روستای توریستی کریک را دریباید؛
شرکت آب منطقه ای؛ عامل جلوگیری از احداث خانه های زلزله زدگان کَریَک دنا+تصاویر
اهالی روستای کریک شهرستان دنا از شرکت آب منطقه ای استان به دلیل جلوگیری از احداث منازل زلزله زده خود به بهانه در حریم رودخانه بودن، گلایه دارند.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از صبح زاگرس زلزله شامگاه بهمن ماه سال 99 در شهرستان دنا، زلزله ای مهیب که آرزوهای زیادی را از بین برد و مردمان زیادی در پهنه دنا آواره کرد،مردمانی که هنوز در عدم توجه کافی مسئولان آواره اند و برخی نیز به دنبال پرونده های وام از این بانک به آن بانک می روند و عده ای نیز در انتظار رسیدن چند کیسه سیمان همچنان سردگردان هستند.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, صبح زاگرس,درد های بی درمان در ماسوله جنوب
,داستان غم انگیز و ناتمام مردمان مهمان نواز دیار دنا با کم کاری مسئولان و وعده های فراموش شده آنان باعث شده از این درد ها بنالند و مسئولی نیست که جوابگوی درد آنها باشد.
,
, قریب شش ماه از زلزله سی سخت و روستاهای اطراف آن می گذرد ، اما همچنان ساکنین زیادی از این منطقه به دلیل تخریب خانه هایشان آواره کوچه ها هستند و هر روز دردی بر دردهای آنان اضافه می شود.
,مدیرانی که فقط نام روستای کریک را می دانند
,مدیران این استان روستای کریک، که همه آن را به نام اولین روستای توریستی گردشگری استان می شناسند، فقط با نامش می شناسند و از پتانسیل هایش بی خبرند.
,زلزله بهمن ماه سال گذشته صدمات زیادی به روستای کریک وارد کرد و از همه مهم تر بافت زیبا و سنتی این روستا را که نماد این روستا نیز بود به کلی تخریب کرد و ساکنان زیادی در این روستا آواره شدند.
,,
هرچند که برخی از خانه های این روستا با تلاش های بی وقفه مردم و رایزنی های رسانه ای در حال احداث هستند اما باز هم کاسه چه کنم مدیران باعث شده که کار اتمام این خانه ها در نبود سیمان و آجر بر زمین بماند و هر روز بهانه ای از سوی مسئولان دولت دوازهم سد راه آنان باشد.
,

, قانون حریم رودخانه در روستای کریک
,بعد از گذشت شش ماه از زلزله و تخریب خانه های کاهگلی مردم روستای کریک در بافت سنتی این روستا،سنگی بزرگ جلوی پای برخی از ساکنان این روستا گذاشته شده و آن هم قانون حریم رودخانه است.
,کسانی که امروز با روستای کریک آشنا هستند می دانند که بافت سنتی این روستا در کنار رودخانه روستا به نام " پل کِلو " احداث شده و زیبایی به جامانده و سنتی آن نیز به دلیل همجواری این خانه ها در کنار رودخانه است،خانه هایی کاهگلی که قدمت بسیاری از آنان حتی به بیش از یک قرن هم می رسد.
,,
حال با توجه به این موضوع مهم، امروز سدی به نام آب منطقه ای و قوانین عجیب و غریب آن باعث شده خانوارهایی که بر اثر زلزله، خانه های خود را از دست داده اند و سعی آنان ساختن سقفی برای خانواده شان است،گرفتار پرونده سازی های این نهاد با کلید واژه " حریم رودخانه " شوند.
,

, بهانه های عجیب سد راه زلزله زدگان کریکی!
,حال سوال اینجاست که اگر این مسئولان دغدغه قانون و خدمت دارند، چرا جلوی دست درازی به رودخانه ها در شهرهای بزرگ استان را نگرفته اند و امروز بجای اینکه آلام درد مردم زلزله زده کریک باشند ، دردی دیگر را بر انان وارد می کنند.
,نیم نگاهی به بافت سنتی و گردشگری این روستا نشان می دهد که بسیاری از مدارس،سالن های ورزشی و حتی ساختمان مرکز بهداشت این روستا در کنار همین رودخانه احداث شده و قانون حریم رودخانه آنها امروز صرفاً یک بهانه برای به دردسر انداختن اهالی این روستا است.
,,
,
در همین زمینه یکی از اهالی این روستا به خبرنگار ما گفت: امروز درد ما درد زلزله نیست، بلکه درد قوانینی است که برخی از ادارات که هیچ نقشی در این مسئله ندارند، می خواهند از آب گل آلود برای خود ماهی بگیرند.
,

, آقایان بدانند اینجا یک روستای گردشگری است؟!
,وی ادامه داد: چندین سال است که مردم این روستا در دِه بزرگ کریک یا همان دِه مرکزی زندگی می کنند و به امرار و معاش خود می پردازند، اما به یکباره بعد از زلزله سال گذشته که زندگی بسیاری از ساکنین این روستا به دردسر افتاده و بسیاری از آنان بی خانمان شده اند به یکباره اداراتی همچون آب منطقه ای به بهانه حریم رودخانه جلوی ساخت و ساز آنها را می گیرد در حالی که هنوز نمی دانند این روستا یک روستای گردشگری است.
,,
این ساکن روستای کریک ابراز داشت: امروز اگر نگاهی به موقعیت روستای کریک و منطقه ساکن نشین آن بیندازیم،خواهید دید که دیوار حائل برای این رودخانه کشیده شده و هیچ خطری ساکنین این روستا را تهدید نمیکند، از طرف دیگر فاصله خانه هایی که باید ساخته شود تا حریم رودخانه بیش از 40 متر است اما نمی دانیم که آب منطقه ای براساس چه بندی جلوی خانه ساختن مردم زلزله زده این روستا را گرفته است.
,وی با بیان اینکه اینجا ملک اجدادی این مردم برای ساخت و ساز است و این رفتار از سوی مسئولان از جمله آب منطقه ای عجیب است، افزود: امروز روستای کریک قطب گردشگری سرزمین دنا بوده و عملکرد مسئولان در این زمینه بسیار اسفناک است.
,]
ارسال دیدگاه