مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی ماهنشان:
طرح آبیاری قطره ای در شهرستان ماهنشان اجرا می شود/ عدم استقبال کشاورزان برای آبیاری قطره ای
مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان گفت:طرح آبیاری قطره ای به منظور افزایش تولید و کاهش مصرف آب در شهرستان ماهنشان اجرا می شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شمیم ماهنشان، از مجموع ۲۷۸۶۰۰ هکتار وسعت شهرستان۸۰٫۶۶۳ هزار هکتار دارای قابلیت کشاورزی آبی و دیم بوده ؛ که از جمع اراضی قابل کشت نیز حدود ۳۹ هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی دیمی و ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زراعی آبی و ۶هزار هکتار محصولات باغی می باشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, شمیم ماهنشان,این شهرستان از لحاظ تولید زردآلو، عسل و ماهیان سردآبی رتبه های نخست استان را در سالهای اخیر به خود اختصاص داده است.
,مهمترین محصولات زراعی این شهرستان گندم، جو، یونجه، برنج و در سالهای اخیر دانه های روغنی بوده که هر ساله به سطح زیر کشت آنها اضافه می گردد؛
,از مهمترین محصولات باغی شهرستان نیز می توان به انگور، زردآلو (مشهور در سطح کشور)، سیب و گردو اشاره نمود.
,منصور شایقی امروز در گفت و گو با خبرنگار شمیم ماهنشان اظهار داشت: آبیاری تحت فشار یا همان آبیاری قطره ای در شهرستان ماهنشان از سال ۸۶ آغاز و تا به امروز فقط ۱۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی تحت آبیاری قطره ای بوده که ۸۵۹ هکتار آن با کمک های بلاعوض جهاد کشاورزی و ۱۰۰ هکتار آن خود اجرایی مردمی است که با توجه به این میزان استقبال کشاورزان در این زمینه پایین بوده است.
,وی با اشاره به اینکه اداره جهاد کشاورزی تسهلات بلاعوض ۸۵ درصدی در زمینه آبیاری قطره ای به کشاورزان می دهد ، افزود: کشاورزان می توانند باغهای یک هکتار به بالا را با استفاده از تسهیلات دولتی که ۸۵ درصد آن بلاعوض و تسهیلات با سود کم است را استفاده کنند.
,مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان گفت: ۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی در شهرستان که قابلیت اجرای طرح آبیاری قطره ای را دارند شناسایی و در حال تشکیل پرونده و مراحل قانونی است .
,شایقی اظهار داشت: ۱۳۰۰ هکتار هم از اراضی کشاورزی و باغات را امسال برای آبیاری تحت فشار شناسایی کردیم که برخی از آنها به دلایل مختلف از جمله وجود مشکلات منابع طبیعی، مجوز های منابع آبی، مشکل شوری آب زمین، و مشخصات زمین این طرح اجرایی نشده و بعد از رفع مشکلات اقدام به اجرای طرح خواهیم کرد.
,وی افزود: در شهر مرکزی ماهنشان ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی نزدیک ایستگاههای پمپاژ آب شناسایی و بعد از مراحل قانونی طرح آبیاری قطره ای اجرایی خواهد بود.
,مسئول آبیاری تحت فشار جهاد کشاورزی شهرستان ماهنشان با اشاره به کم آبی و شوری آب کشاورزان، گفت: کمک بلاعوض ۸۵ درصدی دولت به باغداران برای آبیاری قطرهای فرصت مناسبی فراهم کرد تا باغداران زحمتکش این شهرستان که عرصه برای افزایش سطح زیر کشت باغاتشان فراهم است، گامهای مؤثری برای افزایش تولید و رفع دغدغه کم آبی و یا بی آبی باغات خود بردارند.
,شایقی افزود: کسانیکه زمین های کشاورزی خود را تحت آبیاری قطره ای به صورت خود اجرایی می کنند به دلیل نداشتن فیلترهای مناسب غیر استاندارد بوده و باید برای صرفه جویی بهینه و سود دهی مناسب از آبیاری قطره ای اداره جهاد کشاورزی که همکاران در سطح شهرستان فعالیت می کنند استقبال کنند
,وی واحد های پرورش ماهی را رغیب جدی برای کشاورزان و باغداران دانست و گفت: بیشتر کشاورزان به دلیل سود دهی و بازدهی سریع پرورش ماهی به سراغ آن رفته و باغداری و کشاورزی را رها می کنند که خود رها سازی آب های شور شیلات برای زمین های کشاورزی مضر است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه