتوانیم در قالب یک مشارکت از ظرفیت اینها استفاده کنیم و اتفاقهای بزرگتری رخ خواهد داد.
باید مشارکت تولید کنندگان با دانش بنیانها شکل بگیرد
وی با بیان اینکه در مجموعههای تولیدی شرکت ملی پالایش و پخش افراد زیادی هستند که به شکل دانشبنیان در حال تولیدند و باید این افراد را در کنار مجموعههای دانشبنیان قرارداد تا مشارکت شکل بگیرد، گفت: در قالب چنین مشارکتی میتوانیم افزون بر کارآفرینی، فرصت شغلی را ایجاد کنیم و از ظرفیتهای نخبگانی دانشگاهها استفاده شود.
معاون وزیر نفت در امور پالایش تصریح کرد: ما زنجیره کالایی را شناسایی کردیم و در همه مجموعههای پالایشی این اقدام اقتصادی خواهد بود.
سالاری موضوع تأمین منابع مالی را یکی از چالشهای مهم در حوزه شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد و افزود: اگرچه صندوق نوآوری و شکوفایی در این باره بهعنوان یک الگوی تأمین منابع را انجام میدهد، به دنبال یک مدلبالاتر هستیم تا شرکتهای دانشبنیان در کنار همکاران ما مشارکت کنند و الگوی سهامداری را باتوجهبه مالکیت معنوی پیاده کنیم که در چنین شرایطی دانش فنی در اختیار دو مجموعه قرار خواهد گرفت.
در قانون جهش تولید اتفاقهای خوبی برای حرکت به سوی دانش افتاده است
وی با بیان اینکه در قانون جهش تولید نیز اتفاقهای خوبی افتاده است و به سمت اقتصاد دانشبنیان حرکت کردهایم، گفت: ضرورت دارد در این مرحله، تسریع در نظام ارزیابی طرحها بهویژه در طرحهای ساخت بار اول انجام شود و از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت نفت نیز درخواست میکنیم در ارزیابی طرحها تسریع انجام شود که حدود ۵ تا ۱۰ همت نیاز به سرمایهگذاری است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: طرحهایی برای کیفیسازی ۹ پالایشگاه نفتی در کشور ارائه شده است که اگر شکل بگیرد، بیش از ۶ میلیارد دلار رقم سرمایهگذاری این طرحها خواهد بود و همه این ظرفیتها قابلتحقق است و همت آن نیز در معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و وزارت نفت نیز وجود دارد و این فرصتی است که کارگزاران نظام باید از آن استفاده کنند و صنعت نفت نیز همه ظرفیتها را داخل مجموعه به کار بگیرد.
بخشی از گفتگو مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی با دانا
باید به سوی بومی سازی حرکت کنیم/ با روشهای غیرقیمتی هم امکان کنترل قاچاق سوخت وجود دارد
به گفته وی امروز بیش از ۸۰ درصد کالاهای صنایع پالایشی در داخل کشور تولید میشود، اما زنجیره تولید معیوب است و باید بتوانیم ضمن برندسازی و بومیسازی، به سمت صادرات حرکت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان تولید و مصرف معادل است افزود: برای حل ناترازی باید از قاچاق سوخت جلوگیری کرد و راهکارهای غیر قیمتی هم برای این کار وجود دارد و پیشبینیهای لازم انجام شده و مشکلی از این بابت نیست.
وی اظهار کرد: باتوجهبه اینکه برای تعمیرات اساسی در پالایشگاههای کشور برنامهریزیهای لازم انجام شده است، یکی از واحدهای ستاره در مرحله تعمیرات اساسی بود که از ابتدای ماه جاری وارد مدار سرویس شد و اکنون در ظرفیت کامل قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی با بیان اینکه اکنون غیر از ستاره خلیجفارس شرایط برای بقیه پالایشگاهها نیز مساعد است، تأکید کرد: امیدواریم با وضعیتی که در حوزه تولید پالایشگاهی داریم و تعمیرات اساسی را پشت سر گذاشتهایم، مشکلی بابت تأمین سوخت نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی درباره زمان آنلاین شدن امکان ثبت درخواستهای کارت سوخت گفت: یکسری از اطلاعات موردنیاز در اختیار شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیست و لازم است که این اطلاعات به مجموعه منتقل شود.
ارسال دیدگاه