اثری تاریخی با قدمت یک قرن،راه دسترسی ندارد!/پُل قلعه حاتم بروجرد در انتظار گردشگر!
پل قلعه حاتم بروجرد با قدمتی حدود یک قرن به جا مانده از دوره قاجار در غب روستای قلعه حاتم واقع شده که راه دسترسی برای گردشگران ندارد و سالهاست این پل در انتظار راه دسترسی نشسته است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از بازتاب بروجرد در شهرستان بروجرد آثار تاریخی و ارزشمندی وجود دارد که به دلیل وجود خانه های تاریخی بسیار زیبا و منحصر به فرد به دیار خانه های تاریخی معروف است، خانه هایی که هر کدام از نظر معماری به سبک خاصی ساخته شده و امروز مکانی برای بازدید گردشگران شده اند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بازتاب بروجرد,,
علاوه بر خانه های تاریخی، در این شهر پُل تاریخی بسیار زیبای "قلعه حاتم" وجود دارد که این پل یکی از یادگارهای گذشتگان با قدمتی 100 ساله است که به دوران قاجار بر می گردد، پلی که در انتهای روستای قلعه حاتم واقع شده و به دلیل انتقال آب در زمان های گذشته و وجود 14 دهنه یکی از منحصر به فردترین پل های تاریخی کشور است.
,,
این پل تاریخی یکی از ظرفیت های مهم گردشگری است که متاسفانه به دلیل نامناسب بودن راه دسترسی مورد غفلت قرار گرفته و بسیاری از گردشگران و علاقه مندان به آثار تاریخی یا باید از راه دور به تماشای این پل بنشینند و یا باید مسیری ناهموار و طولانی را برای بازدید طی کنند.
,, ,
از انتهای روستا تا رسیدن به این پل حدود 500 متر است که راهی نامناسب برای بازدید از این اثر تاریخی است خصوصا در ایامی که بارندگی باشد بازدید از این پل بسیار مشکل می شود و تا کنون اقدامی برای مناسب کردن این راه صورت نگرفته است.
,,
گرچه تا کنون بازدیدهایی از این پل تاریخی صورت گرفته و همه مسئولان بر این باروند که این پل یک پتانسیل و ظرفیت مهم گردشگری است اما برای رفع مشکلات این اثر تاریخی اقدامی صورت نگرفته و بسیاری از گردشگران در حسرت دیدن این پل از نزدیک هستند.
,,
پل تاریخی قلعه حاتم در سال 78 ثبت آثار ملی شد اما همچنان در انتظار گردشگر نشسته و این پل سنگی- آجری ظرفیتی است که همچنان مورد غفلت قرار گرفته است.
,, ,
"حجت اله یارمحمدی" رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد در گفت و گو با بازتاب بروجرد گفت: یکی از مهمترین مشکل این اثر تاریخی که سبب شده ارتباط آن با گردشگران و علاقه منان به میراث فرهنگی قطع شود، نبود راه مناسب و هموار است.
,,
وی اضافه کرد: طول این پل حدود 260 متر و دارای 14 دهنه است که سبب شده تا این پل با پل های دیگر تفاوت زیادی داشته باشد و با گذشت 18 سال از ثبت این اثر تاریخی ، تا کنون اقدامات مرمتی زیادی بر روی این پل صورت گرفته اما نیاز است که اعتباراتی دیگر برای مرمت بخش های این پل اختصاص داده شود.
,,
یارمحمدی اظهار داشت: در بازدید اخیر استاندار لرستان از این اثر تاریخی بروجرد قول دادند 100 میلیون تومان اعتبار برای مرمت آن اختصاص داده شود و طرحی جامع برای آن طراحی شود که در صورت انجام این اقدامات قطعا بخشی از مشکل این پل حل خواهد شد.
,,
به گفته وی بخشی از یال های این پل که به سمت شهر است کاملا مرمت شده اما قسمت دیگری از یال این پل نیازمند مرمت است و همچنین داخل پایه های این پل که بخشی از آنها در داخل خاک قرار گرفته باید ترمیم شوند ولی در مجموع وضعیت این پل برای مرمت اضطراری نیست.
,,
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد اظهار داشت: پل های زیادی در سطح کشور و استان وجود دارد که از نظر وسعت و حجم منحصر به فرد هستند اما این پل در بروجرد با هدف انتقال آب ساخته شده که بخشی از آب از روی پل به داخل شهر انتقال داده می شد و بخشی که از زیر پل عبور می کرد برای کشاورزی و زراعی مورد استفاده قرار می گرفت و همین سبب شده تا نسبت به سایر پل ها متفاوت باشد.
,, ,
وی بیان کرد: از انتهای روستا تا رسیدن به پل حدود 500 متر است که نیاز است این مسیر به صورت سنتی مناسب سازی شود تا گردشگران بتوانند در سفر به بروجرد از این ظرفیت مهم گردشگری هم استفاده کنند که تا کنون اعتبار مناسبی برای رفع مشکل راه دسترسی این اثر تاریخی در نظر گرفته نشده است.
,,
به هر ترتیب این پُل یکی از آثار تاریخی بسیار زیبای این شهرستان است که با در نظر گرفتن اعتبار برای رفع مشکل دسترسی می توان زمینه حضور و جذب گردشگر را در این منطقه فراهم کرد.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه