کارشناس مسائل اقتصادی؛
مشکل تولید کشور تامین سرمایه در گردش است/دولت به جای وعده های پوشالی،به فکر اصلاح نظام بانکی کشور باشد
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: عمده مشکلات ما به نظام بانکی بر می گردد و ما همچنان شاهد هستیم که بخش حقیقی اقتصاد از کمبود نقدینگی رنج می برد و هزینه مالی تامین اعتبار برای سرمایه در گردش بخش صنعت، کشاورزی و بعضا بخش خدمات بالاست[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان; مرکز آمار با تاخیری چندماهه در انتشار نرخ رشد اقتصادی سال ۹۷، سرانجام در فروردین سال ۹۸ این آمار را منتشر کرد و پیش بینی های مطرح شده در خصوص وضعیت رشد اقتصادی کشور را درست رقم زد و ارقام منفی آن باعث ایجاد فضایی روشنتر از قبل شد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان;,طبق این گزارش هرچه به سمت فصول پایانی سال ۹۷ حرکت کردهایم، همواره اقتصاد با اوضاع بدتری از نظر تولید روبه رو شده است و در این بین بخش صنعت که نبض اصلی اقتصاد کشور محسوب می شود رشد ۷٫۹- درصدی را به خود اختصاص داده است.
,در همین خصوص گفت و گویی با عبدالمجید شیخی که یکی از کارشناسان برجسته اقتصادی کشور است داشته ایم و علت رشد منفی بخش صنعت را بررسی کردیم که در ادامه به آن اشاره می شود؛
,شیخی در گفت و گو با خبرنگار ” راه آرمان ” اظهار کرد: بازدهی منفی در بخش صنعت یا به دلیل حجم کم سرمایه گذاری و یا کاهش ارزش افزوده نسبت به سال گذشته بوده است و حاصل آن در عمل رشد منفی است.
, راه آرمان ,کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: متاسفانه به دلیل گره هایی که در حوزه پولی و مالی وجود دارد رشدی در حوزه صنعت اتفاق نمی افتد و دلیل آن هم این است که دولت به جای اینکه ساز و کار لازم برای رشد را فراهم کند فقط وعده داده است و درعمل کار خاصی انجام نمی دهد.
,وی تاکید کرد: عمده مشکلات ما به نظام بانکی بر می گردد و ما همچنان شاهد هستیم که بخش حقیقی اقتصاد از کمبود نقدینگی رنج می برد و هزینه مالی تامین اعتبار برای سرمایه در گردش بخش صنعت، کشاورزی و بعضا بخش خدمات بالاست و با توجه به نرخ های فروش در بازار هنوز هم هزینه های مالی بر افزایش سطح عمومی قیمت ها غلبه دارد.
,شیخی خاطر نشان کرد: در واقع بانک ها شیره جان تولیدکنندگان را می گیرند و با وجود اینکه حجم نقدینگی چهار برابر شده است ولی پولی در شریان های حقیقی اقتصاد وجود ندارد و همه در بخش مجازی یعنی دلالی و سفته بازی پول بازی و واردات جریان دارد.
,این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه مطرح کرد: رفع موانع اقتصادی تا زمانی که اصلاح کاملی در شبکه بانکی انجام نشود امکان پذیر نیست و ما هم چنام از رکود رنج می بریم .
,شیخی بین کرد: این در شرایطی است که نرخ مشارکت و گرایش مردم به مصرف کالاهای داخلی در سه سال اخیر با تبلیغاتی که از طریق رسانه ملی و توصیه های مقام معظم رهبری صورت گرفته است بالا رفته است ولی متاسفانه شرایط کافی برای رونق تولید داخلی فراهم نشده است.
,وی در پایان گفت: عامل کوتاهی در فراهم کردن شرایط رونق تولید داخلی، قوه مجریه و شبکه بانکی است و مقصر اصلی آن هم بانک مرکزی است چرا که مشکل تولید ما تامین مالی خصوصا سرمایه در گردش است و گره های صنعت از همین طریق حل می شود.
,,
انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه