اخبار داغ

علی‌پور در گفتگو با دانا:

استنکاف وزارت بهداشت از اجرای افزایش ظرفیت پزشکی با وجود رشد هفت‌برابری بودجه پذیرفتنی نیست

استنکاف وزارت بهداشت از اجرای افزایش ظرفیت پزشکی با وجود رشد هفت‌برابری بودجه پذیرفتنی نیست
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با رد ادعای وزارت بهداشت درباره عدم دریافت بودجه برای افزایش ظرفیت پزشکی» تأکید کرد: اعتبارات آموزشی و کمک‌آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی طی چهار سال اخیر هفت برابر شده است.

عمر علی‌پوراقدم، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا، درباره ادعای وزارت بهداشت مبنی بر اینکه «برای اجرای افزایش ظرفیت پزشکی بودجه‌ای دریافت نشده» اظهار کرد: طبق آمار رسمی که از سال ۱۴۰۰ تا امروز اعلام شده، بودجه آموزشی وزارت بهداشت در حوزه تأمین و تجهیز فضاهای آموزشی و کمک‌آموزشی حدود هفت برابر رشد کرده است. این اعداد در جداول بودجه‌ای موجود است و قابل انکار نیست.

وی گفت: وزارت بهداشت مدعی است که حتی یک ریال برای افزایش ظرفیت پزشکی به آن پرداخت نشده، در حالی که مستندات مالی کشور نشان می‌دهد که بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌طور معنادار افزایش داشته است. بنابراین این‌که گفته شود منابع وجود ندارد، ادعای دقیقی نیست.

علی‌پوراقدم افزود: افزایش ظرفیت پزشک مصوبه مجلس و مطالبه نظام سلامت است. ما سال‌ها با کمبود پزشک، خصوصاً در مناطق کم‌برخوردار مواجه بودیم و این تصمیم به‌منظور رفع همین مشکل اتخاذ شد. اما در عمل می‌بینیم برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌جای همراهی با سیاست ملی، در اجرای مصوبه کارشکنی می‌کنند و بهانه کمبود بودجه را مطرح می‌کنند.

وی گفت: افزایش ظرفیت یک تکلیف قانونی است و بودجه لازم در ردیف‌های آموزشی به وزارت بهداشت داده شده و این‌که برخی مراکز دانشگاهی با وجود این اعتبارات، از اجرای قانون استنکاف می‌کنند و این موضوع باید اصلاح شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان تأکید کرد: وقتی دانشگاه‌های علوم پزشکی بودجه‌شان نسبت به آغاز اجرای این سیاست هفت برابر شده، نمی‌توان پذیرفت که امروز هنوز بهانه کمبود منابع ارائه شود. ما مسئول هستیم که براساس شواهد و بودجه مصوب عمل کنیم، نه براساس اظهاراتی که با اعداد و اسناد همخوانی ندارد.

وی افزود: مجلس در این موضوع کوتاه نمی‌آید. کمبود پزشک یک مسئله ملی است؛ از اورژانس‌ها تا بیمارستان‌های مناطق محروم، همه با نیازهای جدی مواجه هستند. بنابراین مخالفت دانشگاه‌ها یا تأخیر در اجرای افزایش ظرفیت قابل توجیه نیست.

علی‌پوراقدم در پایان تأکید کرد: وزارت بهداشت باید با واقع‌بینی و هماهنگی دقیق‌تر برنامه افزایش ظرفیت را اجرا کند. اگر دستگاه تخصصی کشور در برابر مصوبه‌ای که به نفع مردم و تقویت نظام سلامت است مقاومت کند، مجلس ناچار است از ابزارهای نظارتی استفاده کند تا اجرای قانون تضمین شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه