به مناسب دومین سالگرد حادثه منا؛

لزوم تشکیل یک مجمع بین المللی اسلامی برای مشارکت در حج/ فاجعه منا تجربه ای تلخ برای کشورهای اسلامی

لزوم تشکیل یک مجمع بین المللی اسلامی برای مشارکت در حج/ فاجعه منا تجربه ای تلخ برای کشورهای اسلامی
کشورهای اسلامی باید برای شرایط مانند دو سال پیش اتحاد و آمادگی لازم را داشته باشند و تحت یه مجمع بین المللی ساز و کاری برای مشارکت در اجرا و مدیریت این مراسم فراهم آورند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «تیتریک»، دومین سالگرد فاجعه تلخ منا در حالی فرا می رسد که بعد از یک سال وقفه اعزام زائرین بیت الله و حرم پیامبر(ص) از سر گرفته شده است، این حادثه تلخ باید برای جهان اسلام تجربه و درسی باشد تا اولاً از تکرار آن جلوگیری شود و در درجه بعد نحوه مدیریت و اداره این آیین ابراهیمی توسط حکومت سعودی مورد توجه بیشتری از سوی جامعه اسلامی قرار گیرد.
حج از فروع شریعت اسلام است که غیر قابل توقف و تعطیلی است و هر حکومتی با هر عقیده ای باید در اجرای آن به نحو احسن همت داشته باشد و موضوعی که فراتر از جنجال ها و منازعات روزمره سیاسی است.
چند نکته در مورد حادثه منا قابل بیان است، اول بدون شک این حادثه نشان داد که حکومت سعودی در اداره و کنترل مراسم توانمندی لازم را نداشته و در مواقع بحران نمی تواند آن گونه که لازم است امور را مدیریت کند، و این نیازمند ورود دیگر کشورها اسلامی به موضوع اجرای حج است، البته این ناکارآمدی فقط مختص حادثه منا نیست و نمونه های فراوان دیگری نیز می توان ذکر کرد.

دوم از میان کشورهای حادثه دیده در فاجعه منا فقط ایران بود که توانست مطالبات خود را تا حد قابل پذیرشی پیگیری کند و بیش از نود درصد پیکرهای حادثه دیده را به خاک خود بازگرداند، بسیاری از کشورهای دیگر در این موضوع منفعل بوده و صرفاً برنامه دیکته شده حکومت سعودی را پذیرفتند، این مسئله نشان می دهد که همه کشورها توان مطالبه حقوق خود را نداشته و سعودی ها در مواقع لزوم سوء استفاده های لازم را می کنند.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تیتریک,
,
,
,
,
,
لزوم تشکیل یک مجمع بین المللی اسلامی برای مشارکت در حج/ فاجعه منا تجربه ای تلخ برای کشورهای اسلامی

سوم کشورهای اسلامی باید برای این گونه شرایط اتحاد و آمادگی لازم را داشته باشند و تحت یه مجمع بین المللی ساز و کاری برای مشارکت در اجرا و مدیریت این مراسم فراهم آورند، تا اولاً از دیکتاتوری سعودی ها جلوگیری کنند و در درجه بعد به کشورهای ضعیف اسلامی هم کمک شود.
, لزوم تشکیل یک مجمع بین المللی اسلامی برای مشارکت در حج/ فاجعه منا تجربه ای تلخ برای کشورهای اسلامی,
,
,
سوم کشورهای اسلامی باید برای این گونه شرایط اتحاد و آمادگی لازم را داشته باشند و تحت یه مجمع بین المللی ساز و کاری برای مشارکت در اجرا و مدیریت این مراسم فراهم آورند، تا اولاً از دیکتاتوری سعودی ها جلوگیری کنند و در درجه بعد به کشورهای ضعیف اسلامی هم کمک شود.
,


چهارم حادثه منا نشان داد که حکومت سعودی اقتضاعات لازم برای چنین حوادثی را نیز رعایت نمی کند و آن دیکتاتوری افسار گسیخته ای که در آن کشور جاری است را درست زمانی که امکان اعمال آن فراهم باشد در مراودات بین المللی پیاده خواهند کرد، در حادثه مذکور اگر تهدید رهبر انقلاب و قدرت بازدارنده جمهوری اسلامی نبود، این حکومت برنامه ای برای بازگرداندن پیکر شهدا نداشت، درست مانند دیگر کشورهای ضعیف اسلامی که پیکر شهدای آنها با وضعیت نامعلوم در خاک عربستان دفن شدند و آنها نتوانستند پیگیری لازم را انجام دهند.

پنجم نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که در هر صورت با شروع مجدد اعزام زائر و تجربه اخیر ایران و کشورهای اسلامی باید یه برنامه ریزی جدی برای مواجه با این گونه اتفاقات با در نظر گرفتن ناکارآمدی دولت عربستان داشته باشند و حتی المقدور با ایجاد زیر ساخت ها و آموزش دقیق تر زائران، خسارت ها و تلفات موارد مشابه را کاهش دهند.

حج باید برای همه مسلمانان و کشورهای اسلامی به عنوان یک آیین فراملی و جهانی در نظر گرفته شود تا عقاید و اختلافات سیاسی سایه خود را بر آن نیندازد و مشارکت همه کشورهای اسلامی در اداره آن هم حاشیه امنیت بیشتری ایجاد خواهد کرد و هم موجب اتحاد و اتفاق امت بزرگ اسلامی در سایه آیین ابراهیمی خواهد بود.

انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه