نظر هنرمندان در خصوص جشنواره جهانی فیلم فجر:
فهیم: هدف گذاری جشنواره جهانی فجر به هیچ عنوان روشن نیست/ آذین: آنچه باعث تداوم برگزاری جشنواره شده بازی های سیاسی است/ میرزایی: جشنواره جهانی فیلم فجر در تراز جشنواره های منطقه ای دانش آموزی هم نیست
سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی برگزار شد که همواره هنرمندان در سال های گوناگون بر روند اجرایی این جشنواره انتقاد داشته و ادامه این روند را نامناسب میدانستند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر پنجشنبه 7 اردیبهشت با حضور مسئولان و هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,,
سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر در حالی برگزار شد که همواره هنرمندان در سال های گوناگون بر روند اجرایی این جشنواره انتقاد داشته و ادامه این روند را نامناسب میدانستند.
,,
طهماسب صلح جو منتقد پیشکسوت سینما در خصوص برگزاری سومین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: اگر ما می خواهیم در سطح دنیا موفق شویم و سینمای ما اعتبارش بیش از گذشته شود جشنواره جهانی فیلم فجر نباید از «کن» و «ونیز» و «برلین» و... الگوبرداری کند و ما باید به هویت ایرانی در روند برگزاری این جشنواره توجه جدی و ویژه داشته باشیم.
,
پوریا آذربایجانی کارگردان سینما نیز در این خصوص گفت: جشنواره جهانی فجر برای کسب اعتبار راه درازی در پیش دارد و ما نیاز به آن داریم تا با گذشت زمان به این اعتبار دست پیدا کنیم.
,
,
,
کارگردان فیلم سینمایی «اروند» افزود: اعتبار هر جشنواره ای به مرور کسب می شود و متأسفانه علیرغم آنکه سال های درازی جشنواره فیلم فجر در کشو ما عنوان بین المللی را با خود به یدک می کشیده هیچ گاه ما شاهد برگزاری یک جشنواره واقعی بین المللی در کشورمان نبوده ایم و این جشنواره در سطح جهان دارای رتبه و اعتبار چندانی نبوده است.
,,
محمدتقی فهیم منتقد سینما گفت: هدف گذاری جشنواره جهانی فجر به هیچ عنوان روشن نیست و هنوز بسیاری از اهالی سینما این سوأل را از خودشان می پرسند که آیا این جشنواره صرفاً بودجه سینمای کشور را هدر می دهد و نمایشی فرمالیته از آثار است و یا اینکه مدیران سینمایی قصد دارند این جشنواره را گذری برای تعامل فرهنگی بین ایران و دنیا کنند؟
,,
فهیم با تأکید بر اینکه در جشنواره جهانی فیلم فجر هیچ گونه شفافیتی وجود ندارد اظهار داشت: این عدم شفافیت باعث می شود تا هیچ یک از فیلمسازان مطرح و برجسته دنیا اصلاً از وجود این جشنواره آگاهی نداشته باشند و اگر احیاناً نامی از آن هم شنیده اند نمی دانند که این جشنواره چه چیزی را دنبال می کند و در پی دستیابی به چه مسأله ای است؟
,,
جبار آذین منتقد و مدرس سینما عنوان کرد: دورهمی جشن پاره موسوم به جهانی فیلم فجر یک بزم و ضیافت اشرافی و تشریفاتی است که با پول بیت المال برگزار می شود؛ جداسازی غلط جشنواره فیلم فجر سابق به ۲ بخش داخلی و جهانی سبب ۲ هزینه شدن، ۲ اجرایی و اتلاف بیت المال شده بدون آنکه ثمری برای سینما، فرهنگ و جامعه داشته باشد.
,,
آذین با تأکید بر اینکه اصرار و لجاجت برگزارکنندگان دورهمی جشن پاره به اصطلاح جهانی فیلم فجر که نه جشنواره است و نه جهانی حکایت دستگیری و حمایت از سینمای ایران و اهالی آن و باز شدن درهای سینمای جهان به روی سینمای ما نیست اظهار داشت: منافع شخصی و گروهی عامل این اصرار و لجاجت است؛ با روندی که هر ۲ جشن پاره در پیش گرفته اند جز تخریب سینمای ایران هیچ دستاوردی پیش روی آن ها نیست در واقع آنچه این دو جشنواره بی نتیجه و بودجه برباد ده را تداوم می بخشد بازی های سیاسی و جناحی است.
,,
مرتضی علی عباس میرزایی کارگردان سینما نیز درباره جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر در تراز جشنواره های منطقه ای دانش آموزی هم نیست ما اتفاقات عجیبی را در این جشنواره شاهد هستیم که فقط می تواند موجبات خنده و تمسخر سینماگران جهانی را فراهم کند و آبروی سینمای ایران را ببرد.
,,
کارگردان فیلم سینمایی «انزوا» افزود: یکی از اتفاقاتی که در اولین روز برگزاری جشنواره جهانی شاهد بودیم نمایش فیلم بنده بود که با بدترین شرایط در یکی از سالن های پردیس سینمایی چارسو روی پرده رفته بود؛ در یکی از گوشه های کادر فیلم عنوان بازبینی وزارت ارشاد درج شده بود و دی وی دی نمایش فیلم کیفیت لازم را نداشت و مسئولان جشنواره خود را ملزم به نمایش نسخه «دی سی پی» فیلم من نکرده بودند.
,وی ادامه داد: این اتفاقی است که نه تنها در هیچ یک از جشنواره های معتبر و مطرح جهان نمی افتد بلکه ما در جشنواره های دانش آموزی و دانشجویی هم هرگز شاهد آن نیستیم؛ متأسفانه مسئولان برگزارکننده جشنواره جهانی فجر تنها در شکل ظاهر می خواهند از جشنواره هایی معتبری مانند «کن» تقلید کنند اما هرگز به گرد پای این جشنواره ها هم نخواهند رسید چرا که نوعی سیستم رفاقتی در میان مدیران این جشنواره وجود دارد که مانع از حضور تیمی قدرتمند برای برگزاری جشنواره ای معتبر می شود.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه