شهید «دانش‌آشتیانی» از معلمی تا شهادت در کنار «بهشتی»

شهید «دانش‌آشتیانی» از معلمی تا شهادت در کنار «بهشتی»
شهید غلامرضا دانش آشتیانی یکی از ۷۲ تَن مهاجر عاشقی بود که در هفتم تیر در زیر آوار انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر آشتیان؛ هفتم تیرماه ۱۳۶۰، دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی؛ در حالیکه جمعی از بلندپایه ترین و دل سوزترین مسئولان نظام، هم چون آیت اللّه بهشتی رئیس دیوان عالی کشور، چهار وزیر، دوازده معاون وزیر و حدود سی نماینده مجلس در آن جلسه حضور داشتند، با بغض منافقان منفجر شد و ۷۲ یار وفادار انقلاب و امام، با ذکر خدا بر لب و بدن های پاره پاره، به دیدار حق شتافتند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سفیر آشتیان,

شهید غلامرضا دانش آشتیانی یکی از هفتاد و دو تن مهاجر عاشقی بود که در هفتم تیر در زیر آوار انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.

, شهید غلامرضا دانش آشتیانی یکی از هفتاد و دو تن مهاجر عاشقی بود که در هفتم تیر در زیر آوار انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.,

او در اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، ‌به عنوان نماینده شهرستان های تفرش،‌ آشتیان و خلجستان در سنگر خانه ملت، به وظیفه صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی ادامه داد.

, در اولین دوره, , انتخابات مجلس شورای اسلامی، ‌به عنوان نماینده شهرستان, , های تفرش،‌ آشتیان و خلجستان در سنگر خانه ملت، به وظیفه صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی ادامه داد.,

شهید دانش آشتیانی که با هدف خدمت به مردم و نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران، به سنگر مجلس رفته بود، می‌گفت؛ «به عقیده من مجلسی که با آزادی و اصالت و به معنی واقعی خود به وجود آمده، خود، ایران کوچکی است که در عین تکیه بر مذهب و آراء مردم، اصالت آزادمنشی خود را داشته و دارد».

, شهید دانش آشتیانی که با هدف خدمت به مردم و نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران، به سنگر مجلس رفته بود، می‌, گفت؛ «به عقیده, , من مجلسی که با آزادی و اصالت و به معنی واقعی خود به وجود آمده، خود، ایران کوچکی است که در عین تکیه بر مذهب و آراء مردم، اصالت آزادمنشی خود را داشته و دارد».,

شهید دانش آشتیانی در دوران نوجوانی با جدیت تمام و با اشتیاق زایدالوصفی به تحصیل علوم دینی مشغول شد و در شهر قم در کنار تهذیب نفس، به کسب فقه آل محمد(ص) پرداخت.

, با جدیت تمام و با اشتیاق زایدالوصفی به تحصیل علوم دینی مشغول شد و در شهر قم در کنار تهذیب نفس، به کسب فقه آل محمد(ص) پرداخت.,

طلبه آشتیانی قبل از انقلاب به شغل مقدس معلمی روی آورد و تحصیلات جدید را با گرفتن دیپلم مدرسی و وارد شدن به دانشکده الهیات تا اخذ درجه دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی ادامه داد.

, طلبه آشتیانی قبل از انقلاب, به شغل مقدس معلمی روی آورد و تحصیلات جدید را با گرفتن دیپلم مدرسی و وارد شدن به دانشکده الهیات تا اخذ درجه, , دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی ادامه داد. ,

همزمان با نهضت امام خمینی(ره) خانواده شهید دانش آشتیانی برای تحقق آرمان های انقلاب، به صف مبارزان اسلامی پیوستند، در صبح هفدهم شهریور ۱۳۵۷، فرزند شایسته اش؛ «محبوبه»‌ در خیل عظیم تظاهرکنندگان در میدان ژاله برای مصاف با عوامل استبداد، تیری از سوی ظلمت پرستان بر قلبش نشانه رفت و غسل شهادت به جای آورد.

, برای تحقق آرمان, , های انقلاب، به صف مبارزان اسلامی پیوستند، در صبح هفدهم شهریور ۱۳۵۷، فرزند شایسته, , اش؛ «محبوبه»‌ در خیل عظیم تظاهرکنندگان در میدان ژاله برای مصاف با عوامل استبداد، تیری از سوی ظلمت پرستان بر قلبش نشانه رفت و غسل شهادت به جای آورد., برای مصاف با عوامل استبداد، تیری از سوی ظلمت پرستان بر قلبش نشانه رفت و غسل شهادت به جای آورد.,

شهادت محبوبه، انقلابی جدید در روح پاک برپا کرد و او در رثای دردانه اش گفت؛ «محبوبه! وقتی پیکر سرد تو بوی کافور می‌داد و از جای گلوله دشمن، پشت تو سوراخ شده بود، من به چکه چکه خون تو سوگند خوردم که مثل تو شهید شوم و همان گونه که مظلومیت تو باعث رسوایی رژیم شاه خائن شد، مرگ من هم سرنوشت تو را پیدا کند».

, شهادت محبوبه،, , انقلابی جدید در روح پاک برپا کرد, و او در رثای دردانه, , اش گفت؛ «محبوبه! وقتی پیکر سرد تو بوی کافور می‌, داد و از جای گلوله, , دشمن، پشت تو سوراخ شده بود، من به چکه, , چکه, , خون تو سوگند خوردم که مثل تو شهید شوم و همان, , گونه که مظلومیت تو باعث رسوایی رژیم شاه خائن شد، مرگ من هم سرنوشت تو را پیدا کند».,

با افزایش موج اعتراضات مردمی در ماه های آخر عمر فاسد رژیم پهلوی، شهید دانش آشتیانی، به مبارزات خود ادامه داد. در دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ هم در کمیته استقبال از امام(ره) نقش موثری داشت.

, با افزایش موج اعتراضات مردمی در ماه, , های آخر عمر فاسد رژیم پهلوی، شهید دانش آشتیانی، به مبارزات خود ادامه داد. در دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ هم در کمیته استقبال از امام(ره) نقش موثری داشت.,

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید دانش آشتیانی که روشنگری های او علیه دستگاه ظلم و ستم قبل از انقلاب سبب شد تا به دستور ساواک و با هدف ممانعت از ارتباط مستمر وی با دانش آموزان،  با ۲۵ سال خدمت در آموزش و پرورش پیش از موعد بازنشسته شود، دوباره با فراهم شدن زمینه ادامه رسالت به سنگر تعلیم و تربیت بازگشت و با عزمی نو، تلاش برای رشد فکری و بالندگیِ اجتماعی فرزندان ملت را ادامه داد.

, پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید دانش آشتیانی که روشنگری های او علیه دستگاه ظلم و ستم قبل از انقلاب سبب شد تا به دستور ساواک و با هدف ممانعت از ارتباط مستمر وی با دانش آموزان،  با ۲۵ سال خدمت در آموزش و پرورش پیش از موعد بازنشسته شود، دوباره با فراهم شدن زمینه ادامه رسالت به سنگر تعلیم و تربیت بازگشت, وشنگری, , های او علیه دستگاه ظلم و ستم قبل از انقلاب سبب شد تا به دستور ساواک و با هدف ممانعت از ارتباط مستمر وی با دانش, , آموزان،  با ۲۵ سال خدمت در آموزش و پرورش پیش از موعد بازنشسته شود، دوباره با فراهم شدن , و با عزمی نو، تلاش برای رشد فکری و بالندگیِ اجتماعی فرزندان ملت را ادامه داد. ,

شهید دانش آشتیانی، کمبود نیروی انسانی متخصص را از مشکلات اساسی در‌ آن مقطع از انقلاب می دانست و می‌گفت؛ «وزارت آموزش و پرورش باید برنامه های انقلابی خود را در سطح کشور، با تقویت و گسترش دانش‌سراهای تربیت معلم در مرکز استان،‌ با تشکیل و تقویت مجتمع‌های آموزشی و شبانه‌روزی در مراکز هر شهرستان و نیز به جای تشکیل یک واحد آموزشی چند کلاسه در هر روستا با تمرکزِ یک واحد آموزشی کامل در مرکز روستا و در اختیار گذاشتن وسیله نقلیه برای روستاهای اطراف آن و همچنین در تربیت معلم و ایجاد تسهیلات برای تحصیل نوجوانان، امکانات رشد علمی و آگاهی و تعهد مکتبی آنان را از نظر کمی و کیفی به چند برابر برساند و بدینوسیله در حقیقت ارتش ۲۰ میلیونی انقلاب را سازمان دهد... اگر نیروی انسانی متعهد و آگاه و کارا بیشتر داشتیم، سپاه، ‌جهاد،‌ کمیته، دادگاه انقلاب، و سایر نهادهای انقلابی ما به طور چشمگیرتری می توانستند در به اصطلاح خرابی ها و... کارایی داشته باشند ... این آموزش و پرورش و آموزش عالی و مدرسه و دانشگاه و دانشجو و روحانی است که باید پاسخگوی نیازها و کمبودها باشد و تمام ارگان ها و نهادهای کشور را خودکفا سازد».

, شهید دانش آشتیانی، کمبود نیروی انسانی متخصص را از مشکلات اساسی در‌ آن مقطع از انقلاب می, , دانست و می‌, گفت؛ «وزارت آموزش و پرورش باید برنامه, , های انقلابی خود را در سطح کشور، با تقویت و گسترش دانش‌سراهای تربیت معلم در مرکز استان،‌ با تشکیل و تقویت مجتمع‌, های آموزشی و شبانه‌, روزی در مراکز هر شهرستان و نیز به جای تشکیل یک واحد آموزشی چند کلاسه در هر روستا با تمرکزِ یک واحد آموزشی کامل در مرکز روستا و در اختیار گذاشتن وسیله, , نقلیه برای روستاهای اطراف آن و همچنین در تربیت معلم و ایجاد تسهیلات برای تحصیل نوجوانان، امکانات رشد علمی و آگاهی و تعهد مکتبی آنان را از نظر کمی و کیفی به چند برابر برساند و بدینوسیله در حقیقت ارتش ۲۰ میلیونی انقلاب را سازمان دهد... اگر نیروی انسانی متعهد و آگاه و کارا بیشتر داشتیم، سپاه، ‌جهاد،‌ کمیته، دادگاه انقلاب، و سایر نهادهای انقلابی ما به طور چشمگیرتری می, , توانستند در به اصطلاح خرابی, , ها و... کارایی داشته باشند ... این آموزش و پرورش و آموزش عالی و مدرسه و دانشگاه و دانشجو و روحانی است که باید پاسخگوی نیازها و کمبودها باشد و تمام ارگان, , ها و نهادهای کشور را خودکفا سازد».,

شهید دانش آشتیانی به وجود یک تشکیلات اسلامی در بین نیروهای حزب اللهی و سازماندهی تلاش های انقلابی، اعتقاد داشت و با تاسیس حزب جمهوری اسلامی و به سبب آشنایی دیرینه با شهید بهشتی به عضویت در حزب در آمد.

, شهید دانش آشتیانی به وجود یک تشکیلات اسلامی در بین نیروهای حزب, وجود یک تشکیلات اسلامی, , اللهی و سازماندهی تلاش, , های انقلابی، اعتقاد داشت و, با تاسیس حزب جمهوری اسلامی و به سبب آشنایی دیرینه, , با شهید بهشتی به عضویت در حزب در آمد. ,

شهید دانش همچون دیگر یاران باوفای امام در غروب روز یکشنبه، هفتم تیرماه ۱۳۶۰ پس از ادای نماز مغرب و عشا در سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران به عنوان نماینده مجلس حضور یافت تا با شهید بهشتی و حاضران در این جمع نورانی در خصوص مسایل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشور سخن بگویند، اما لحظاتی پس از شروع این جلسه، بر اثر انفجار یک بمب قوی که از سوی مزدوران استکبار کار گذاشته شده بود، به همراه هفتاد و دوتن از حامیان صدیق اسلام در راه خدا جان باخت و به سوی شهر شهادت پرگشود.

,

شهید دانش آشتیانی در اندرزهای ارزنده‌اش آورده است؛ «اگر همان طور که رهبر با رهنمودهای خود پیوسته و در هر موقعیت ما را هشدار می‌دهد و این گلگون کفنان را راهبر و اسوه ما می‌داند و در هرشب و روز به ما و گویندگان، نویسندگان و مسوولان گوشزد می کند، اینان را الگوی خود بدانیم و از بینش و آگاهی و راهشان درس بگیریم، بینش صحیح بیابیم، پاک عمل کنیم و با اخلاص باشیم، دیگر در مدت کمتر از دو سال(پس از پیروزی انقلاب) چهره های گوناگون از خود نشان نخواهیم داد و در مقابل انقلاب جبهه گیری‌های مختلف نخواهیم داشت که موضع گیری‌های این گونه، مقابله صریح با خط امام و بهترین نشانه انحراف، عدم صداقت، نفاق و ریای ما خواهد بود.»

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه