اخبار داغ

جامعه آرمانی مورد نظر رهبری، یعنی یک جامعه واقعی و دست یافتنی

جامعه آرمانی مورد نظر رهبری، یعنی یک جامعه واقعی و دست یافتنی
مهدی محمدی
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا، جامعه عادلانه پیشرفته و معنوی؛ یعنی جامعه آرمانی، می‌تواند یک واقعیت باشد». رهبر معظم انقلاب اسلامی در آخرین فرمایشات خود، بحث جامعه آرمانی با آرایه هایی همچون جامعه عادلانه، پیشرفته و معنوی مطرح کرده که بی‌گمان در دل این آرایه ها، تعاریف و مفاهیم بسیاری جریان دارند.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,

جامعه آرمانی عنوانی است عمیق، مهم و کارگشا که بارها و بارها در طور تاریخ توسط اندیشمندان، علما و سیاستمداران مطرح شده و هر کدام راهکارهای خاصی را برای رسیدن به چنین جامعه ای مطرح کرده اند.

,

جامعه آرمانی با بیانهای متعددی گاه درست و گاه نادرست از سوی بسیاری مطرح شده است. آرمان جامعه آرمانی را در اندیشه های اسلامی می‌توان مسیر سیر به مدینه النبی دانست که در آن، گزاره های متعددی برای توسعه، حق و کرامت انسانی، خداجویی، معنویت و اخلاق سیاسی و سیاستمداران و ... وجود داشته باشد. اما موضوع جامعه آرمانی وجود داشته و حرکت در مسیر چنین جامعه ای، آرزوی اساسی بشر بوده است.

,

گزاره های جدید بشری در دنیای امروز، همانند حقوق بشر، حقوق زنان، حقوق اقلیتها و ... هم وقتی در دنیای امروز از سوی جریانهای فکری متعدد مطرح می‌شود، در حقیقت تقلایی است در مسیر جامعه آرمانی که البته این گزاره ها و چنین تلاشهایی، هیچ گاه نتوانسته بشر را به سمت جامعه آرمانی سوق دهد که اگر این گونه بود، امروز در دل سرزمینهای حامی حقوق بشر، جدال و کشت و کشتار نبود و هفت تیرها برای کشتن همسایه و همکلاسی از آستین بیرون نمی‌آمد. اگر چنین جامعه ای تحقق یافته بود و اگر حرکت در مسیر چنین جامعه ای کار خود را آغاز کرده بود، امروز بشر در دل گزاره ها و ایسم های متعددی که برای خود ساخته است، گیر نمی‌کرد و مدام از آورده ها، ساخته ها و پرداخته های خود سخن می‌گفت و گاه از ایده های قبلی تبری نمی‌جست. در حقیقت جامعه آرمانی، همواره یک آرمان بوده است، اما آنچه که به جرأت می‌توان گفت، این است که جوامع امروزی نتوانسته اند جامعه آرمانی برای خود بسازند، اما در تقلای آن بوده اند و گاه در همین تقلا راه را نیز گم کرده و در توهم آن به سر برده‌اند.

,

بر همین اساس طرح موضوع جامعه آرمانی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، به عنوان یکی از بزرگترین رهبران فکری، دینی و سیاسی دنیا، موضوعی نیست که به راحتی بتوان از آن گذشت، بلکه دغدغه مطرح شده از سوی رهبری سیاسی، دینی که در جریان ریز ترین و به روز ترین اتفاقات جهانی، داخلی و خارجی است، باید بیش از پیش جدی گرفته شود.

,

جامعه پیشرفته و معنوی با ابزار و لوازم دیگر، از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده و این در حالی است که عمده اندیشه ورزان جهانی، همواره در تبیین گزاره های آرمان شهری خود، صرفاً به یکی از این گزاره ها اشاره کرده و از دیگری غفلت کرده‌اند. اما بدون شک نگاه رهبری، نگاهی جامع و کامل است. نگاهی که البته وظیفه‌ای مهم را بر دوش اندیشمندان، روحانیون، علما، جامعه شناسان و مسؤولان قرار می‌دهد تا به تبیین و ترویج هر چه بیشتر جامعه آرمانی مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی و گزاره های مربوط بپردازند.کار کردن روی این موضوع، هم چراغی را فرا روی مسؤولان کشور قرار می‌دهد، هم می‌تواند موجی علمی و اعتقادی را در عرصه جهانی به وجود بیاورد. امید می‌رود دست اندرکاران، اندیشه ورزان و مسؤولان فرهنگی، با جدیت روی این موضوع کار کرده و اجازه ندهند تا چنین مسأله مهمی در گرداب نسیان قرار گرفته و در حد اخبار و مصاحبه هایی در حد بیان «باید ها و نباید ها» قرار بگیرد.

,

اگر علمای ما اراده کار کردن و اندیشه ورزی را دارند، باید بدانند امروز و با دغدغه ای که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده، راه برای کار و اندیشه فراهم شده است و ای بسا از دل این دغدغه، حماسه علمی، فکری و اعتقادی جدیدی برای کل بشریت آغاز شود. این مسیر البته نیازمند همراهی سیاسیون و اهالی سیاست نیز هست.

,

اما در نهایت تعریف رهبر معظم انقلاب از جامعه آرمانی این حقیقت را به ذهن متبادر می‌کند که جامعه آرمانی، یک جامعه واقعی و قابل دستیابی است، نه جامعه ای خیالی، و می‌توان با معنویت و پیشرفت، با قانون و اخلاق و با دیگر گزاره های همراه، به آن دست یافت.

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه