با حضور وزیر جهاد کشاورزی:
بهره برداری از تنها زنجیره نهالستان منحصر به فرد گردوی خاورمیانه در تویسرکان
افتتاح زنجیره نهالستان منحصر به فرد گردوی خاورمیانه رهاورد سفر وزیر جهاد کشاورزی به تویسرکان شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی برای بهره برداری از ۴ طرح کشاورزی به استان همدان سفر کرده است. بازدید از طرح سر شاخه کاری و بهره برداری از زنجیره نهالستان گردو در تویسرکان، افتتاح پروژه آبیاری تحت فشار شهرستان اسدآباد و در نهایت بهره برداری از سردخانه الوند سازان کیمیا، بازدید از پروژه کشتارگاه ماکیان الوند و واگذاری گلخانه روستای عمان شهرستان رزن از برنامه وزیر در این سفر یک روزه می باشد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصر همدان,تویسرکان پایلوت طرح سرشاخه در کشور
, تویسرکان پایلوت طرح سرشاخه در کشور, تویسرکان پایلوت طرح سرشاخه در کشور,حجتی در ابتدای سفر خود از از طرح سرشاخه کاری در تویسرکان بازدید نمود، هدف از این طرح افزایش ثمردهی و مقاومت درختان گردو در مقابل تنش های دمایی یا همان سرمازدگی است.
,در این طرح پیوندک های گونه های برتر بر روی درختان کم ثمر پیوند زده می شود.
,

, وزیر جهاد کشاورزی سپس طرح زنجیره تولید نهال گواهی شده گردوی پیوندی این شهرستان را مورد بهره برداری قرار داد.
,«محمدمهدی مفتح» نماینده مردم تویسرکان در مجلس در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار این رسانه؛ با اعلام اینکه برای ساخت بزرگترین باغ مادری گردو در کشور ۱۲میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: پروژه باغ نهالستان گردوی این شهرستان در سه فاز خزانه، باغ مادری و گلخانه اجرا شده است.
,

, وی افزود: این پروژه در سطح کشور و خاورمیانه بی نظیر بوده و برای باغداران گردو مزیت های فراوانی از جمله بهره گیری از نهال های گردو گواهی شده با قابلیت مقاومت در برابر سرما و کم آبی و برداشت آسان و محصولی با کیفیت را به دنبال دارد.
,«مسعود اکبری» مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان هم در گفت و گو با خبرنگار ما؛ گفت: تنها زنجیره تولید نهال گردو گواهی شده کشور در تویسرکان تمامی پیوندک های مورد نیاز کشور را هم می تواند تأمین کند.
,اکبری اظهار کرد: متخصصان تویسرکانی در امر پیوندزنی و سرشاخه کاری هم برای آموزش و زدن پیوندک ها به شهرهای دیگر اعزام شده و می شوند.
,

, مدیر اداره جهاد کشاورزی تویسرکان افزود: تسریع در روند جهانی شدن گردوی این شهرستان هم می تواند رهاورد دیگر سفر وزیر جهاد کشاورزی به تویسرکان باشد.
,«کریم حاج علی بابایی» معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی تویسرکان هم در گفت و گو با خبرنگار عصر همدان گفت: گردوی تویسرکان از نظر طعم و کیفیت بی نظیر است و برای آنکه کمیت و کیفیت این محصول نسبت به سرمای بهاره و پاییزه بالا رود و مقاوم شود به دنبال ایجاد نهالستان گردو رفتیم.
,وی عنوان کرد: دیرگلی و مقام بودن به سرما, بالا بودن درصد نسبت مغز به پوست, بالا بودن کیفیت مغز, یک دست بودن مغز و تولید محصول بیشتر در واحد سطح از ویژگی هایی نهال های تولید شده در این باغ است.
,به گزارش عصر همدان؛ تویسرکان با برخورداری از بیش از پنج هزار و ۵۰۰ هکتار باغهای گردو و تولید سالیانه حدود ۱۶ هزار تن از این محصول آن هم از نوع مرغوب، پایتخت طلای سبز ایران نامیده می شود و با تلاش های انجام شده به سمت تبدیل شدن به مرکزی برای توزیع نهال گردو در کشور و شاید منطقه غرب آسیا در حرکت است.
,اقتصاد بسیاری از مردم این دیار به صورت مستقیم و غیر مستقیم وابسته به گردوی آن است و با توجه به سرمای پاییزه و یا بهاره در چند سال اخیر، خسارات جبران ناپذیری به باغداران وارد شده است، به همین دلیل دکتر مفتح نماینده مردم تویسرکان در مجلس، در این سال ها به فکر چاره ای بلند مدت برای حفظ درختان در برابر سرما و حتی دیگر آفات افتاد، تا جایی که به اذعان مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان و مسئولان مرتبط استانی و کشوری، تلاش های مفتح بالاخره در سال گذشته برای عملیاتی شدن ایجاد یک نهالستان گردوی پیوندی به ثمر نشست و ساخت آن در سال ۹۷ آغاز شد و امروز بهره برداری از این نهالستان به سرانجام برسد.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه