logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

معرفی جاذبه های نگین جنوب شرق کشور؛ گردشگری صنایع دستی

خلق لباسهای زیبای سوزن دوزی شده با دستان هنرمند زنان بلوچ

خلق لباسهای زیبای سوزن دوزی شده با دستان هنرمند زنان بلوچ
سوزن دوزی از هنرهای زیبا و کاربردی در منطقه چابهار به شمار می رود که با دوخت های سنتی سایر نقاط ایران متفاوت است و اصطلاحا به آن بلوچی دوزی می گویند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از چهاربهاران، صنعت دوخت طرح، زیبا و منقش روی پارچه با نوارهای طلایی، سوزن دوزی و گلابتون دوزی نام دارد. روش کار به این صورت است که ابتدا نقش را روی پارچه انداخته و پارچه را روی دایره ای چوبی به نام کم می اندازند و با کش محکم کرده و با استفاده از نخ های رنگی، گلابتون دوزی می کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, چهاربهاران, چهاربهاران,


هر دختر بلوچ از کودکی به آموختن این هنر می پردازد. بر این اساس تمام زنان بلوچ به سوزن دوزی اشتغال داشته و لباس های خود را تزئین می کنند. از دیگر هنرهای دستی چابهار می توان به معرق صدف، حصیربافی، سکه دوزی، گلیم بافی، چاربافی و طلاسازی اشاره کرد.

,
,

سوزن دوزی

, سوزن دوزی,

هنر بلوچ به ویژه سوزن دوزی یکی از کهن ترین هنرهای ایرانی است که عمومأ بصورت سنتی در میان زنان رواج داشته  و امروزه مردان نیز به شکل صنعتی بدان روی آورده اند. سوزن دوزی را میتوان به نوعی نورچشم، سند هویت، موجودیت و پشتوانه زنان بلوچ نامید. سوزن دوزی از  هنرهای زیبا و کاربردی منطقه چابهار نیز به شمار می رود که با دوخت های سنتی دیگر مناطق ایران کاملاً فرق داشته و به آن «بلوچی دوزی» نیز می گویند.

,

حصیر بافی

, حصیر بافی,

حصیربافی یکی از صنایع پردامنه این شهرستان می باشد که مردان و زنان به آن اشغال دارند و بیشتر در نقاطی مرسوم که انبوه درختان وحشی نخل زینتی (داز) وجود دارد. صنایع حصیری را می توان به دو دسته مصرفی و صادراتی تقسیم کرد گلدان، سبد خمره ای (کپاد) ، کیف حصیری، سبد نان، فرش، بادبزن و ...از جمله فرآورده های تولید شده در مرکز آموزش صنایع دستی منطقه می باشند .

, .,

سکه دوزی

, سکه دوزی,

از مهمترین صنایع دستی منطقه به حساب می آید، از بافت های سکه دوزی شده برای پوشاندن و زینت رخت خواب در اتاق ها و همچنین برای زینت روی گردن شتر در هنگام عروسی استفاده می شود. قطعات پارچه به رنگ های گوناگون را بروی یک تخته نمد و یا سایر اقلام مرتبط به هم می پیوندند و روی آنها را با آیینه کاری و انبوه دکمه های سفید پیراهن می آرایند. به یک لبه که در طرف پایین قرار می گیرد منگوله پشمی نیز می آویزند. مواد اولیه این هنر – صنعت به وفور در بازار یافت شده و قیمت مناسبی دارد.محصولات سکه دوزی شده مشتریان پرو پا قرصی داشته و به عنوان سوغات توسط گردشگران خریداری می شود. در شهرستان چابهار سکه دوزی بسیار رایج بوده و منطقه آزاد چابهار با همکاری نهادهای متولی، آموزش هنرآموزان را به عهده دارد. تنوع رنگ ها در سکه دوزی بسیار زیاد و معمولاً از رنگ های قرمز، سیاه و آبی در محصولات استفاده می شود.

, .,

چادر بافی

, چادر بافی,

عشایر شهرستان چابهار، سیاه چادر یا پلاس خود را خودشان تهیه می کنند و گاهی در روستاها نیز پلاس بافته می شود. نحوه تولید آن چنین است که بر روی دار و با استفاده از موی بز بعنوان تار و پود آن را می بافند.
گلیم بافی: گلیم بافی بیشتر کار زنان چادرنشین است ولی بانوان روستایی از جمله روستاهای دهستان جهلیان نیز آن را می بافند.بنا به اظهار روستاییان یک گلیم 5/2*5/1 متر(یک و نیم در دو نیم متر) در مدت هفتاد ساعت بافته می شود.

, .,
, 5/2*5/1 ,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه