آشنایی با نام اوران سیستان ؛
ابوسلیمان سجزی فیلسوف قرن 4 برگ افتخاری برای سیستانی و ایرانی
ابوسلیمان محمدبن طاهر بن بهرام سجستان فیلسوف و صاحب فن و سبک خاص دوره 4 هجری شاگردان فراوانی را تربیت کرد در سال 391 در گذشت.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اوشیدا از سیستان؛ سیستان سرزمین رازهای سربه مهر هویت ملی ایرانیان و یازدهمین سرزمین نیکوی هست شده از اراده اهورامزداست.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, اوشیدا,
هیرمند فرهمند وهامون ورجاوند زادبوم ده ها گوهر پاک نهاد خدا جوی و یزدان پرست ایرانی ومسلمان است که در زمره رازیگران عرصه فرهنگ و اندیشه این اب وخاک مقدس بوده اند.
نقش وجایگاه سجزیان(سیستانیها)درفرایند هویت وشناسه ی فرهنگی وتاریخی ایرانیان درمنزلتی قراردارد که علامه دهخدا درذیل واژه ی سجستان آورده است مسقط الراس جمعی از علماودانشمندان بوده است.
کتاب تاریخ سیستان نیز که به خامه ملک الشعرای بهار به زیور آراستگی در نوشتار رسیده ،پس از چاپ اینک دردسترس می باشد.
در متن ذیل با یکی دیگر از فرزندان این مرز و بوم که از نام اوران و صاحبان سبک جهان اسلام هست اشنا می شویید.
ابو سلیمان محمد بن طاهر بن بهرام سجستانی سجزی فرزند برومند سجستان یا سیستان در قرن 4 هجری می زیست .
عمده فعالیتش منطق و فلسفه بود.ابوسلیمان سجزی فردی باهوش و اهل علم بود .
ابوسلیمان شاگردانی چون ابوحیان توحیدی و پزشک معروف آن دوره محمد بن عبدون جیلی را تربیت کرد.
ابوسلیمان دارای عقاید خاص خودش بود و در در فلسفه و منطق زبانزد خاص و عام گشت.
عقاید او ان مورد توجه گشت که در زمره عقاید نو افلاطو نیان قرار گرفت.
سبک ابوسلیمان خاص و منحصر بفرد بود که این سبب امتیاز او نسبت به دیگران گشت.ابوسلیمان مدتی در سیستان زیست و سپس به بغداد عزیمت کرد،ابوسلیمان از سرمداران بزرگ علم دوران خود بود به نحوی در فلسفه تبحر داشت که اثار وی در دورهای بعد مورد استفاده فلاسفه یونانی قرار گرفت .
جمله کتاب صوان الحکیم یکی از ماخذ فیلسوفان یونان شد.
خانه او تا پایان عمر مجمع و محل دانش و بحث و گفتگوهای علمی و فلسفی دانشمندان بود.
ابوسلیمان محمد بن طاهر بن بهرام سجستانی در دوره عضدوالدوله میزیست وی مورد توجه خاص امرا و وزرا ال بویه قرار گرفت .
بوسلیمان در اواخر سنه 391 درگذشت.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
انتهای پیام/ه
]
ارسال دیدگاه