بهره گیری از صنایع تبدیلی راه مفقوده معضل بیکاری /کشاورزی سیستان و بلوچستان چشم انتظار تولیدکنندگان فعال

بهره گیری از صنایع تبدیلی راه مفقوده معضل بیکاری /کشاورزی سیستان و بلوچستان چشم انتظار تولیدکنندگان فعال
با توجه به وجود کشاورزی فعال در سیستان و بلوچستان، حضور فعالان صنایع تبدیلی می تواند مشکل بخش اعظمی از بیکاری استان را بردارد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون،ارزش افزوده و بهره وری در بخش کشاورزی که تاثیر فراوانی در افزایش صادرات غیرنفتی دارد را باید از مزایای مهم صنایع تبدیلی و تکمیلی دانست.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,
کاهش ضایعات انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی با صنایع تبدیلی و تکمیلی امکان پذیر می باشد و وجود این صنایع و مسائل پس از تولید محصولات کشاورزی به عنوان حلقه‌های نهایی در تکمیل زنجیره تولید محصولات و فرآورده های سالم کشاورزی نقش حیاتی و اساسی ایفا می‌کند.
صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، نقش موثری درشکوفایی اقتصاد کشاورزی در هر منطقه داشته و می‌تواند تأثیرات قابل ملاحظه‌ای در زمینه‌های کمک به توسعه پایدار بخش کشاورزی و امنیت غذایی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی استان، جلوگیری از فسادپذیری و کمک به کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی استان داشته باشد.
آمارها نشان می دهد که سالانه 10درصد گندم، 5/5درصد برنج، 30درصد تره بار، 25درصد مر کبات و 48درصد سیب زمینی و پیاز تولیدشده در کشور به ضایعات تبدیل می شود، در برابر این آمار، علم کشاورزی می گوید آنچه بعد از تولید محصول مهم است، جلوگیری از ضایع شدن و استفاده بهینه از محصولات برداشت شده، می باشد.
کارشناسان مربوطه نیز در این خصوص اعتقاد دارند که آنچه خلاء بین آمارهای موجود ضایعات این بخش و علم مدرن کشاورزی را پر می کند، اتخاذ روشهای مناسب در زمینه کشت، ساخت انبار و سیلو و از همه مهمتر گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی و به عبارتی بسته بندی محصولات در مبادی تولیدی است.
اینها همه در حالی است که به اعتقاد متولیان این بخش، آنچه امروز از صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور وجود دارد، در عین پاسخگویی به نیاز موجود، به شدت دچار ضعف است و هنو ز سرمایه گذاری کافی و اصولی برای توسعه این صنعت انجام نشده است.
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این استان پهناور با داشتن ظرفیت ها و پتاسیل های بسیار بالا در حوزه کشاورزی و زیر بخش های مهم آن و اقلیم بسیار مناسب تولید محصولات زراعی در فصل زمستان، میوه های گرمسیری، سردسیری، محصولات متنوع دامی و شیلات در آبهای ساحلی و فراساحلی و منابع آبی داخل با پرورش ماهیان گرمابی، سردآبی و دیگر زمینه ها می تواند تامین کننده نیاز بازار داخل و صادرات به دیگر کشورها باشد.
رضا نجفی افزود: سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
وی بیان کرد: تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
نجفی ادامه داد: با بیان اینکه طی همکاری مجموعه جهاد کشاورزی در قالب میز تخصصی کشاورزی در زیر بخش ستاد راهبردی توسعه سیستان و بلوچستان 22 سند تدوین و ارائه شده است، تصریح کرد: این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری دارد.
وی اضافه کرد: دولت آماده ارائه تسهیلات در بخش صنایع تبدیلی بخش کشاورزی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در با تاکید بر صنایع تبدیلی بخش کشاورزی تصریح کرد: توجه به صنایع تبدیلی، بسته بندی محصولات کشاورزی و صادرات آن به صورت جدی مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی دولت دوازدهم قرار دارد.
محمدعلی جوادی با اشاره به ظرفیت های بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به ظرفیت های فراوان این استان در بخش های مختلف کشاورزی باید تسهیلات بیشتر به آن اختصاص یابد تا شاهد ارتقای تولید سالانه استان از چهار میلیون تن کنونی باشیم.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان استانی بکر و بی مانند در کشور است به طوری که بیشتر جمعیت آن در روستاها سکونت دارند که از این ظرفیت می توان در زمینه افزایش تولیدات بخش کشاورزی بهره گرفت.
جوادی طرح زنجیره ای کردن موادغذایی از مزرعه تا سفره را مهم برشمرد و افزود: باید در مسیری گام برداریم که کشاورزان از مزرعه تا سرسفره مردم بتوانند با سهیم بودن سود بیشتری را ببرند.
وی تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان باید با مشارکت تمام شرکت ها و موسسات زیر مجموعه به سمت استفاده کارآمد از ظرفیت های موجود پیش رود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر جهاد کشاورزی بر توسعه صنایع شیلاتی و تبدیلی در سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیت های فراوان آن تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت آب در کشور این وزارتخانه شعار و برنامه مصرف آب کمتر و تولید بیشتر را با همکاری سایر نهادها در سرلوحه کار خود قرار داده که اجرای طرح آبیاری نوین از جمله اقدامات موثر در این زمینه است.
 
انتهای پیام/
 
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه