ایران چگونه صادرکننده بنزین شد؟!

ایران چگونه صادرکننده بنزین شد؟!
آمار صادرات بنزین در حالی برای اولین بار منتشر شده که پیش از این وزارت نفت تاکید کرده بود که در صورت به بهره‌برداری نرسیدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس، امکان صادرات بنزین را ندارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اقتصاد آنلاین، تاکنون هربار که صحبت از صادرات بنزین می‌شد، وزارت نفت تاکید می‌کرد که صادرات منسجم تنها در صورتی اتفاق می‌افتد که بتوان پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به بهره‌برداری رساند. با این حال، آن‌طور که خبرگزاری آنا اخیرا گزارش کرده، ایران در سال قبل به هشت کشور بنزین صادر می‌کرد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


این اولین باری است که به صورت رسمی آماری از صادرات بنزین را منتشر می‌شود. بر اساس گزارشی که در این رابطه منتشر شده، کشورهای امارات، چین، ارمنستان، هند، پاکستان، عمان، عراق و افغانستان مقاصد سال قبل ایران برای صادرات بنزین بوده است. 

در حالی که آمار واردات بنزین کشور در سال گذشته تاکنون به صورت رسمی اعلام نشده‌، آمار صادرات این محصول به تازگی توسط گمرک ایران اعلام شده‌ است. بر اساس این گزارش، ایران در سال گذشته به هشت کشور بیش از 193 هزار تن بنزین صادر کرده‌ که به دلیل اشاره نشدن چگالی بنزین صادراتی، حجم صادرات بر اساس لیتر نیز اعلام نشده است. 

آن‌طور که در آمار گمرک عنوان شده، قیمت هر کیلو بنزین صادراتی 0.9 دلار است. با این حال، گمرک عدد مشخصی برای قیمت خرید این مشتریان بنزینی عنوان نکرده و مجموع رقم آن را اعلام کرده است. 

مسئله آمار صادرات بنزین همواره جدالی میان وزارت نفت و گمرک بوده است تا جایی که در دی ماه سال قبل و در شرایطی که گمرک خبر از صادرات بنزین ایران به افغانستان می‌داد، وزارت نفت این مسئله را به صراحت تکذیب کرده بود. در آن زمان وزارت نفت اعلام کرده بود که صادرات بنزین به افغانستان در دستور کار دولت و وزارت نفت ایران قرار ندارد و ایران، هنوز به جمع صادرکنندگان بنزین نپیوسته است. به گزارش اقتصادی نیوز، با وجود این صحبت، آمار تازه گمرک که مربوط به صادرات سال قبل است، نشان از صادرات 193 هزار تن بنزین دارد. پیش از این، یک مقام آگاه در شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی هرگونه صادرات بنزین را رد و تاکید کرده بود که صادرات بنزین صحت ندارد.

آن‌طور که خبرهای سال قبل نشان می‌دهد، برنامه‌های ایران برای صادرات بنزین مربوط به بنزین و گازوئیل یورو4 بود که باید از سال جاری مازاد آن صادر می‌شد. این مسئله سال قبل از قول عباس کاظمی، معاون وزیر نفت بیان شده بود. صحبت‌های وی مانند گذشته تاکیدی بر این بود که ایران در صورت بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس می‌تواند به صادرکننده بنزین تبدیل شود.

با این حال، گزارش تازه منتشر شده از صادرات بنزین سال قبل نشان از آن دارد که ایران تاکنون مبادرت به صادرات بنزین به هشت کشور کرده بود. هرچند که این آمار پیش از این به صورت غیررسمی بیان می‌شد و حتی در گزارش اخیر گمرک، به رقم به دست آمده از این صادرات، اشاره‌ای نشده است. 

در چنینی شرایطی، نگاهی به وضعیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس نشان می‌دهد که تغییری در وضعیت این پالایشگاه ایجاد نشده و همین مسئله نشان از نبود زمینه‌هایی دارد که ایران پیش از این برای صادرات بنزین ضروری می‌دانست. در چنین شرایطی، به نظر می‌رسد ایران بدون هیچ اظهارنظر رسمی از سوی وزارت نفت، به صادرکننده بنزین تبدیل شده است!

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه