logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گسست میان ادعا و واقعیت
  2. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  3. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  4. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  5. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  6. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  7. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  8. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  9. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  10. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  11. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  12. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  13. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  14. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  15. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  16. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  17. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  18. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  19. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  20. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد

بازنگری در احراز صلاحیت متقاضیان نشریات

بازنگری در احراز صلاحیت متقاضیان نشریات
دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: با کار فشرده هیئت نظارت، امروز درخواست های مربوط به سال جاری در حال بررسی است و به اصطلاح به روز هستیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از سایت رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علاءالدین ظهوریان که در جمع برگزیدگان بیستمین جشنواره مطبوعات سخن می گفت، با اشاره به حضور دائمی وزیر ارشاد در تمام جلسات هیئت نظارت که پیش از این سابقه نداشته، توضیح داد: علاوه بر اهتمام ویژه شخص وزیر به جلسات هیئت نظارت بر مطبوعات، تلاش مستمر و همت بالای اعضای هیئت نظارت باعث شده در دوره جدید، تمام درخواست های قدیمی که سالیان متمادی در انتظار بررسی می بود، بررسی و پاسخ داده شود.

, شبکه اطلاع رسانی دانا,


وی در عین حال تاکید کرد: با توجه به حجم بالای درخواست بویژه پایگاه های خبری، تداوم این به روز بودن خیلی سخت است و نیازمند کار مضاعف و توجه ویژه اعضاست.

ظهوریان درخصوص آسیب شناسی درخواست مجوز نشریات در کشور نیز به نکته هایی اشاره کرد و گفت: در حوزه های مهم و ارزنده ای که به شدت نیازمند حضور مطبوعات هستیم، به عنوان مثال نشریات اختصاصی؛ تمرکز بیشتری اعمال شده است.

دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات با بیان اینکه اجرای این دسته بندی، کمک به بنیه حرفه ای و کارکردی نشریات در کشور است، به قواعد جدیدی که به زودی و به صورت برخط برای صدور مجوز نشریات اعمال می شود، اشاره کرد: «در قانون تصریح شده که صلاحیت متقاضی باید احراز شود؛ این به آن معناست که متقاضی علاوه بر اینکه باید روزنامه نگار باشد ضرورتا لازم است نسبت به قانون مطبوعات و مدیریت رسانه و تکالیف حقوقی مربوط به رسانه مانند بیمه و مالیات آگاهی داشته باشد.»

وی توضیح داد: در حال طراحی سازوکاری جهت احراز این صلاحیت فنی و حرفه ای هستیم چرا که بسیاری از نشریات ما با مشکلات عدیده مدیریتی دست و پنجه نرم می کنند. ظهوریان البته ضعف نشریه داری و عدم مخاطب شناسی را نیز دو مشکل بزرگ نشریات در کشور دانست.

دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات با بیان اینکه این هیئت وظیفه نظارتی و هدایتی دارد به سازوکارهای طراحی شده دردوره جدید برای هدفمندکردن تقاضاهای منجر به صدور مجوز اشاره کرد و این نکته را نیز گفت که باید به سمتی برویم که ارزش مجوز نشریات ناشی از کارکرد و بالندگی آن ها باشد.

دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات با اشاره به قوانین مربوط به صدور مجوز در کشور، رعایت قانون در مباحث مربوط به مطبوعات را حلال بسیاری از مشکلات دانست و گفت: تعیین تکلیف درخواست ها طبق مفاد تصریح شده در قانون و نیز اعمال ماده 16 از جمله این قوانین است. وی در همین زمینه و در پاسخ به سوال دو تن از حضار در خصوص حذف یارانه افزود: حذف یارانه نیازمند مقدماتی است که در دوره جدید «شفافیت» در اعلام پرداخت ها و حذف  یارانه نشریات دولتی از آن جمله است. ضمن اینکه وجود یارانه می تواند ارتباط مستقیمی با بالا بودن تعداد کاذب درخواست مجوز نشریه داشته باشد.

برگزیدگان بیستمین جشنواره مطبوعات که در تور سه روزه آموزشی معاونت مطبوعاتی در تهران شرکت کرده بودند، در این نشست به بیان دیدگاه های خود در حوزه های مختلف مطبوعات پرداختند. «تقدیر از شفافیت در اعلام یارانه پرداختی و شیوه محاسبه آن، توجه ویژه به نشریات استانی، برپایی کارگاه های آموزشی در شهرستان ها، استفاده از ظرفیت خبرنگاران استانی برای برنامه های ملی، پیگیری جدی بیمه خبرنگاران از سوی صاحبان رسانه ها، تقویت خانه های مطبوعات در استان ها» از حمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.

برگزیدگان غیر تهرانی بیستمین جشنواره مطبوعات در تور سه روزه آموزشی معاونت مطبوعاتی ضمن حضور در کارگاه های مختلف آموزشی از نزدیک با فعالیت همکاران رسانه ای خود در برخی روزنامه ها و خبرگزاری ها آشنا شدند.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه