ثبت پنج اثر تاریخی استان سمنان در فهرست آثار ملی/ تعداد آثار ملی ثبت شده استان سمنان به 716 اثر رسید
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان از ثبت پنج اثر تاریخی این استان در فهرست آثار ملی غیر منقول خبر داد و گفت: بر این اساس تعداد آثار ثبت شده استان سمنان در فهرست میراث ملی کشور به 716 اثر رسید.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از شاخه طوبی، «محمدحسین بحرالعلومی»مدیر کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان در این خصوص اظهار کرد: در جلسه کمیته ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول، «خانه حاجیان» و «خانه عبدوس» در سمنان، «حوض قیلوله» در گرمسار، «حمام روستای پاده» در آرادان و «قلعه امیریه» در دامغان در فهرست آثار ملی ثبت شدند.
, شبکه اطلاع رسانی دانا, شاخه طوبی,وی با بیان اینکه خانه حاجیان از نمونه های ارزشمند «طراحی نما» در دوره قاجار است، گفت: قدمت ساخت خانه عبدوس نیز به دوره قاجاریه و پهلوی اول برمیگردد.
,
وی ویژگی خانه تاریخی عبدوس را تناسب طراحی فضاهای این بنا با اقلیم گرم و خشک و کویری استان سمنان و الگوهای خاص معماری بومی این منطقه عنوان کرد و افزود: داشتن حیاط مرکزی، دالان، پنجره های مشبک، آب انبار، مطبخ، استفاده از طاق های جناقی، زغالدانی، تنور، چال کرسی و... از جمله ویژگی های این خانه تاریخی است.
,
بحرالعلومی با اشاره به اینکه این بنا جز معدود بناهای باقی مانده در بافت تاریخی سمنان است که بیانگر تحول معماری در دو دوره تاریخی قاجار و پهلوی است، بیان کرد: قلعه امیریه نیز یکی از معدود قلعههای قاجاری است که همچنان زندگی اجتماعی در آن جریان داشته و متروک نشده است.
,
وی با بیان اینکه حمام روستای پاده در دوره قاجاریه بنا شده است، گفت: این گرمابه تاریخی در روستای هدف گردشگری پاده و در جوار قلعه تاریخی این روستا واقع شده است.
,مدیر کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان در ادامه افزود: حوض قیلوله ساخته شده در دوره قاجاریه نیز در منطقه حفاظت شده پارک ملی کویر در گرمسار و در فاصله 20 کیلومتری کاروانسرای قصر بهرام قرار گرفته است.
,
مدیر کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان گفت: کاربری این بنای تاریخی در گذشته، حوض انبار و مورد استفاده کاروان ها بوده است.
, در گذشته، حوض انبار,استان سمنان دارای بیش از 1147 اثر تاریخی شناسایی شده است و پیش از این 711 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی این استان به ثبت ملی رسیده بود.
,انتهای پیام/ش
,]
ارسال دیدگاه