اخبار داغ
  1. مسیر ایران‌دوستی با هادی چوپان؛ گرگ‌ها بالاتر از همه می‌ایستند!
  2. بازار ارز توافقی ۱۴۰۳؛ حقیقت یا رویا؟/ ۹۷ درصد انحصار ارز در کشور در دست عوامل دولتی
  3. مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست چون حاصلی ندارد/تجربه ملت ایران از مذاکره با یک گزینه استثنا
  4. پشت پرده تبلیغات اجاره یک شب آپارتمان مبله/ تهران در تسخیر فساد پنهان؟
  5. وضعیت جاده‌ های کشور 13 فروردین / وضعیت آب و هوای جاده ها
  6. تغییرات اقلیمی و نابودی یخچال‌های طبیعی؛ بحرانی که باید جدی بگیریم
  7. آخرین تحولات خودروهای وارداتی در سال 1403/ بازار خودروهای خارجی در سال 1404 به کدام سو خواهد رفت؟
  8. مجلس سال گذشته مقابل یک لایحه خطرناک ایستادگی کرد/تنها چند ماه برای نظارت و قانون گذاری فرصت داشتیم
  9. تلخ کامی اصلاح طلبان رادیکال در چالش با پزشکیان/دولت چهاردهم و گریختن از تله سهم خواهی تندروها
  10. مبارزه گلادیاتور تا نفس آخر/ پادشاه یک‌دست؛ این بار نوبتت نبود حسن!
  11. پروازی بدون بازگشت/ رئیس جمهوری خستگی ناپذیر که ماندگار شد
  12. امیررضا معصومی و محمدهادی ساروی؛ برترین‌ کشتی‌گیران ماه مارس جهان
  13. عزیزی: خبرگان اقتصادی را به فدراسیون‌ها بیاوریم؛ به توجه مالی ویژه نیاز داریم
  14. برنامه تامین مالی جهش تولید به زودی رونمایی می شود
  15. جزییات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اعلام شد
  16. آمار فروش سینماهای کشور در هفته اول نوروز ۱۴۰۴/ «دایناسور» صدرنشین گیشه نوروزی
  17. ساعی: انتظارات از تکواندوی زنان بالا رفته؛ کیانی و نعمت‌زاده را حفظ می‌کنیم
  18. سیاست‌های ارزی و مالیاتی و تأثیر آن بر قیمت کالاها در سال 1404/ مالیات ارزش افزوده از گمرک 9 درصد افزایش میابد
  19. دستاوردهای نظامی و ارتقا قدرت بازدارندگی ایران/سامانه های موشکی و پهپادی که در اوج تحریم ها رونمایی شد
  20. مجلس عصاره ملت است/ هیچ‌گاه نسبت به مسائل روز بی‌تفاوت نبوده ایم

پژوهشگر جمعیت مطرح کرد (قسمت اول)

نقش دکتر مرندی در ادامه پروژه کنترل جمعیت ایران، بعد از انقلاب / کمتر از ۲ دهه دیگر به بحران جمعیت می‌رسیم

نقش دکتر مرندی در ادامه پروژه کنترل جمعیت ایران، بعد از انقلاب / کمتر از ۲ دهه دیگر به بحران جمعیت می‌رسیم
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت با اشاره به اینکه پنجره جمعیتی ایران در سال ۱۴۲۰ بسته خواهد شد و اگر به فریاد آن نرسیم مانند بسیاری از جوامع غربی توان اصلاح ساختارهای جمعیتی را از دست می‌دهیم، گفت: متاسفانه رویکرد دولت فعلی اصلاً رویکرد جمعیتی نیست این در حالی است که ما داریم به انتهای پنجره جمعیتی حرکت می‌کنیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صالح قاسمی، پژوهشگر و دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اجتماعی تهران نیوز با اشاره به این‌که ایران در آستانه ورود به بحران است، اظهار داشت: ایران در سال ۱۳۹۶ در شرایط هشدار جمعیتی است که در کمتر از دو دهه آینده دچار بحران جمعیت خواهد شد.  

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صالح قاسمی،, تهران نیوز, تهران نیوز,

وی گفت: اگر کشوری داخل پنجره جمعیتی باشد می‌گویم این کشور قابلیت مدیریت ساختارهای جمعیتی را دارد اما اگر این جامعه از دورن پنجرهای جمعیتی عبور کرد دیگر امکان مدیریت ساختارهای جمعیتی را نخواهد داشت.

,

پژوهشگر و دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت در تعریف پنجره جمعیتی افزود: هر گاه جمعیت یک جامعه‌ای اکثریت بیش از ۷۰ درصد بین ۱۵ سال تا ۶۴ سال باشند، این کشور در پنجره جمعیتی است که هم‌اکنون کشور ما در پنجره جمعیت است اما با سرعت بسیار زیاد به سمت انتهای پنجره جمعیتی در حرکت هستیم.

,

این پژهشگر با اشاره به این‌که پنجره جمعیتی ایران در سال ۱۴۲۰ بسته خواهد شد و اگر به فریاد آن نرسیم مانند بسیاری از جوامع غربی توان اصلاح ساختارهای جمعیتی را از دست می‌دهیم، عنوان کرد: متاسفانه رویکرد دولت فعلی اصلاً رویکرد جمعیتی نیست این در حالی است که ما داریم به انتهای پنجره جمعیتی حرکت می‌کنیم.

,

قاسمی با بیان این‌که در گذشته یک تحول بی‌سابقه‌ در جمعیتمان تجربه کردیم، بیان داشت: در سرشماری سال ۱۳۶۵ میانگین رشد جمعیت کشور  3.9 درصد بوده اما در سال ۹۵ این عدد به ۱.۲۴ درصد رسیده است، اما در ارتباط با نرخ بارور که نشان دهنده تعداد فرزندانی است که یک زن در طول عمر خود می‌تواند به دنیا آورد، در سال ۶۵ ، ۶.۵ بوده که به ۱.۸ در سال ۹۵ رسیده است که این آمار در برخی از استان‌ها مثل تهران و شهرهای بزرگ پایین‌تر از این عدد است.

,

وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۲۵ در ۳۰ سال آینده کاهش جمعیت کشور آغاز خواهد شد و سالانه غریب ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت کاهش پیدا می‌کند که پیامد‌های زیادی از جمله فرهنگی، خانوادگی و اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی خواهد داشت.

,

این پژوهشگر عنوان کرد: سالمندی قطعی جمعیت (سونامی سالمندی) یکی از پیامد‌های اصلی بحران جمعیت است، هم اکنون غریب به ۹ درصد از جمعیت ما بالای ۶۰ سال است این در حالی است که طی ۳۰سال آینده این عدد به بیش از ۳۳ درصد خواهد رسید که این افزایش سبب ایجاد تبعات زیادی از جمله ورشکستگی مجموعه‌های مانند سازمان‌های اجتماعی کشور می‌شود.

,

قاسمی بیان کرد: پروژه کنترل جمعیت ایران قبل از انقلاب شروع شده بود. دهه ۳۰ خانمی به نام ستاره فرامان فرماییان ایران اصل مقیم آمریکا به نمایندگی از شورای جمعیت از آمریکا مامور شد تا کار کنترل جمعیت در ایران را شروع کند و دربار شاه به خصوص شخص شهربانو و همسر شاه او را مورد حمایت قرار دادند اما به دلیل پایبندی مردم به آموزه‌های دینی موفق به انجام این کار نشد.

,

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت ادامه داد: به محض این‌که انقلاب شد همان میزان پروژه‌های کنترل جمعیت که قبل از انقلاب انجام شده بود تعطیل شد به همین خاطر از انقلاب تا سال ۶۷ یک سیر افزایش نرخ جمعیت را شاهد بودیم که علت آن نگاه مردم مبنی بر این‌که انقلاب را باید حفظ کرد و دفاع مقدس را باید اداره کرد فرزندآوری را افزایش دادند.

,

این پژوهشگر گفت: نخستین اقدام ضد جمعیتی در کشور سال ۶۷ اتفاق افتاد، دولت وقت با پیام موسوی نخست وزیر جلسه‌ای را در مشهد ترتیب داد و اعلام کرد که باید جمعیت را مدیریت کنیم که این کنفرانس در مشهد به شکست انجامید که علت آن عدم همراهی علما و مراجع بود این در حالی است که یک سال آقایان پیش علما رفتند و آمدند تا این‌که نهایتاً از دو نفر  علما جواز مشروط بگیرند که متاسفانه دروغ‌ها و اطلاعات غلطی به برخی از علما دادند تا توانستند رضایت آن‌ها را کسب کنند.

,

قاسمی افزود: در نشستی که با این دو عالم داشتم آن‌ها اذعان کردند «آقای مرندی وزیر بهداشت وقت با چند نفر از کارشناسان پیش ما آمدند و ادعا کردند ما در آستانه انفجار جمعیت هستیم» در حالی که این دروغ بود چرا عدد ۳.۹ درصد سال ۶۵، هفت دهم درصدش جمعیت افاغنه و عراقی‌های بودند که به ایران آمدند بودند و راست این موضوع را نگفتند، در مسئله بعدی اذعان کردند و ما داریم توصیه به بستن لوله آقایان و خانم‌ها می‌کنیم که این امر برگشت‌پذیر است و عقیم‌سازی نیست در حالی که بسیاری از کارشناسان می‌گویند در ۸۰ درصد این موضوع، برگشت‌پذیر نیست، با این حال علما جواز مشروط دادند اما آقایان در رسانه‌ها جواز را اعلام کردند اما قیود و شرط‌ها را نگفتند.

,

وی گفت: بعد از این اتفاق علما پای کار آمدند و مردم هم سبک زندگیشان آرام آرام بعد از جنگ در حال تغییر بود و آمادگی پذیرش این حرف را داشتند.

,

قسمت اول

,

مطالب مربوط را در اینجا بخوانید.

, مطالب مربوط را در اینجا بخوانید., اینجا]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه