در پی غفلت مسئولان؛

تیرخلاص چینی ها به ذخایر دریایی ایران در چابهار/ صید ترال بلای جان آبزیان/ صیادان به دسترنج حقیقی خود نمی رسند

تیرخلاص چینی ها به ذخایر دریایی ایران در چابهار/ صید ترال بلای جان آبزیان/ صیادان به دسترنج حقیقی خود نمی رسند
در حالی شاهد پهن شدن شبانه روزی صید ترال کشتی‌های چینی در دریای چابهار هستیم که این کشتی ها علاوه بر جارو کردن کف دریا، کمر به نابودی ذخایر دریا و آجر‌کردن نان صیادان ایرانی بسته‌اند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، در حالی این روزها صیادان ایرانی برای امرارمعاش با سختی و خطرات بیشتری روبه‌رو شده‌اند که باید با قایق‌های کوچک شان مسافت بیشتری از ساحل دور شوند تا شانسی برای ماهیگیری داشته باشند اما این فاصله گرفتن بیش از حد از ساحل برای آنها خطراتی مانند غرق شدن و اسیر شدن از سوی دزدان دریایی را به همراه دارد.
و این درحالی است که کشتی‌های چینی با بساط صید ترال‌شان در آب‌های کشورمان شبانه‌روز تور پهن می‌کنند تا کف دریا را جارو کنند و از این طریق کمر به نابودی ذخایر دریا و آجر‌کردن نان صیادان ایرانی بسته‌اند.
صید ترال سال‌هاست که در بسیاری از کشور‌ها ممنوع شده یا برای آن محدودیت‌های زیادی درنظر گرفته می شود؛ زیرا در این روش تورهایی با چشمه‌های کوچک را به آب می اندازند و به وسیله شناور آنها را می کشند در نتیجه نه‌تنها انواع آبزیان و سخت‌پوستان در آن به دام می افتند، بلکه به بستر دریا نیز آسیب می رسانند. علاوه بر این آنها بچه ماهی های صید شده و دیگر گونه‌های به دام افتاده را که هدف صیدشان نبوده پس از کشتن به دریا برمی گردانند.
این روش صیادی در کشورمان نیز ممنوع است و سازمان حفاظت محیط‌‌زیست با صیادانی که از این روش استفاده کنند، برخورد می کند اما مسئله اینجاست که این برخورد فقط به صیادان ایرانی محدود می شود و شناورهای بزرگ چینی برای خود حیاط خلوت مناسبی پیدا کرده‌اند.
در این راستا سواحل سیستان وبلوچستان به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی از اهمیت فراوانی برخوردار است به‌ویژه بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران و آسان‌ترین و بهترین راه دسترسی کشورهای آسیای میانه به آب‌های آزاد است.
 

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون، ,
,
,
,
,
,
, ,

بسیاری از شهروندان جنوب استان رزق خود را از صیادی درآب های نیلگون دریای عمان می جسته و می جویند، گرچه در سال های اخیر دریا دیگر با آنها همراه نیست، چرا که جان و رمقی برایش نمانده، آبزیانش دسته دسته خوراک تورهای بزرگ ماهیگیری می شوند و دریا دیگر چیزی برای صیادان بومی در چنته ندارد.
صید ماهی تنها منبع درآمد برای گذران زندگی در این منطقه است و از آنجا که در سال‌های اخیر با توجه به حضور کشتی‌های چینی، ماهی ها کم شده و درآمد صیادان به‌شدت کاهش یافته، مجبور می شوند به مناطق دوردست دیگر برای صیادی بروند که امنیت جانی آنان را به خطر می اندازد.
در سال‌های اخیر میزان سهم مردم بومی این منطقه از این ظرفیت خدادادی هم کم‌تر شده است زیرا با توجه به توسعه صیدهای جدید از جمله صید «ترال» و ورود کشتی‌های بزرگ، صیادان بومی با مشکلات فراوانی روبرو شده‌اند.
 
عمده ترین مشکل صیادان چابهاری صید بی رویه توسط کشتی های ترال است
عبدالغنی پرستش یکی از صیادان چابهاری عمده ترین مشکل صیادان را صید بی رویه توسط کشتی های ترال عنوان کرد و گفت: این کشتی ها با پهن کردن تورهای بزرگ باعث صید تمامی آبزیان می شوند که این امر باعث می شود تعداد ماهیان به شدت کاهش یابد و صیادی که اصلی ترین شغل ما است با مشکلات جدی مواجه شود.
برخی از صیادان محلی نیز در این خصوص گفتند: کشتی های ترال با تخریب کف دریا، زیستگاه ها و بستر زندگی ماهی ها را از بین می برند و برای دیگر صیادان منطقه به جز ضرر ارمغان دیگری به همراه نمی آورند.
 
,
,
,
,
,
, عمده ترین مشکل صیادان چابهاری صید بی رویه توسط کشتی های ترال است,
,
,
,
, ,

بهره‌برداری غیر مجاز و خارج از فصل زنگ خطری برای پایان ذخایر دریایی
به گفته این صیادان شناورهای غیرمجاز در ایام ممنوعیت آزادانه صید می کنند اما صیادان منطقه قادر نیستند به صیدگاه بروند و این باعث نگرانی صیادان شده است از طرفی هم بهره‌برداری غیر مجاز و خارج از فصل زنگ خطری برای پایان ذخایر دریایی در این منطقه است که اگر چاره اندیشی نشود، پشیمانی فایده‌ای ندارد.
داود هوت از دیگر صیادان بومی منطقه در این راستا افزود: صید ماهی تنها منبع درآمد ما برای گذران زندگی در این منطقه است که متأسفانه در سال‌های اخیر با توجه به حضور کشتی‌های ترال درآمد ما به‌شدت کاهش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این کشتی‌ها اکثر ماهی‌ها این منطقه را به روش ترال صید می‌کنند ما مجبور هستیم به مناطق دیگر که برای ما ایجاد خطر می‌کند مراجعه کنیم.
 
کشتی های ترال چینی تنها به صید ماهی های غیرحلال می پردازند
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه حریم آب های ساحلی چابهار و کنارک 12 مایل است اظهار کرد: در این محدوده هیچ کشتی خارجی حق استفاده از ذخایر دریایی را ندارد.   
هدایت الله میرمرادزهی در گفت و گو با چهاربهاران گفت: تعداد 16 کشتی از نوع ترال متعلق به جمهوری اسلامی ایران که مجوز آنها از سوی سازمان شیلات ایران صادر شده است در سالهای قبل مشغول صید ماهی غیرماکول نظیر ماهی های یال اسبی، مرکب، اسکویید و غیره بوده اند.
 
,
, بهره‌برداری غیر مجاز و خارج از فصل زنگ خطری برای پایان ذخایر دریایی,
,
,
,
,
, کشتی های ترال چینی تنها به صید ماهی های غیرحلال می پردازند,
,
,
,
, ,

وی از بروز بودن کشتی های ترال خبر داد و افزود: کشتی های ترال به سامانه روز ماهی یاب و رادار در عمق دریا مجهز هستند و از تونل انجماد، سردخانه و توانایی فراوری ماهی در داخل کشتی برخوردارند.
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: این کشتی ها توانایی تشخیص صید را دارند و فقط ماهی حرام گوشت را صید می کنند که برای ما قابل مصرف نیست و تنها صید این ماهی ها ارز آوری برای ایران دارد.
وی خاطرنشان کرد: لنج های موجود در چابهار و کنارک نمی توانند در عمقی که کشتی های ترال صید می کنند بروند.

انتهای پیام/
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه