وی ادامه داد: بیعت و همراهی یکپارچه ی آحاد ملت جدا از هر نامی که در برگه ی رأی نوشته بودند با رهبری انقلاب ذیل سایه ی امام حسین (ع) نسخه ی فتنه ای را پیچید که برای براندازی انقلاب اسلامی طرح شده بود، امّا این ماجرا آنچنانکه در روند سیاسی و اجتماعی ایران اسلامی مؤثر بود متأسفانه در برخی از هنرها مثل سینما و تئاتر مؤثر نیفتاد. البته تأثیراتی حاصل شد ولی در راستای حرکت مردم بلکه با برنامه ریزی دست های پشت پرده به سمتی رفت که حماسه 9 دی دیده نشود.
هادیان افزود: پس از وقایع سال 88 مدیریت پنهان سینما چه فرهنگی را در جامعه ی سینمایی حاکم کرد. نه تنها به حماسه ی 9 دی نپرداخت بلکه آندسته از هنرمندانی را هم که در پروژه های مرتبط با ماجرا شرکت داشتند را بایکوت کرد. که مصادیق آن را در برخورد با بازیگران فیلم «قلاده های طلا» مشاهده کرده اید. از آن پس فضای حاکم بر سینما بگونه ای مدیریت شده است که هیچ هنرمندی به حضور در پروژه های مرتبط با فتنه 88 تمایل نداشته باشد چرا که در صورت حضور باید قید استمرار فعالیت هنری خود را بزند. همه ی اینها در شرایطی است که هنرمندان می بایست پیشتر از مردم به تبیین ابعاد مختلف فتنه و تبعات ناگوار آن در عرصه های داخلی و خارجی می پرداختند. امّا همانگونه که دیدید، مردم بسیار جلوتر و هوشمندانه تر از هنرمندان حرکت کرده و می کنند.
وی تصریح کرد: اینکه چرا فیلم و سریالی راجع به فتنه و 9 دی ساخته نشده بخشی به مدیریت ناآگاه فرهنگی و رسانه ای بر میگردد که مرعوب نیرنگ دشمن و فضای حاکم بر عالم هنر خصوصاً سینما شده اند و بخشی هم که در بالا عنوان شد که به عدم هوشمندی جامعه ی هنری و فاصله ی فکری موجود میان جریان هنری رایج با مردم است. متأسفانه هنرمندان ما خصوصاً سلبریتی ها بجای آنکه از شهرت و محبوبیت خود در جهت روشنگری استفاده کنند، بعضاً تبدیل به ابزاری در دست سیاستمداران داخل و خارج شده اند که کارکرد آنها منحصراً به ایام انتخابات بر می گردد. تولیدات هنری نیز مؤید عدم تلقی درست هنرمندان از جامعه ای است که در آن زندگی می کنند.
هادیان تاکید کرد: شما به فیلم های سینمایی اکران شده در این سالها نگاه کنید. غالباً مباحث سخیف و بعضاً مبتذل هستند که هیچ ربطی به جامعه ی امروز ما ندارند و نه تنها رشد دهنده نیستند که تخریب هم می کنند. البته در میان وانفسای سینمای ایران گروه های مردمی خودجوش و انقلابی هستند که شبانه روز در راه ثبت و ضبط ابعاد مختلف فتنه 88 تلاش می کنند. اگرچه مدیریت رسانه ای هم فعلاً خود را در ورطه ی محافظه کاری انداخته ولی امید است روزی عرصه برای این مجموعه های خودجوش انقلابی فراهم شود تا با ارائه ی اسناد فتنه 88 و متعاقباً حماسه 9 دی را تبیین کنند و پرواضح است تاریخ در خصوص آن دسته از به اصطلاح هنرمندان مدعی و کج اندیش به نیکی یاد نخواهد کرد چرا که آینده ی این جهان سرشار از تأثیرات انقلاب اسلامی خواهد شد و در ادامه ی آن با ظهور حضرت مهدی آرمان های انقلاب اسلامی که همانا آرمان های اسلام ناب محمدی است تحقق خواهد یافت. بی شک نام و آوازه ی هنرمندان متعهد و مبارز انقلابی در زمان حکومت منجی موعود زینت بخش محافل فرهنگی و هنری خواهد بود.
وی عنوان کرد: جشنواره ی عمار هم به عنوان یک مجموعه ی فرهنگی مردمی و انقلابی تلاش هایی را برای تبیین ماجرا کرده است امّا هنوز برای رسیدن به نقطه ی مطلوب فاصله ی زیادی مانده است. نماهنگ «فتنه شاید» و «روز نهم» فیلم داستانی «لکه»، مستند های «من مدیر جلسه ام» و «برادران» از جمله آثاری است که به همت مجموعه ی عمار و سایر مجموعه های انقلابی در خصوص فتنه 88 تولید شده است. در جشنواره هشتم عمار که از 6 تا 15 دیماه سال جاری برگزار خواهد شد هم آثاری در این خصوص آمده که علاقمندان می توانند با حضور در سینما فلسطین به اکران ها رونق بدهند.
هادیان گفت: امّا به هر ترتیب این تعداد اثر در مقایسه با عظمت حرکت مردم در حماسه 9 دی و اهمیت موضوع فتنه 88 که همچنان پس از گذشت 8 سال در کلام امام مسلمین جلوه گر است، خیلی کم است و جبران آن حرکت جهادی و جبهه ای هنرمندان اتقلابی را می طلبد که در عرصه های مختلف فیلم و تئاتر اقدام به تولید اثر کنند. البته حساسیت موضوع همت مضاعف هنرمندان در تحقیق و پژوهش را می طلبد تا اثر نهایی مطلوب و مؤثر افتد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: و حرف آخر اینکه به قول سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی «هنر حقیقی جز با مبارزه تحقق نخواهد یافت». هنرمندان خصوصاً هنرمندان انقلابی می بایست با نگاهی جهادگونه و برای مبارزه وارد میدان شوند و همچون مدافعان حرم که قدرت های ظاهری دنیا را به سخره گرفته و در هم شکستند، در عرصه های مختلف جبهه ی فرهنگی مؤقر حاضر شوند تا خاکریزهای فرهنگی را فتح کنند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه