نماینده ولی فقیه در عراق:
مسئولان به سوی رفع مشکلات مردم قدم بردارند/ مردم در مضیقه اند
نماینده ولی فقیه در عراق گفت: باید مسئولین نظام و مدیران کشور به سوی رفع مشکلات مردم قدم بردارند، چه آن هایی که از سوی دشمن است و چه آنهایی که از داخل است باید برطرف شود تا مردم در مضیقه نباشند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ این روزها مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند اما با نگاهی به کشور همسایه از جمله کشورهایی همچون عراق، افغانستان و یمن که سلطه آمریکا را نمی پذیرند، درمیابیم که این مشکلات نه تنها در جمهوری اسلامی بلکه در تمام کشورهای اسلامی که مسیر حق را می پیمایند وجود دارد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح توس,در این میان تصمیم گرفتیم با آیت الله سید مجتبی حسینی، نماینده ولی فقیه در کشور عراق گفتگو کنیم تا با وضعیت کشورهای اسلامی خصوصا عراق آشنا شویم.
,,
صبح توس: ضرورت حضور نماینده ولی فقیه در کشور عراق و سایر کشورهای اسلامی چیست؟
, صبح توس: ضرورت حضور نماینده ولی فقیه در کشور عراق و سایر کشورهای اسلامی چیست؟,همانطور که همه علما و مراجع معظم تقلید در کشور عراق نماینده و دفتر دارند، مقام معظم رهبری نیز به دلیل وجود هزاران مقلد در این کشور باید دفتری برای رفع مشکلات مقلدان خود در این کشور داشته باشند.
, .,
ولیفقیه و مرجعیت مرز ندارد و اینکه برخی از افراد این ادعا را میکنند که آیتالله سیستانی مرجع عراق و آیتالله خامنهای مرجع ایران است بسیار غلط بوده زیرا هر دو بزرگوار هم در ایران و هم در عراق مقلدان فراوانی دارند.
, .,
,
وجود دفتر مقام معظم رهبری در کشورهای مختلف به معنای حضور ایران در آن کشور نیست
وجود دفتر مقام معظم رهبری در کشورهای مختلف به معنای حضور ایران در آن کشور نیست، بلکه این حضور به معنی ورود مرجعیت به آن کشورها است و این از گذشته نیز رایج بوده، بهعنوانمثال آیتالله بروجردی در گذشته در بسیاری از کشورهای مهم اروپایی دفتر داشتهاند.
, .,
هرچه مرجع گستره کاری و مریدان بیشتری داشته باشند این حضور بیشتر خواهد بود، همچنین ازآنجاییکه رهبری معظم اصرار بر سادگی دارند تشکیلاتی که در آنجا دارند بسیار ساده بوده اما در مقابل مراجعات مردم بسیار زیاد است.
, .,
جوانان عراقی علاقه زیادی به رهبری دارند
بعد از سقوط صدام در عراق علاوه بر آزادی مردم در این کشور، بصیرت مردم نیز افزایشیافته است، در این میان رشد بصیرت برای جوانان عراقی خصوصاً در شهرهای بغداد، بصره، الاماره و حتی موصل بسیار پیشرونده است و جوانان بسیار علاقهمند به رهبری هستند و ایشان را «سیدنا الولی» مینامند.
, .,

صبح توس: وضعیت سیاسی عراق را در سال های اخیر چگونه است؟
, , صبح توس: وضعیت سیاسی عراق را در سال های اخیر چگونه است؟,
وضعیت سیاسی عراق بعد از سقوط صدام و انقلاب آرامی که پسازآن رخ داد، وضع موجود در زمان صدام بااراده خود مردم نبود، بعدازآنکه تاریخمصرف صدام نیز تمام شد آمریکا او را برداشت، به عراق لشکرکشی کرد تا بتواند از عراق به ایران نیز فشار آورد.
, .,
یکی دیگر از دلایل حضور نظامی عراق سرکوب بیداری اسلامی به وجود آمده در کشورهای اسلامی بهواسطه ایران بود، همین جوانهای بیدار عراقی مقابل آمریکاییها ایستادند و اجازه ندادند آب راحتی از گلوی آنها پایین برود و پس از مدتی نیز آنها را بیرون کردند.
, .,
آمریکا علیرغم اینکه گفته بود قرار است 15 سال در عراق بماند و با داعش مبارزه کند؛ در حقیقت 15 سال داعش را نگه داشت، اما جوانان عراقی مقابل آنها ایستادند تا آمریکا از این کشور خارج شد؛ البته بعد از خروج صدام، کشور و قانون اساسی عراق زیر توسط همین آمریکاییها نوشته شد.
, .,
صبح توس: اخیرا در عراق انتخاباتی برگزار شد، لطفا انتخابات را برای ما تشریح کنید
انتخابات اخیر برگزار شده در کشور عراق، بحمدالله با مقاومت مردم یک انتخابات برگزار شد و خب به بیان عده ای مقتدی صدر پیروز شد اما پیروزی و عدد متعلق به ائتلاف ایشان زیاد نشد ولی به دلیل تشکیل ائتلاف با سایر احزاب موفقیت برای این ائتلاف ها بدست آمد.
,
صبح توس: مشکلاتی که مردم عراق در زمینه های گوناگون دارند چیست؟
مهم ترین مشکلات عراق را دو مقوله نظام سیاسی حزب گرای آن و همچنین مشکلات اقتصادی مردم این کشور است، اولا در نظام سیاسی عراق و در مجالس آن هم افراد متدین و مذهبی هستند و هم افراد بی دین و آمریکا پرست، از طرفی علی رغم اینکه سرزمین عراق زرخیز و زمین های کشاورزی بسیار خوب و آب فراوان دارد اما معیشت مردم ضعیف است.
, صبح توس: مشکلاتی که مردم عراق در زمینه های گوناگون دارند چیست؟,
,
,
تولیدات داخل عراق بسیار ضعیف است
با همه این موارد اما نیازهای اساسی عراق و کالاهای مورد نیاز آن ها از خارج تامین می شود و تولیدات در داخل بسیار ضعیف است، جمهوری اسلامی نیز همواره طبق آیین اسلامی همواره در کنار مظلومین است و به مردم و کشور عراق نیز کمک می کند تا موفق شوند.
,
از سوی دیگر متاسفانه جنگ های پی در پی عراق را از نظر عمرانی خیلی افتضاح کرده است و مثلا در عراق اصلا خطوط تلفن وجود ندارد، خط های تلفن که در زمان جنگ نابود شدند دیگر ترمیم نشدند.
,جاده ها و خیابان ها هنوز بسیار خراب هستند و در این میان حتی شهرهای بین المللی زیارتی مانند کربلا و کاظمین و سامرا نیز وضعیت خوبی ندارند و باید توسط مسئولین عراق ساخته شود.
,همانطور هم که مشاهده کردیم بسیاری از جوانان و رزمندگان ایرانی در ماجرای حضور داعش در عراق به میان این مردم رفتند و با دشمنان دین و اسلام مبارزه کردند و بسیاری از جوانان ما نیز در این میان شهید شدند.
,

صبح توس: در خصوص میزان نفوذ آیت الله سیستانی و مقتدی صدر در عراق کمی توضیح دهید.
اینطور نیست که رهبری مذهبی مردم عراق در دست آیت الله سیستانی و رهبری سیاسی در دست مقتدی صدر باشد، در تشریح جریان صدری در عراق مردم بسیار قلیلی از ایشان حمایت می کنند؛ آیت الله سیستانی نیز رهبری دینی را در دست دارند و در برخی از موارد نیز ارشادات سیاسی را نیز دارند.
, , صبح توس: در خصوص میزان نفوذ آیت الله سیستانی و مقتدی صدر در عراق کمی توضیح دهید, .,
,
مردم بسیار قلیلی از مقتدی صدر حمایت می کنند
مقتدی صدر دارای یک تشکیلات قدرتمند و حامیان اثر گذار که فعالیت های زیادی برای تغییر وضع عراق را داشته باشد را ندارد، این که بگوییم این شلوغی ها نیز ذیل جریان صدر اداره می شده است سخن کاملا صحیحی نیست.
, مردم بسیار قلیلی از مقتدی صدر حمایت می کنند,
,
صبح توس: در اغتشاشات اخیر در عراق شعارهای ضد ایرانی سر داده شد، علت این شعارها چیست؟
وضعیت کنونی کشور عراق و همچنین تظاهرات و شلوغی های موجود در آن که در این روزها عراق به آن مبتلا است، در این اعتراضات که شعارهایی نیز مبنی بر خروج ایران از عراق نیز سر داده می شود، اصل ماجرا این بود که عده ای از مردم به اوضاع اقتصادی اعتراض داشتند اما عده ای سودجو در آن دخالت کردند و شعارها را تغییر دادند.
, صبح توس: در اغتشاشات اخیر در عراق شعارهای ضد ایرانی سر داده شد، علت این شعارها چیست؟,
,
شعارهایی ضد ایرانی عراق از سوی عده کمی از آشوبگران بود
همین افراد نیز فیلم و کلیپ از شعارهای خود ساختند و در شبکه های اجتماعی نیز پخش کردند، این اعتراضات اکثرا مرتبط به اوضاع و مشکلات معیشتی بوده، عده ای نیز در اعتراض به اوضاع سیاسی کشور و همانطور که در ایران هم نمونه آن را داشتیم عده ای فتنه گر آمدند و اوضاع اعتراضات معقول مردم را تغییر دادند.
,
جمهوری اسلامی و مردم ایران اما در مقابل این فتنه گران وآشوب طلبان ایستادند و آن ها را کنار گذاشتند، مردم ایران علاوه بر اینکه می دانند حضور کشور ایران در عراق وسوریه علاوه بر اینکه یک وظیفه دینی است، سود و عاید نیز برای خود ما داشته است و در مقابل دشمنان در بیرون از مرزها ایستاده ایم.
,
,
صبح توس: چه دلیلی وجود دارد که ما در عراق و سوریه حضور نظامی داشته باشیم؟
, صبح توس: چه دلیلی وجود دارد که ما در عراق و سوریه حضور نظامی داشته باشیم؟,متاسفانه در سال های اخیر عده ای شعار عدم کمک به کشورهای اسلامی را سر می دهند و این در حالی است که این سخن مردم مسلمان ایران نیست و آیه قرآن نیز در این خصوص دستور می دهد که مسلمانان باید به مستضعفان کمک کرده و در این راه جهاد نیز بکنند لذا وظیفه شرعی ما است.
,,
مضافا باید عرض کنم که سیاستمداران می دانند انسانی که از همسایه خود دفاع نکند در واقع از خودش نیز دفاع نکرده است، فرض کنید خانه بغلی شما آتش گرفته است و اگر آتش آن را خاموش نکنیم به خانه ما نیز می رسد لذا عاقلانه است که به کمک همسایه برویم.
,,
همه مسلمانان باید به یکدیگر کمک کنند و این مرزهای جغرافیایی نباید همدلی و برادری را از میان بردارد و البته هم همینطور است که مردم ایران و عراق نیز بر این مصرند اما یک عده افراد مغرض در مقابل ایستاده اند و بر علیه خواسته های مردم سخن می گویند.
,

, صبح توس: نمونه این شلوغی ها در سال گذشته و ابتدای امسال در ایران نیز وجود داشت. تحلیل شما از این شباهت در دو کشور چیست؟
, صبح توس: نمونه این شلوغی ها در سال گذشته و ابتدای امسال در ایران نیز وجود داشت. تحلیل شما از این شباهت در دو کشور چیست؟,در خصوص شلوغی های اخیر در کشور و اعتراضاتی که توسط منافقین به آشوب تبدیل شد، من ابتدا از زبان رهبری عرض می کنم چند روز پیش که در محضر مقام معظم رهبری حضور داشتند در خصوص این اعتراضات فرمودند:« هیچ جای نگرانی نیست، به مردم نیز بگویید نگران نباشند»، این اتفاقات مشخص است زمانی که در مسیر حق قدم برداریم برای ما رخ می دهد.
,
باید مسئولین نظام و مدیران کشور به سوی رفع مشکلات مردم قدم بردارند
البته این که بگوییم این شلوغی ها از سوی منافقین است نباید اینطور تلقی شود که مردم مشکلات ندارند، باید مسئولین نظام و مدیران کشور به سوی رفع مشکلات مردم قدم بردارند، چه آن هایی که از سوی دشمن است و چه آن هایی که از داخل است باید برطرف شود تا مردم در مضیقه نباشند.
مسئولین و مدیران اجرایی کشور موظفند در همه سطوح مشکلات مردم را حل کنند و به آن ها رسیدگی کنند، مسئولین باید مردم را از خود بداند تا در مقابل نیز مردم مسئولان را از خود بدانند و بتوانند در امور کشور به آن ها اعتماد کنند.
,
,
,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه