مدیریت شهری نیاز به اعتبارات کلان و میلیاردی ندارد/انتخاب گزینشی مدیران بدون تخصص، بلای جان شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
تا زمانی که در انتخاب مدیران شهری گزینشی عمل نکنیم و تخصص,تعهد,و تجربه ی علمی و عملی را در اولویت انتخاب قرار ندهیم هیچ گاه شهری پویا و در حال توسعه نخواهیم داشت، و روز به روز بر مشکلات شهری افزون خواهد شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس، شهر یاسوج که 3 سال قبل برای جمعیت هزار نفری ساخته شده بود امروز بیش از 500 هزار نفر در آن زندگی می کنند بنابراین دور از انتظار نیست که از نظر زیر ساختی دچار مشکلاتی شده است هر چند که اگر اینگونه پیش رود در آینده مشکلات نیز چند برابر خواهند شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح زاگرس,روز به روز جمعیت شهر به واسطه مهاجرت های بی پایان در حال افزایش یافتن است اما شهر یاسوج همان شهر است در حالی که تعداد خودروهایی که وارد آن می شوند نیز در حال افزایش است، اما خیابان هایش همان خیابان ها و راه های ارتباطی دورن شهری اش همان راه های چند سال قبل است.
,بنابراین در شهر یاسوج مشکلاتی از جمله متمرکز بودن ترافیک در یک نقطه شهر، نبود پارکینگ، تراغیک در ورودی ها و خروجی های شهر خیابان های پاکر مننوع اما پر از پارک خودرو ها را دارد که به گفته فرماندار شهر یاسوج نیازمند بازسازی شهری است.
,بازسازی شهری و مدیریت شهری دو مسئله مجزا از همدیگر هستند که هر کدام تحلیل های متفاوتی را دارد اما بازسازی شهری مسئله ای یک روزه و دو روزه نیست که به همین زودی ها محقق شود ، جمعیت رو به رشد است و مسئولان هر کاری می خواهند بکنند باید در سریع ترین زمان ممکن انجام شود.
,مدیریت شهری نیازمند احیا است، احیای سیستم مدیریت شهری مقدم بر احیا و باز آفرینی شهری است چرا که شهری که بر اساس معیار ها و زیر ساخت های شهری مدرن بنا شده باشد و فاقد مدیریتی مدرن و توانمند و منعطف در حوزه های مختلف باشد چرخه ی پیشرفت و توسعه در آن شهر از حرکت باز خواهد ایستاد.
,,
مدیریت شهری فرایندی پیوسته , دنباله دار و توام با در نظر گرفتن شرایط مختلف اجتماعی , اقتصادی و کالبدی با هدف اداره و وکنترل و توسعه همه جانبه و پایدار شهری در ابعاد مختلف است.
,,
سیستم مدیریت شهری به مثابه یک برنامه ریزی دقیق ناشی از تصمیم گیری های سنجیده در موضوعات مشخص است و به لحاظ اجرایی و اداری یک سازمان بسیار گسترده و مشتمل بر عناصر متعدد و متنوع برای اداره ی امور شهر است از جمله( شهر داری, ادارت مختلف سازمان ها ی حمل و نقل و....)که هر یک از این عناصر عملکرد گسترده ای را شامل می شود اما نقش شهرداریها به عنوان عناصر مرکزی و اصلی که از یک سو جز عناصر مهم مدیریت سیاسی و از سوی دیگر مهم ترین عنصر اجرایی در سیستم مدیریت شهری است بسیار پر رنگ تر است.
,در واقع تا زمانی که نفوذ پذیری این سیستم بر اساس اتخاذ رویکرد های اشتباه ودر زمینه انتخاب مدیران شایسته و لایق فاقد انعطاف پذیری است هیچ پیشرفتی در هیچ زمینه ای حاصل نخواهد شد، برای بهتر مدیریت کردن سیستم شهری و زیبا سازی محیط های شهری لزوما مستلزم بودجه های کلان میلیاردی نیست بلکه شناسایی, پیش بینی , و اتخاذ راه حل های مناسب در سیستم مدیریت حرف اول را می زند.
,,
عدم شناسایی مشکلات منجر به عدم پیش بینی مناسب برای حل مشکلات و در نتیجه منجر به عدم توجه به راه حل ها, معیارها و استاندارد های شهری شده وباعث می شود که هیچ گاه نتوانیم در مسیر توسعه شهری قرار بگیریم.
,,
روح بخشیدن به فضاهای شهری و ایجاد نوعی تغییر در کالبد شهر ,در نظر گرفتن فضا های عمومی ,خدماتی و رفاهی برای مردم باید توسط مدیریت شهری که متوجه شهرداری است احساس شود، وقتی یک مدیر شهری از تخصص و توانایی کافی بر خوردار نیست چگونه می توان حس تعلق خاطر به مکان و به شهر را برای مردم در جامعه اثبات کند؟چگونه می توان پیش بینی های لازم را برای حل ابرمشکلات شهری اتخاذ کند؟چگونه می توان نیاز های اجتماعی و فرهنگی شهروندان را بر طرف کند؟
,,
وقتی سیستم مدیریت شهری به دلیل سو تدبیری های ناشی از عوامل سیاسی و اجتماعی و قومی قبیله ای اتخاذ می گردد عملکرد این سیستم شهر و جامعه را تبدیل به یک بافت فرسوده و مرده می کند که تبعات ناشی ازآن را در سطح جامعه و شهر می توانیم مشاهده کنیم.
,طراحی ها و برنامه ریزی های غیر علمی و عدم وجود طراحی های مناسب موجبات نارضایتی مردم را در سطح شهر به همراه خواهد داشت و در نتیجه منجر به عدم رعایت حقوق شهروندی و عدم تحقق توسعه ی پایدار در سطح شهر خواهد شد.
,,
برای یک مدیریت شهری توانمند نیازمند بررسی مشکلات و برنامه ریز یهای دقیق و آینده نگر در سطح شهر هستیم نه بر نامه های بدون هدف و کوتاه مدت که بعضا در بلند مدت و آینده ی شهری مشکلات بزرگی را برای شهر به ارمغان می آورد.
,,
یک مدیر شهری فقط مدیر منابع انسانی ,اجتماعی و اجرای یا عمرانی نیست .صرف اجرای چند چند پروژه ی غیر علمی در سطح شهر نشانگر مدیریت شهری خوب نیست بلکه نشان از پول های بی زبانی است که بدون برنامه ریزی و طرح ریزی دقیق خرج پروژه هایی می شوند به بعضا بعد از گذشت چند سال نیاز به بازسازی خواهند داشت.
,,
تا زمانی که در انتخاب مدیران شهری گزینشی عمل نکنیم و تخصص,تعهد,و تجربه ی علمی و عملی را در اولویت انتخاب قرار ندهیم هیچ گاه شهری پویا و در حال توسعه نخواهیم داشت، و روز به روز بر مشکلات شهری افزون خواهد شد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه