کارشناس مسائل فرهنگی و مذهبی:
مناظره مسابقه فوتبال نیست که بیننده هورا بکشد/ به دشمن روی خوش نشان ندهید
کارشناس مسائل فرهنگی و مذهبی: گفت: فضای مناظرات موجود ممکن است تنور انتخابات را داغ کند اما هر داغی به مصلحت نیست زیرا پلاسکو از شدت داغی فرو ریخت، شرایط فعلی بخشی از مناظرات، انسان را به یاد گلادیاتورهایی می اندازد که قصد دارند به جان هم بیفتند و از جنازه یکدیگر عبور کنند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام علی سرلک کارشناس مسائل فرهنگی ، مذهبی صداو سیما در گفتگو با خبرنگار زنان قم، در خصوص فضای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: انتخابات در ایران از اول انقلاب تاکنون به طور متوسط هر سال یک مرتبه برگزار می شود که در نوع خود در دنیا کم نظیراست و نماد جمهوریت بالغ و رشید نظام ماست ، انتخابات ریاست جمهوری از مهمترین آن ها است که بیان گر حضور مردم در تعیین سرنوشت مدیریتی کشور می باشد و شخصی که سکان داری قوه ی مجریه را به عهده می گیرد مناسبات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را ریل گذاری می کند و لوکومتیو جامعه را حرکت می دهد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, زنان قم، , زنان قم، , زنان قم,وی افزود: مردم باید کسی را انتخاب کنند که متناسب با هویت انقلاب اسلامی و خاستگاه شکل گیری جمهوری اسلامی باشد و اهدافی را دنبال کند که امام، شهدا و رهبر انقلاب مطرح کرده اند و در متن قانون اساسی به آنها اشاره شده است.
,استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر یکی ازکاندیدها حتی رأی لازم را بیاورد ولی ویژگی انقلابی بودن، تعهد در برابر قانون، توجه به محرومین و مستضعفین را نداشته باشد و یا از دست بدهد شرعأ رئیس جمهور نیست و صلاحیت لازم را ندارد هر چند مراحل قانونی رأی عدم اعتماد به او توسط مجلس، طول بکشد.
,وی تأکید کرد: رئیس جمهور منتخب هرکس باشد باید بداند تا زمانی که در مسیر تحقق این اهداف و آرمان ها قدم بر می دارد رئیس جمهور واقعی خواهد بود و اگر از این مسیر فاصله بگیرد و به حاشیه ها و باتلاق های رانت خواری اطرافیان ، مدیریت اشرافی و بی اعتنایی به مردم فقیر رو بیاورد، دیگر صلاحیت ومشروعیت نخواهد داشت.
,سرلک اضافه کرد: رئیس جمهور هر شخصی که باشد باید با خدای خود عهد ببندد جز برای اسلام ، جمهوری اسلامی ، محرومین، مستضعفین و تحقق افکار امام، دغدغه های رهبری و توصیه های شهدا و رفع مشکلات واقعی مردم و استکبار ستیزی گام برندارد و از قدرت های پوشالینی که بافریب و خباثت، خود را همه ی دنیا می دانند نترسد.
,وی با بیان اینکه نباید به دشمن روی خوش نشان داد، ادامه داد: منظور از روی خوش نشان ندادن لبخند نزدن نیست بلکه برجسته نکردن نقاط ضعف است و این که از خزانه خالی در برابر دشمن حرف نزنیم ،قدرت حیرت انگیز نظامی خود را تضعیف نکنیم و نگوییم که اگر دشمن یک بمب بزند همه تجهیزات ما از کار می افتند.
,

, کارشناس مسائل فرهنگی ، مذهبی صداو سیما در رابطه با نحوه برگزاری مناظرات انتخاباتی ، گفت: شرایط فعلی بخشی از مناظرات، انسان را به یاد گلادیاتورهایی می اندازد که قصد دارند به جان هم بیفتند و از جنازه یکدیگر عبور کنند و فاتحانه نیزه های خونین از تن رقیب خود را با فریادهای مستانه بالا ببرند و مشتاق هورای جماعت باشند.
,وی طعنه ها، تمسخرها و بزرگ کردن نقاط ضعف با رویکرد تخریب نسبت به هر شخصی را غیر اخلاقی دانست و افزود: البته نقد کردن نه تنها هیچ مانعی ندارد بلکه وظیفه است، کاندیداهای محترم ریاست جمهوری نسبت به برنامه ها و اعلام سیاست ها ، فقط نقدهای درست وخیرخواهانه خود را مطرح کنند اما وقتی حرف به طعنه، تمسخر و تحقیر ، توهین و متهم کردن کشیده شود ، مشخص است مناظره ها، غیر اخلاقی حتی گاه غیر شرعی است بنابراین باید برای جامعه ای که این طور گفتگوها را در این سطح رصد می کند نگران بشویم و بگوییم اگر اخلاق این جامعه آسیب بخورد و آلوده شود و به دنبال آن افرادی دیگر گمان کنند که با روش مچ گیری و تخریب می توانند به هدف خود برسند دیگر بسیاری از مناسبات فردی جنعی وحتی خانوادگی آسیب میخورد و قطعا کاندیدایی که در این آلودگی موثر بوده اند در گناه جامعه و این افراد شریک هستند.
,سرلک با تأکید به این که فضای مناظره می تواند بسیار دقیق تر، غیر هیجانی تر و کارشناسانه باشد، افزود: فضای مناظرات موجود ممکن است تنور انتخابات را داغ کند اما هر داغی به مصلحت نیست زیرا پلاسکو از شدت داغی فرو ریخت و آتش اگر به جنگل بیفتد همه چیز راخاکستر می کند و باعث خرابی محیط زیست می شود بنابراین بهتر است در مناظرات به جای تخریب با فضای غیر هیجانی و واقعی، نقد و بررسی های عالمانه و خیرخواهانه بیشتر بشود و حتی گاهی آقایان به نقاط مثبت و قوت هم اشاره کنند و زمینه تفاهم و رفاقت را بیشتر کنند.
,وی افزود: مناظره مسابقه فوتبال نیست که بیننده هورا بکشد بلکه میدان فهم و اظهار نظر است تا بیننده به فهم بیشتری برسد و بدون شک یکی از 6 نامزد انتخابات باید نفر اول قوه مجریه کشور بشود بنابراین اگر در این مناظره ها همه تخریب شوند به معنای این است که سرمایه اجتماعی او در آینده آسیب خورده است.
,سرلک توصیه برادرانه به کاندیدا ، شورا و اتاق های فکری داشت مبنی بر این که از روش زود بازده تخریب حریف صرف نظر کنند و به روش دیر بازده اما مطمئنِ تبیین و نقد بپردازند تا جامعه را به عقلانیت و فرهیختگی و فهم دقیق تر نزدیک کنند.
,وی در خاتمه گفتگو بیان داشت: به جای نفرین بر تاریکی، شمعی باید برافروخت و اگر همه از بدی ها بگویند، جامعه به ناامیدی و یأس، پرخاش و بی اعتمادی نزدیک تر می شود که این مسئله آسیب بسیار خطرناکی خواهد زد.
]
ارسال دیدگاه