مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی خبر داد؛
خسارت بیش از 500 میلیارد تومانی گرد و غبار به خراسانجنوبی
اکبری گفت: بر اساس مطالعات انجام شده توسط ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، میزان خسارت سالانه گرد و غبار وارده به استان خراسانجنوبی مبلغ 505 میلیارد تومان برآورد شده است.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، حسن اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی در جمع خبرنگاران از اولین برآورد ملی زیانهای اقتصادی ریزگردها به استان خراسانجنوبی خبر داد.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, خاورستان،,وی افزود: ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست کشور بر آن شد تا میزان خسارت سالانه گرد و غبار را بر منابع زیستی و اقتصادی پنج استان کشور از جمله خراسانجنوبی،خوزستان،کرمانشاه، هرمزگان و ایلام را مورد مطالعه قرار دهد.
,مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: تا در این راستا بر مبنای آن بتواند آمار مستدل و متقنی از خسارتهای ناشی از پدیده گرد و غبار به منابع زیستی و اقتصادی و همچنین بهداشت و سلامت این استانها برآورد کند.
,اکبری عنوان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده توسط ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، میزان خسارت سالانه گرد و غبار وارده به استان خراسانجنوبی مبلغ 505 میلیارد تومان برآورد شده است.
,وی اظهار کرد: بر اساس قیمتهای سال ۱۳۹۷ میزان خسارات برآورد شده معادل ۰۲.۱ درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) این استانها است.
,مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی بیان کرد: مهاجرت، کاهش میزان سرمایهگذاری، مشکلات جسمی افزایش میزان مصرف آب،کاهش عمل فتوسنتز در گیاهان و کاهش محصولات زراعی و باغی، خسارت مالی به دامداران، کشاورزان و زنان خانهدار، لغو شدن پروازها و بسته شدن مسیرها و خسارت به شبکه حمل ونقل صنعت برق و تاسیسات نیروگاهی و... از جمله مواردی بوده که پدیده گرد و غبار در آنها دخیل بوده است.
,اکبری اظهار کرد: رقم میزان خسارت ناشی از پدیده گرد و غبار به استان بیانگر منافع اقتصادی است که در صورت کاهش و مهار پدیده گرد وغبار در این مناطق حاصل خواهد شد.
,وی خاطرنشان کرد: در این شرایط، سرمایهگذاری در طرحهای مقابله با پدیده گرد و غبار را ضروری است در صورتی که هیچ اقدامی برای مهار یا کاهش گرد و غبار صورت نگیرد انتظار میرود هر ساله اقتصاد استان حداقل به اندازه مقادیر برآورد شده، متحمل خسارت شود.
,مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسانجنوبی افزود: چنانچه اجتناب از خسارتها به عنوان منافع اقدامات مقابلهای برای کاهش فراوانی و شدت وقوع گرد وغبار تلقی شود، منافع واقعی این اقدامات، تنها محدود به یک سال نخواهد بود بلکه اجتناب از جریان بلندمدتی از خسارتهای سالانه خواهد بود که در آینده و در صورت عدم اقدام برای کاهش خسارتها بر اقتصاد این استانها تحمیل خواهد شد.
,اکبری اظهار کرد: چنانچه با انجام اقدامات موثر بتوان گرد و غبار را به طور کامل مهار یا تا سطح قابل توجهی کاهش داد، رفاه اقتصادی جامعه این استان بهبود خواهد یافت.
,وی خاطرنشان کرد: امیدواریم نتایج این بررسیها زمینه ایجاد انگیزه مثبت در مسئولان و کارشناسان مرتبط با موضوع به منظور مدیریت و سازگاری با پدیده گرد وغبار در کشور و استان را فراهم کند.
,انتهای پیام/
]
ارسال دیدگاه