مدیر کل منابع طبیعی کرمانشاه:
1200 مورد استعلام از منابع طبیعی کرمانشاه اخذ شد/ پرداخت تهسیلات قرض الحسنه به متقاضیان کشت گیاهان دارویی
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از اخذ یک هزار و 202 مورد استعلام از این اداره خبر داد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پاک پرس، مراد شیخ ویسی در نشست خبری امروز، با تشریح آمار 9 ماه امسال اظهار داشت: در مدت مذکور یک هزار و 358 دادخواست و لایحه تنظیم که علیه مخربین منابع طبیعی به دادگاه ارجاع داده شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ک پرس,مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به صدور 70 حکم علیه منابع طبیعی بیان کرد: 372 هکتار زمین نیز خلع ید شده است.
,شیخ ویسی خسارت دریافتی از این طریق را 474 میلیون تومان اعلام و عنوان کرد: از سایر دستگاه های عمرانی نیز 3.5 میلیارد تومان خسارت اخذ شده است.
,وی با اشاره به اینکه کسور ما در اقلیم خشک واقع شده افزود: با توجه به قرارگیری مناطق عمده ای در اراضی بیابانی اهمیت درختکاری دوچندان می شود.
,شیخ ویسی تخریب پوشش گیاهی را منشا بسیاری از مشکلات زیست محیطی دانست و گفت: متوسط فرسایش خاک در دنیا پنج تن در هکتار است که این آمار در کشور ما به 16 تن در هکتار می رسد به گونه ای که طی 30 سال اخیر یک سوم منابع تولید مواد غذایی در اثر فرسایش خاک کاهش یافته است.
,وی افزود: از 11 میلیارد متر مکهپعب متوسط بارندگی در استان ماذ بین 65 تا 70 درصد تبخیر می شود که در این میان باد و آفتاب شدت تبخیر را افزایش می دهند بنابراین باید برای تقویت پوشش گیاهی و خروج روان آبها تلاش کنیم.
,شیخ ویسی با اشاره به اینکه 40 درصد منابع آب کشور از زاگرس تامین می شود گفت: از بین رفتن پوشش گیاهی سبب افزایش کانون ریزگردها می شود البته در حال حاضر در کرمانشاه منطقه بیابانی نداریم اما با لحاظ عواملی نظیر افزایش تراکم دام و برداشت های غیر اصولی مستعد تبدیل به بیابان هستیم.
,وی از وجود یک میلیون و 200 هزار هکتار نمرتع در سطح استان خبر داد و بیان کرد: به غیر از 350 هزار هکتار در مناطق گرمسیری مابقی اراضی مرتعی در زمره زمین های مطلوب قرار دارند.
,شیخ ویسی از خشکیدگی بلوط به مساحت 200 هزار هکتار خبر داد و گفت: کمبود رطوبت عامل اولیه این رخداد است.
,وی با اشاره به اینکه استان ما در تابستان هر روز شاهد آتش سوزی مراتع بوده بیان کرد: علاوه بر ارائه آموزشها، در مناطق بحرانی برای نیروهای واکنش سریع تجهیزات اطفا حریق و آموزشهای تخصصی فراهم شده است.
,شیخ ویسی با بیان اینکه در تابستان کشیک های مداوم در این راستا انجام می شده از در اختیار قرارگیری یک فروند هلی کوپتر اطفا حریق خبر داد و گفت: مردم نیز از طریق سامانه 1504 به سرعت موارد آتش سوزی را به ما اطلاع می دادند تا نسبت به اطفا سریع اقدام شود.
,وی با اشاره به اینکه باید در مصرف و تولید گیاهان دارویی فرهنگ سازی شود افزود: حدود دو هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.
,شیخ ویسی با بیان اینکه بسیاری از اراضی استان مستعد کشت گیاهان دارویی به صورت دیم هستند گفت: 60 هزار خانوار به صورت رسمی و 100 هزار خانوار به صورت غیر رسمی پروانه بهره برداری دریافت کرده اند و عضو صندوق توسعه منابع طبیعی هستند.
,وی میزان گردش مالی کشت گیاهان دارویی را 10 میلیارد دلار دانست و افزود: سهم کشور ما از این میزان 100 میلیون دلار است این در حالی است که ایران از 14 اقلیم دنیا دارای 11 اقلیم می باشد.
,شیخ ویسی خاطر نشان کرد: افراد دارای زمین که خواستار کشت گیاهان دارویی هستند می توانند از تسهیلات قرض الحسنه بسیج سازندگی بهره مند شوند.
]
ارسال دیدگاه