logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان:

رأی ممتنع نماینده چیزی جز بی‌مسئولیتی و فقدان قوه تشخیص نیست

رأی ممتنع نماینده چیزی جز بی‌مسئولیتی و فقدان قوه تشخیص نیست
استاد حقوق اساسی گفت: برای ملت پذیرفته نیست که نمایندگان آنان از روی بی‌مسئولیتی و محافظه‌کاری موضوعی را نه رد و نه تایید کنند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی جعفری‌آذر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی آناج با بیان اینکه حق تذکر، سئوال، تحقیق و تفحص و استیضاح ابزار و ظرفیت‌هایی هستند که قانون اساسی در جهت کارآمد کردن نظام اداری و اجرایی کشور و نظارت برعملکرد دستگاه‌های اداره کشور به نمایندگی از طرف مردم، در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داده است، تاکید داشت: انتظار نظام و مردم از نمایندگان این است که از این ابزارها در موارد ضرورت در ایفای وظیفه نمایندگی و صیانت از حقوق ملت و نظام اسلامی به درستی و با حساسیت و مسئولیت شناسی استفاده کنند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج,
 
,
وی خاطرنشان ساخت: رفتار نماینده‌ای که خود را جزو خواص و ادعای نخبگی دارد و با ژست عصاره فضایل ملت در جایگاه شهید مدرس نشسته، ولی در این نوع آزمون‌ها در رد یا تایید فردی یا عملکرد دستگاهی «رای ممتنع» صادر می‌کند، پیامش چیزی جز بی‌مسئولیتی، بی‌‌بصیرتی و فقدان قوه تشخیص و عدم صلاحیت نیست.
,
 
,
استاد حقوق و مفسر اصول قانون اساسی متذکر شد: برای ملت و نظام اسلامی پذیرفتنی نیست که نماینده‌اش در موقعیت‌های حساس و در بزنگاه‌های تاریخی بگوید در قضیه مطروحه به هیچ تشخیصی نرسیدم، نمی‌توانم تایید یا رد بکنم، نمی‌توانم بگویم بماند یا برود و مسئولیت خود را به دیگران واگذار کند.
,
 
,
وی با اعلام اینکه از نگاه قانون اساسی «اصل85» مسئولیت نمایندگی و رأی دهی قابل واگذاری به غیر نیست، توضیح داد: قرار دادن «رای ممتنع» در آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در ابراز نظر و تصمیم نمایندگان درهر موضوعی که باشد، موجب وهن مجلس ، خلاف منطق قضاوت و دور از شان نمایندگی یک ملت فعال، حساس، صادق و هوشمند، مثل ملت ایران است.
,
 
,
جعفری‌آذر اذعان داشت: تاسف بالاتر اینکه برای این نوع آرای کور که یا از روی محافظه کاری مفرط صادر می‌شود یا از روی بی حوصله‌گی، بی‌مسئولیتی و عافیت طلبی، به جای ابطال و مذمت صادر کننده آن، در آیین نامه داخلی مجلس اثرحقوقی قائل شده‌اند.
,
 
,
وی در پایان افزود: خلاصه آنکه نتایج حاصله از این نوع تصمیم سازی‌ها، به نفع یا ضرر هرکس یا جناحی که باشد، برای ملت ایران و نظام اسلامی چیزی جز خسران نخواهد بود.
,
 
,
انتهای پیام/
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه