logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران:

شیرهای فعلی میدان حر قدمت تاریخی ندارند/ نصب مجسمه با مصالح جدید

شیرهای فعلی میدان حر قدمت تاریخی ندارند/ نصب مجسمه با مصالح جدید
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران بیان کرد طبق نظریه کارشناسی قرار شده است ۴ مجسمه شیر در میدان حر از نو تولید شود که در بدو امر باز تولید یکی از آنها شروع شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  پس از اعلام خبری مبنی بر «نصب شیرهای مرمت شده میدان حر» توسط معاون فرهنگی سازمان زیباسازی شهر تهران و حاشیه پیش آمده بابت این موضوع، برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: ۴ مجسمه شیر در چهارگوشه میدان کاری است که توسط حسین ارژنگ شاگرد مرحوم غلامرضا رحیم زاده ارژنگ در اوایل دهه ۸۰ و حدود ۱۸ سال پیش برای تکمیل مجسمه میدان بر اساس طرح ابتدایی ساخته شده و در این میدان قرار گرفته است و از نظر تاریخی با مجسمه اصلی وسط میدان (گرشاسب و اژدها) برابری ندارد. شیرهای اصلی میدان که همزمان با مجسمه مرکزی نصب شده بودند، اوایل انقلاب و در جریان اصلاح فیزیکی میدان برداشته و تخریب شده بودند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, «نصب شیرهای مرمت شده میدان حر»,

وی بیان کرد: این مجسمه‌ها بر اساس همان شیرهای قدیمی از طریق تکنیک قالب گیری از جنس فایبرگلاس ساخته و داخل آن برای استحکام بیشتر با بتن پر شده بود. البته به نظر می‌رسد همین امر (بتنی بودن داخل فایبرگلاس) باعث شده که بعد از ۱۸ سال آسیب جدی ببینند به طوری که قابل مرمت نباشند.

,

ضرغامی با بیان اینکه مجسمه‌های این ۴ شیر به گونه‌ای آسیب دیده و در شرایطی قرار داشتند که سازمان زیباسازی ناگزیر به مرمت اساسی آنها بود، گفت: به دلیل وسعت شکستگی و آسیب دیدگی، بررسی‌های لازم توسط یک تیم متخصص در زمان کافی انجام شد. مشورت‌های مختلفی با افراد متخصص و هنرمندان مجسمه ساز مجرب صورت گرفت که نحوه این مرمت به بهترین شکل ممکن انجام شود.

,

به گفته ضرغامی، بر اساس بازدیدها و کارشناسی‌های انجام شده این ۴ مجسمه قابل استفاده و ترمیم تشخیص داده نشدند و طبق نظریه کارشناسی قرار شد که این ۴ مجسمه از نو تولید شود که در بدو امر بازتولید یکی از آنها شروع شده است.

, به گفته ضرغامی، بر اساس بازدیدها و کارشناسی‌های انجام شده این ۴ مجسمه قابل استفاده و ترمیم تشخیص داده نشدند و طبق نظریه کارشناسی قرار شد که این ۴ مجسمه از نو تولید شود که در بدو امر بازتولید یکی از آنها شروع شده است.,

مدیرعامل سازمان زیباسازی با تاکید بر اینکه تکنیک در نظر گرفته شده برای تولید مجدد این مجسمه‌ها همان تکنیک قالب گیری است که در نیمه دهه ۸۰ برای ساخت مجدد شیرها استفاده شده بود، ادامه داد: تکنیک قالب گیری از روی نسخه اصلی برای ساخت مجدد مجسمه‌ها مورد تاکید کارشناسان و مجسمه سازان قرار گرفت بنابراین مجدداً قالب گیری از روی یکی از نسخه‌هایی که سلامت بیشتری داشتند توسط تیم مرمت کننده در دستور کار قرار گرفته است.

,

وی بیان کرد: با توجه به نظر کارشناسی و اینکه جنس مجسمه اصلی گرشاسپ و اژدها هم از بتن است، تصمیم گرفته شده که مجسمه‌های شیرها هم در تولید جدیدشان با بتن اجرا شوند تا علاوه بر ایجاد همگونی و هماهنگی بین مصالح مجسمه اصلی و مجسمه شیرها، طول عمر مجسمه شیرها هم افزایش یافته و در برابر فرسایش مقاوم‌تر باشند.

,

مدیرعامل سازمان زیباسازی در پایان برای رفع نگرانی علاقه‌مندان به هنر مجسمه‌سازی و میراث معنوی کشور تاکید کرد: فرآیند کارشناسی و مرمت مجسمه شیرها با دقت و زیر نظر کارشناسان مجرب بوده و هیچ گونه تصمیم گیری غیرکارشناسی و غیرحرفه‌ای در این امر دخالت نداشته است.

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه