کارشناس ارشد فیزیک هسته ای مطرح کرد؛
نیاز ضروری پزشکی هسته ای به اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد/ در صورت عملی نشدن تعهدات طرف های مقابل دچار مشکل می شویم
کارشناس ارشد فیزیک هسته ای گفت: در صورتی که در کشور امکان تولید غنای ۲۰ درصد اورانیوم به وجود نیاید و کشورهای دنیا هم که متعهد به فروش این میزان به کشور ما شدند به وعده خود عمل نکنند، عملا با مشکلی بسیار جدی در عرصه پزشکی هسته ای روبه رو خواهیم شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی باقر زاده، کارشناس ارشد فیزیک هسته ای در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب، گفت: بر اساس درصد غنی سازی اورانیوم, عرصه و مولفه های کاربرد دانش هسته ای متفاوت است، در یک سطح از غنی سازی انرژی هسته ای می توان به تولید انرژی و در سطح غنی سازی بالای ۲۰ درصد می توان از این دانش در بخش کشاورزی استفاده کرد، در بخش دیگر می توان در حوزه فعالیت های صنایع زیربنایی مثل ساخت کشتی های قاره پیما، نفت کش ها و زیر دریایی های هسته ای که قادر به پیمودن مسافت های طولانی هستند استفاده کرد، از دیگر کاربردهای این دانش می توان در حوره هوا و فضا استفاده کرد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مصطفی باقر زاده، کارشناس ارشد فیزیک هسته ای در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری نسیم خنداب، گفت: بر اساس درصد غنی سازی اورانیوم, عرصه و مولفه های کاربرد دانش هسته ای متفاوت است، در یک سطح از غنی سازی انرژی هسته ای می توان به تولید انرژی و در سطح غنی سازی بالای ۲۰ درصد می توان از این دانش در بخش کشاورزی استفاده کرد، در بخش دیگر می توان در حوزه فعالیت های صنایع زیربنایی مثل ساخت کشتی های قاره پیما، نفت کش ها و زیر دریایی های هسته ای که قادر به پیمودن مسافت های طولانی هستند استفاده کرد، , پایگاه خبری نسیم خنداب, , از دیگر کاربردهای این دانش می توان در حوره هوا و فضا استفاده کرد.,باقر زاده در ادامه اظهار کرد: در برخی از سطوح دانش هسته ای در غالب راکتورهای آب سنگین که خروجی آن پلوتونیوم است می توان به استفاده از این انرژی در عرصه هوا و فضا و تولید باطری های پلوتونیومی، اشاره کرد.
, باقر زاده در ادامه اظهار کرد: در برخی از سطوح دانش هسته ای در غالب راکتورهای آب سنگین که خروجی آن پلوتونیوم است می توان به استفاده از این انرژی در عرصه هوا و فضا و تولید باطری های پلوتونیومی، اشاره کرد.,دستاوردهای چشم گیر مستقیم و غیرمستقیم دانش هسته ای
, دستاوردهای چشم گیر مستقیم و غیرمستقیم دانش هسته ای, دستاوردهای چشم گیر مستقیم و غیرمستقیم دانش هسته ای, دستاوردهای چشم گیر مستقیم و غیرمستقیم دانش هسته ای,این کارشناس هسته ای در ارتباط با دستاوردهای دانش هسته ای گفت: عرصه استفاده از دانش هسته ای بسیار گسترده و متنوع است و برای استفاده روشن و واضح از این دانش، ابتدا باید اولویت های هسته ای مشخص و بر اساس این اولویت ها به غنی سازی بپردازیم تا بتوان به تمام مولفه های مدنظر دست یافت.
, این کارشناس هسته ای در ارتباط با دستاوردهای دانش هسته ای گفت: عرصه استفاده از دانش هسته ای بسیار گسترده و متنوع است و برای استفاده روشن و واضح از این دانش، ابتدا باید اولویت های هسته ای مشخص و بر اساس این اولویت ها به غنی سازی بپردازیم تا بتوان به تمام مولفه های مدنظر دست یافت., , ,وی افزود: عرصه استفاده از دانش هسته ای به اندازه ای کمک کننده است که علاوه بر دستاوردهای مستقیم، این دانش به صورت غیر مستقیم به پیشرفت کشور منتهی می شود چرا که استفاده از دانش هسته ای و بهره برداری از آن در کشور نیازمند پیشرفت و به کمال رسیدن در سایر علوم همانند الکترونیک، برق، مکانیک و ابعاد مختلف مهندسی ها نیز است.
, وی افزود: عرصه استفاده از دانش هسته ای به اندازه ای کمک کننده است که علاوه بر دستاوردهای مستقیم، این دانش به صورت غیر مستقیم به پیشرفت کشور منتهی می شود چرا که استفاده از دانش هسته ای و بهره برداری از آن در کشور نیازمند پیشرفت و به کمال رسیدن در سایر علوم همانند الکترونیک، برق، مکانیک و ابعاد مختلف مهندسی ها نیز است.,جایگزینی سوخت های نوین با سوخت فسیلی
, جایگزینی سوخت های نوین با سوخت فسیلی , جایگزینی سوخت های نوین با سوخت فسیلی ,باقر زاده در زمینه استفاده از انرژی های نوین به جای سوخت های فسیلی گفت:نحوه تامین انرژی در حال حاضر حائز اهمیت است و دنیا به این باور رسیده که به جای تامین انرژی از سوخت های فسیلی با توجه به ظرفیت های مختلف به چتر انرژی روی بیاورد، چرا که سوخت های فسیلی کاربردهای متنوعی دارد و به عبارتی حوزه استفاده از این انرژی به اندازه ای گسترده است که اصطلاحا گفته می شود که حیف است که سوخته شده و استفاده شوند.
, باقر زاده در زمینه استفاده از انرژی های نوین به جای سوخت های فسیلی گفت:نحوه تامین انرژی در حال حاضر حائز اهمیت است و دنیا به این باور رسیده که به جای تامین انرژی از سوخت های فسیلی با توجه به ظرفیت های مختلف به چتر انرژی روی بیاورد، چرا که , سوخت های فسیلی کاربردهای متنوعی دارد و به عبارتی حوزه استفاده از این انرژی به اندازه ای گسترده است که اصطلاحا گفته می شود که حیف است که سوخته شده و استفاده شوند.,این کارشناس هسته ای افزود:دنیا به این باور رسیده بخشی از این خلاء که به علت تغییر کاربری از استفاده انرژی های فسیلی به وجود آمده است را با عرصه های مختلف پر کند، که مهمترین این عرصه استفاده از دانش هسته ای است.
, این کارشناس هسته ای افزود:دنیا به این باور رسیده بخشی از این خلاء که به علت تغییر کاربری از استفاده انرژی های فسیلی به وجود آمده است را با عرصه های مختلف پر کند، که مهمترین این عرصه استفاده از دانش هسته ای است.,وی افزود: درست است که هزینه های اولیه ایجاد نیروگاه هسته ای زیاد است، اما این صنعت، کاملا زیرسازه و مولد است که می توان از این انرژی به عنوان جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی استفاده کرد، زمانی که انرژی مورد نیاز از طریق این فناوری تامین شود، می توان علاوه بر استفاده سوخت های فسیلی در عرصه های دیگر ضمن تامین انرژی، سوخت فسیلی را نیز خفظ کرد.
, وی افزود: درست است که هزینه های اولیه ایجاد نیروگاه هسته ای زیاد است، اما این صنعت، کاملا زیرسازه و مولد است که می توان از این انرژی به عنوان جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی استفاده کرد، , زمانی که انرژی مورد نیاز از طریق این فناوری تامین شود، می توان علاوه بر استفاده سوخت های فسیلی در عرصه های دیگر ضمن تامین انرژی، سوخت فسیلی را نیز خفظ کرد.,این کارشناس هسته ای تصریح کرد: دنیا برای تامین انرژی به سراغ انرژی های نو از جمله انرژی هسته ای و گداخت رفته است، در این عرصه به دستاوردهایی رسیدند که با مطالعه دوباره روی این انرژی سعی کردند به نسل جدیدی از راکتورها برای حل معضل انرژی برسند.
, این کارشناس هسته ای تصریح کرد: دنیا برای تامین انرژی به سراغ انرژی های نو از جمله انرژی هسته ای و گداخت رفته است، در این عرصه به دستاوردهایی رسیدند که با مطالعه دوباره روی این انرژی سعی کردند به نسل جدیدی از راکتورها برای حل معضل انرژی برسند. , برسند. ,باقر زاده در خصوص افق نگاه دنیا به موضوع انرژی گفت: هر چقدر بتوان از سوخت های فسیلی در تولید انرژی فاصله گرفت و به انرژی های نو از جمله هسته ای ، بادی و خورشیدی روی آورد، می توان به درجه بالایی از صرفه جویی در استفاده از انرژی های موجود دست یافت.
, باقر زاده در خصوص افق نگاه دنیا به موضوع انرژی گفت: هر چقدر بتوان از سوخت های فسیلی در تولید انرژی فاصله گرفت و به انرژی های نو از جمله هسته ای ، بادی و خورشیدی روی آورد، می توان به درجه بالایی از صرفه جویی در استفاده از انرژی های موجود دست یافت. ,برنامه تولید ۲۰ درصدی برق کشور از انرژی هسته ای که محقق نشد
, برنامه تولید ۲۰ درصدی برق کشور از انرژی هسته ای که محقق نشد, برنامه تولید ۲۰ درصدی برق کشور از انرژی هسته ای که محقق نشد,این کارشناس هسته ای با اشاره به برنامه های کشور، بیان کرد: بر اساس برنامه های توسعه کشور(برنامه اول، دوم تا ششم) موضوع تولید انرژی در قالبی غیر از سوخت های فسیلی مطرح شد، در این راستا مقرر شد ۲۰ درصد از برق کشور از طریق انرژی هسته تولید شود.
, این کارشناس هسته ای با اشاره به برنامه های کشور، بیان کرد: بر اساس برنامه های توسعه کشور(برنامه اول، دوم تا ششم) موضوع تولید انرژی در قالبی غیر از سوخت های فسیلی مطرح شد، در این راستا مقرر شد ۲۰ درصد از برق کشور از طریق انرژی هسته تولید شود.,قرار دادن دستاوردهای هسته ای طبق مذاکره
, قرار دادن دستاوردهای هسته ای طبق مذاکره, قرار دادن دستاوردهای هسته ای طبق مذاکره,وی افزود: در این راستا با فراز و نشیب های زیادی روبه رو بودیم، برخی از دولت ها با حداکثر توان به این موضوع وارد شدند اما برخی دیگر از دولت ها سعی کردند در چارچوب مولفه های مذاکرات آنچه داشتیم را شاخصی برای مذاکره قرار دهند.
, وی افزود: در این راستا با فراز و نشیب های زیادی روبه رو بودیم، برخی از دولت ها با حداکثر توان به این موضوع وارد شدند اما برخی دیگر از دولت ها سعی کردند در چارچوب مولفه های مذاکرات آنچه داشتیم را شاخصی برای مذاکره قرار دهند., وی افزود:,دستاوردهای هسته ای هیچگاه برای مردم ملموس نشد
, دستاوردهای هسته ای هیچگاه برای مردم ملموس نشد, دستاوردهای هسته ای هیچگاه برای مردم ملموس نشد,باقرزاده گفت: در عرصه صنعت هسته ای در ابتدا به نقطه ای رسیده بودیم که مردم می توانستند به معنای حقیقی کلمه دستاوردهای هسته ای را در عرصه های کشاورزی، پزشکی، تولید برق و... ببینند اما دقیقا در همین نقطه با شناسایی و مدیریت فکری دشمنانی همانند ایالات متحده آمریکا ، متاسفانه ما را با فکت علمی و فناوری در حوزه صنعت هسته ای مواجه کردند، به همین جهت دستاوردهای این انرژی هیچگاه برای مردم ملموس نشد، این عرصه از دستاوردها متاسفانه بیش از ۲۰ درصد محقق نشد و نتوانستیم این امر را تا جایی پیش ببریم که مردم به معنای حقیقی شعار «انرژی هسته ای حق مسلم ماست» را در ابعاد مختلف درک کنند و بفهمند این انرژی به معنای واقعی تا چه اندازه می توانست در مسیر زندگی آنها نقش داشته باشد.
, باقرزاده گفت: در عرصه صنعت هسته ای در ابتدا به نقطه ای رسیده بودیم که مردم می توانستند به معنای حقیقی کلمه دستاوردهای هسته ای را در عرصه های کشاورزی، پزشکی، تولید برق و... ببینند اما دقیقا در همین نقطه با شناسایی و مدیریت فکری دشمنانی همانند ایالات متحده آمریکا ، متاسفانه ما را با فکت علمی و فناوری در حوزه صنعت هسته ای مواجه کردند، به همین جهت دستاوردهای این انرژی هیچگاه برای مردم ملموس نشد، این عرصه از دستاوردها متاسفانه بیش از ۲۰ درصد محقق نشد و نتوانستیم این امر را تا جایی پیش ببریم که مردم به معنای حقیقی شعار «انرژی هسته ای حق مسلم ماست» را در ابعاد مختلف درک کنند و بفهمند این انرژی به معنای واقعی تا چه اندازه می توانست در مسیر زندگی آنها نقش داشته باشد. , ,دستاوردهای پزشکی هسته ای/وعده هایی که هیچ گاه عملی نشد
, دستاوردهای پزشکی هسته ای/وعده هایی که هیچ گاه عملی نشد, دستاوردهای پزشکی هسته ای/وعده هایی که هیچ گاه عملی نشد,این کارشناس هسته ای با اشاره به دستاوردهای پزشکی هسته ای بیان کرد: یکی اصلی ترین دستاوردهای پزشکی هسته ای در حوزه درمان سرطان است، به گونه ای که با استفاده از ظرفیت های هسته ای از جمله کپسول ها و پرتو هسته ای می توان توده سرطان را از بین برد و یا احتمال رشد این توده را با استفاده از صنعت هسته ای به حداقل و یا صفر رساند، که دستیابی به این دستاورد در عرصه پزشکی کشور ما، موفقیت بسیار بزرگی بود.
, این کارشناس هسته ای با اشاره به دستاوردهای پزشکی هسته ای بیان کرد: یکی اصلی ترین دستاوردهای پزشکی هسته ای در حوزه درمان سرطان است، به گونه ای که با استفاده از ظرفیت های هسته ای از جمله کپسول ها و پرتو هسته ای می توان توده سرطان را از بین برد و یا احتمال رشد این توده را با استفاده از صنعت هسته ای به حداقل و یا صفر رساند، , که دستیابی به این دستاورد در عرصه پزشکی کشور ما، موفقیت بسیار بزرگی بود.,وی افزود: ما در مدت زمان کوتاهی توانستیم در افق دستیابی به اهداف هسته ای از غنای ۵ درصد به ۲۰ درصد دست پیدا کنیم، این امر به خاطر نیاز ضروری مبتلایان به این بیماری از پزشکی هسته ای بود، چون دشمن در غنای اورانیوم ۲۰ درصد برای تولید سوخت هسته ای ۲۰ درصد به کشور ما کوتاهی و به وعده های خود عمل نکرد.
, وی افزود: ما در مدت زمان کوتاهی توانستیم در افق دستیابی به اهداف هسته ای از غنای ۵ درصد به ۲۰ درصد دست پیدا کنیم، این امر به خاطر نیاز ضروری مبتلایان به این بیماری از پزشکی هسته ای بود، چون دشمن در غنای اورانیوم ۲۰ درصد برای تولید سوخت هسته ای ۲۰ درصد به کشور ما کوتاهی و به وعده های خود عمل نکرد.,باقر زاده تصریح کرد: دوستان ما در عرصه دانش هسته ای برای پر کردن این خلا و نجات جان بیمارانی که به علت نبود این سطح از دانش ممکن بود به خطر بیافتد، بر خود واجب دیدند که این خلاء را پر کنند، که خوشبختانه توانستیم برای درمان بیماری های صعب العلاج مثل سرطان و HIV در کوتاه ترین زمان ممکن به افق غنای ۲۰ درصد برسیم.
, باقر زاده تصریح کرد: دوستان ما در عرصه دانش هسته ای برای پر کردن این خلا و نجات جان بیمارانی که به علت نبود این سطح از دانش ممکن بود به خطر بیافتد، بر خود واجب دیدند که این خلاء را پر کنند، که خوشبختانه توانستیم برای درمان بیماری های صعب العلاج مثل سرطان و HIV در کوتاه ترین زمان ممکن به افق غنای ۲۰ درصد برسیم, رمان بیماری های صعب العلاج مثل سرطان و , HIV, .,توقف غنای اورانیوم روی ۳/۶۷ درصد/ غنای اورانیومی که تا ۱۵ سال دیگر به ۲۰ درصد نخواهد رسید
, توقف غنای اورانیوم روی ۳/۶۷ درصد/ غنای اورانیومی که تا ۱۵ سال دیگر به ۲۰ درصد نخواهد رسید, توقف غنای اورانیوم روی ۳/۶۷ درصد/ غنای اورانیومی که تا ۱۵ سال دیگر به ۲۰ درصد نخواهد رسید,این کارشناس هسته ای گفت: متاسفانه دیگر برای تولید در حوزه غنای ۲۰ درصد هیچ اقدامی در کشور انجام نمی شود، و بر اساس برجام تا ۱۵ سال نباید به سمت غنای بالاتر از ۳/۶۷ برویم چه برسد به ۲۰ درصد، بنابراین ما تا ۱۵ سال دیگر اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد نخواهیم داشت.
, این کارشناس هسته ای گفت: متاسفانه دیگر برای تولید در حوزه غنای ۲۰ درصد هیچ اقدامی در کشور انجام نمی شود، و بر اساس برجام تا ۱۵ سال نباید به سمت غنای بالاتر از ۳/۶۷ برویم چه برسد به ۲۰ درصد، بنابراین ما تا ۱۵ سال دیگر اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد نخواهیم داشت., دیگر, ,باقرزاده در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که این ذخیره ۲۰ درصد تمام شود، و در صورتی که در کشور نیز امکان تولید غنای ۲۰ درصد در این مدت به وجود نیاید و کشورهای دنیا هم که متعهد به فروش این میزان به کشور ما شدند به وعده خود عمل نکنند، عملا با مشکلی بسیار جدی در عرصه پزشکی هسته ای روبه رو خواهیم شد.
, باقرزاده در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که این ذخیره ۲۰ درصد تمام شود، و در صورتی که در کشور نیز امکان تولید غنای ۲۰ درصد در این مدت به وجود نیاید و کشورهای دنیا هم که متعهد به فروش این میزان به کشور ما شدند به وعده خود عمل نکنند، عملا با مشکلی بسیار جدی در عرصه پزشکی هسته ای روبه رو خواهیم شد.,انتهای پیام/صا
]
ارسال دیدگاه