عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد:
عدم رشد هوش عاطفی مسبب تصمیمات لجام گسیخته انسانها/ والدین اصلی ترین زمینه سازان رشد هوش عاطفی فرزندان هستند
زهرا زین الدینی گفت: در سازمان ها، برخورد با افراد و محیط های اجتماعی از اهمیت بالاتری برخوردار است به واقع اگر هوش هیجانی و عاطفی به درستی رشد نیافته باشد تصمیمات انسانها لجام گسیخته می شود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ زهرا زین الدینی عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد در رابطه با پرورش هوش عاطفی در فرزندان گفت: همه انسان ها با این هدف زندگی می کنند که در عرصه های شناختی، عاطفی، روانی، اجتماعی و اخلاقی رشد کنند به واقع تمام صاحب نظران تعلیم و تربیت و روانشناسان بر ابعاد بارها تاکید کرده اند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, راه آرمان,وی ادامه داد: انسان رشد یافته به دنبال این است که از لحاظ شناختی، عاطفی، روانی، اخلاق و اجتماعی خودش را رشد و بر اساس این رشد تصمیماتی برای زندگی اش بگیرد.
,زین الدینی عنوان کرد: به مرور زمان و با بالا رفتن سن افراد سن رشد روانی، اجتماعی و اخلاقی افراد نیز باید بالا رود از این رو این یک نکته مهمی است که والدین باید به آن دقت کنند و زمینه را برای بالا بردن کیفیت زندگی فراهم کنند اما متاسفانه برخی والدین از اهمیت بالای رشد روانی اجتماعی فرزندان آگاهی ندارند در صورتی که در دنیای کنونی هوش عاطفی از اهمیت بالاتری برخوردار است.
,عدم رشد هوش عاطفی مسبب تصمیمات لجام گسیخته انسان ها است
, عدم رشد هوش عاطفی مسبب تصمیمات لجام گسیخته انسان ها است,عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد توضیح داد: در سازمان ها، برخورد با افراد و محیط های اجتماعی از اهمیت بالاتری برخوردار است به واقع اگر هوش هیجانی و عاطفی به درستی رشد نیافته باشد تصمیمات انسانها لجام گسیخته می شود.
,وی اظهار کرد: انسان ها از ابتدای رشد خود مراحلی در زمینه رشد روانی، اجتماعی باید طی کنند و نخستین سنی که انسان باید رشد روانی اجتماعی را بیاموزد همان کودکی است.
,والدین اصلی ترین زمینه سازان هوش عاطفی فرزندان هستند
, والدین اصلی ترین زمینه سازان هوش عاطفی فرزندان هستند,زین الدینی ادامه داد: محبت و شرایط امنی که والدین برای کودک فراهم می کنند و زمینه ای که بوجود می آورند در هوش عاطفی فرزندان تاثیر گذار است.
,عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد بیان کرد: دو تا سه سالگی استقلال رای در کودک بوجود می آید و اگر بوجود نیاید در مقابل آن شک و تردید در کودک نهادینه می شود؛ کودک در سن ۴ یا ۵ سالگی به دنبال ابتکار است تا در کلام و روابط اجتماعی خود با اجتماع مبتکرانه رفتار کند که اگر این اتفاق نیافتد احساس گناه در او رخ می دهد.
,وی با بیان این که مراحل رشد شناختی کودک همچون رشد جسم او باید به درستی طی شود، تشریح کرد: بسیاری از ناهنجاریها و رفتارهای پرخطر نوجوانان باعث نگرانی و ناراحتی والدین می شود اما باید دانست که به واقع پله های رشد شناختی و شخصیتی نوجوان، در سنین پایین تر و در کودکی به درستی طی نشده است.
,این روانشناس عنوان کرد: در سن ۶ الی ۷ حس سازندگی در فرزندان بوجود می آید که در برابر آن احساس حقارت رخ می دهد، اگر به کودک آنقدر توجه نشد که بخواهد هویت اجتماعی و اخلاقی خود را بسازد احساس حقارت و پوچی در او بوجود می آید.
,عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اظهار کرد: از سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی افراد به دنبال هویت یابی هستند، افراد این هویت را از طریق اجتماع و خانواده دریافت می کند و اگر نوجوان نقش خود را به درستی از کودکی تا کنون تشخیص نداده باشد دچار آشفتگی می شود، از این رو ممکن است اشتباهاتی رخ دهد که ویران کننده باشد.
,وی توضیح داد: شروع لغزش های نوجوانی به دلیل آشفتگی نقش در این مرحله است از این رو والدین باسد زمینه هویت یابی نوجوان را از کودکی فراهم کنند.
,زین الدینی بیان کرد: در بزرگسالی افراد به مرحله صمیمت، زایندگی و کمالات می رسند البته علاوه بر رشد روانی اجتماعی افراد، رشد اخلاقی نیز حائز اهمیت است، رشد اخلاقی افراد در سه مرحله قرار داری، پیش قرار دادی و فراقراردادی است.
,این روانشناس توضیح داد: رشد اخلاقی افراد تا ۱۰ پیش قرار دادی است و از ۱۰ سالگی به بعد وارد مرحله قرار دادی است یعنی بر اساس قرار دادهای خانوادگی و اجتماعی سعی می کنند دختر یا پسر خوبی باشند و در بالای ۱۳ سالگی افراد به فرا قرار دادی می رسند به این معنی که به دلیل اصل وجدان فردی و بر اساس عقل جمعی، رفتار می کنند.
,عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد بیان کرد: بسیاری از بزرگسالان با وجود سن بالا در مرحله فرا قراردادی نیستند به این معنا که در صورتی تهدید و یا پلیس باشد رفتار منطقی دارند در غیر این صورت رفتار دلخواه خود را پیش می گیرند.
,وی عنوان کرد: هوش هیجانی به ۴ مولفه وابسته است، اول شناخت و درک احساسات خود به معنای خود شناختی است، دوم مدیریت احساسات خود، سومین نکته شناخت و درک احساسات دیگران و چهارمین مورد مدیریت احساسات دیگران است به این معنا که آنقدر هوشمند عمل کنم که بر اساس شناختی که از دیگران داریم، به تحلیل رفتار افراد پرداخته و افراد را کنترل کنیم.
,عملکرد انسان ها تحت تاثیر رشد هوش هیجانی است
, عملکرد انسان ها تحت تاثیر رشد هوش هیجانی است,زین الدینی توضیح داد: یکی از نکات مهم در هوش هیجانی این است که فرزندمان را به گونه ای تربیت کنیم که به هر درخواستی تن ندهد در نتیجه جزو والدینی خواهیم بود که توانایی کنترل احساسات فرزندمان را داریم.
,وی عنوان کرد: افراد چه کنترل کننده احساسات خود باشند و چه کنترل کننده عواطف دیگران باید بتوانند از هوش عاطفی بهره گیری کنند.
,عضو گروه روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد تاکید کرد: برای شناخت و مدیریت احساسات خود و دیگران تنها می توان از هوش عاطفی بهره مند بود به این دلیل که ابزار کاربردی مهمی برای افراد است چرا که عملکرد انسان ها تحت تاثیر رشد هوش هیجانی است.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه