مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرضا خبر داد

کاهش ۵۰ درصدی کشت گندم و جو در شهرضا/ باغ های شهرضا در معرض خشکسالی قرار دارند

کاهش ۵۰ درصدی کشت گندم و جو در شهرضا/ باغ های شهرضا در معرض خشکسالی قرار دارند
مسئول زراعت و باغبانی جهاد کشاورزی شهرضا گفت: امسال حدود 6000 هکتار گندم و جو در سطح شهرستان کشت شود که در مقایسه با سال‌های آبسالی حدود 50 درصد کاهش سطح داریم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از شهرضا نیوز، مرتضی کافی با اشاره به تأمین نهاده‌های مورد نیار برای آغاز فصل کشت پائیزه اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به زمان کشت پائیزه برنامه ریزی و پیگیری‌های لازم در زمینه تأمین و تدارک به موقع نهادهای مورد نیاز شهرستان از جمله کود و بذر اصلاح شده انجام گرفته است.
وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که امسال حدود ۶۰۰۰ هکتار گندم و جو در سطح شهرستان کشت شود که در مقایسه با سال‌های آبسالی حدود ۵۰ درصد کاهش سطح داریم.
مسئول زراعت و باغبانی جهاد کشاورزی شهرضا با اشاره به وضعیت انار شهرضا گفت: شهرستان شهرضا با سطح زیر کشت ۱۵۵۰ هکتار انار که ۱۳۰۰ هکتار آن بارور و ۲۵۰ هکتار آن جدید الاحداث بوده، مقام سوم استان را به خود اختصاص داده است.

, شبکه اطلاع رسانی دانا , شهرضا نیوز،,
,
,

برداشت سالیانه ۲۰ هزار تن انار از سطح باغ‌های شهرضا
وی افزود: سالیانه در شهرستان شهرضا بیش از ۱۸ الی ۲۰ هزار تن انار تولید می‌شود و این به نوبه خود بخش اعظمی از تولیدات سر درختی باغداران شهرضایی است که گاهی خانوارها این تنها ممر درآمد آنها است.
کافی گفت: این مقدار تولید می تواند اشتغال فصلی مناسب برای عده زیادی باشد که این مهم نیازمند ساماندهی تولید کنندگان و باغداران و خریداران و مصرف کنندگان است.
مسئول زراعت و باغبانی جهاد کشاورزی شهرضا تصریح کرد: لازم است حقوق هرکدام در جای خود مورد توجه قرار گیرد که از همه مهم‌تر اینکه دلال بازی و واسطه گری در سنوات گذشته گاهی موجب زمین ماندن دست رنج یکساله باغداران و هدر رفت منابع و مقروض شدن باغداران شده است.
وی بیان کرد: پیشنهاد می‌شود دولت قبل از فرارسیدن پاییز به فکر سازماندهی و بازار یابی و بازار رسانی محصولات سردرختی و از جمله انار باشد تا باغداران با برخورداری کافی از حمایت در فکر توسعه باغ‌ها و تولیدات و کیفیت بخشدن به این محصول سالم و میوه بهشتی باشند.
کافی با اشاره به کیفیت و مرغوبیت انار شهرضا افزود: انار شهرضا یکی از قطب‌های مهم تولید انار در استان و حتی کشور به شمار می‌رود.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات انار شهرضا بیان کرد: باید در راستای برنامه‌ریزی و ساماندهی مسائل مربوط به خرید انار شهرستان بویژه انارهای درجه ۲،۳ و هنگام فصل برداشت مانند محل خرید، قیمت که این مهم مستلزم همکاری همه ادارات و نهادهای دولتی ذیربط می باشد برنامه‌ریزی شود.

, برداشت سالیانه ۲۰ هزار تن انار از سطح باغ‌های شهرضا, برداشت سالیانه ۲۰ هزار تن انار از سطح باغ‌های شهرضا,
,
,
,
,
,
,

باغ‌های شهرضا در معرض خشکسالی قرار دارند
مسئول زراعت و باغبانی جهاد کشاورزی شهرضا تصریح کرد: در بسیاری از مناطق شهرستان شهرضا به ویژه منطقه جنوب شهرضا در اثر افت شدید منابع آبی همچون قنوات، بسیاری از باغ‌های مثمر نه تنها میوه آن‌ها از بین رفته بلکه خود درخت نیز در معرض خشک شدن قرار دارد که از این نظر میزان خسارت وارده به کشاورزان تشدید می‌شود.
وی خواهان توجه مسئولان به کشاورزان و تلاشگران عرصه تولید مواد غذایی شد و افزود: شدت خسارت و ضرر وارد شده به کشاورزان فراتر از توان شهرستان برای جبران بوده و سبب از بین رفتن سال‌ها تلاش باغداری باغداران و نابودی و خشک شدن شده است.
کافی گفت: مسئولان در حد توان کشاورزان و دامداران و عشایر را دریابند و برای افزایش اعتبارات قبل از اتلاف فرصت، جهاد کشاورزی و امور عشایر را همراهی کنند.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم به مرز خودکفایی برسیم و در برابر تحریم ها خوب ایستادگی کنیم باید تولید داخلی مورد حمایت بیشتری قرار گیرد.
مسئول زراعت و باغبانی جهاد کشاورزی شهرضا خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی به اعتبارات بیشتر و با بلند مدت و کم بهره نیاز است که این مهم باید مورد نظر و مساعدت مسئولان کشوری و استانی و شهرستانی قرار داده شود و به کشاورزی به عنوان یک بخش حیاتی و اشتغال زا و درآمدی توجه شود.

, باغ‌های شهرضا در معرض خشکسالی قرار دارند, باغ‌های شهرضا در معرض خشکسالی قرار دارند,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ص

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه