مناظره زیبا کلام و کشوری در دانشگاه اصفهان؛
به جای حل مشکل، دیگران را مقصر می کنید/ مسئولان ابتدای انقلاب بر اساس الگوهای غربی کار می کردند
ویژه برنامه دانشجویی گرامیداشت ۱۶ آذر در دانشگاه اصفهان دوشنبه، ۱۷ آذر با مناظره حجت السلام علی کشوری و دکتر صادق زیبا کلام با موضوع "توسعه یا پیشرفت" برگزار شد.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز، ویژه برنامه دانشجویی گرامیداشت ۱۶ آذر در دانشگاه اصفهان دوشنبه، ۱۷ آذر ماه توسط بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد. در این برنامه حجت الاسلام علی کشوری، محقق و پژوهشگر در حوزه الگوی پیشرفت اسلامی و دکتر صادق زیبا کلام، پژهشگر و تحلیلگر سیاسی با یکدیگر حول محور توسعه یا پیشرفت؟ مناظره کردند. این برنامه در حالی در دانشگاه اصفهان برگزار شد که برنامه قبلی بسیج دانشجویی در روز ۱۶ آذر ماه لغو شده بود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا , صاحب نیوز,علی رغم همزمانی برگزاری این مناظره در دانشگاه اصفهان با حضور علی مطهری در تالار شریعتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، استقبال دانشجویان از این برنامه به حدی بود که برگزار کنندگان این برنامه مجبور شدند پس از مشاهده پر شدن سالن تالار صدر دانشکده اقتصاد ساعتی قبل از شروع برنامه و کمبود فضا، مکان برنامه را به تالا پیامبر اعظم(ص) تغییر دهند تا دانشجویان بیشتری از این مناظره استفاده نمایند.
,وی با بیان این که کشورهایی مثل ترکیه، هند، برزیل و مالزی به پیشرفت و توسعه رسیده اند ادامه داد: این کشور ها چگونه به توسعه رسیده اند؟ آیا این کشورها هم الگوی اسلامی را در کشورشان پیاده کرده اند؟
در ادامه علی کشوری ضمن عرض تبریک روز دانشجو و تسلیت اربعین حسینی خطاب به زیبا کلام گفت: نمی گویم هر مسئله مهمی که مطرح شد هیچ منفعتی ندارد بلکه باید آن را بررسی کرد و سپس درباره آن صحبت کرد.
وی ادامه داد: مسئله ای وجود دارد تحت عنوان پیشرفت عملی که امام (ره) نیز به آن اشاره داشتند و خواستار پیاده کردن اسلام در تمامی امور بودند. ولی در همان ابتدای کار و در زمان اجرا این الگو، مشکلاتی پیش آمد و افرادی روی کار آمدند که توسعه را مقدم بر اسلام و مفاهیمی همچون عدالت می دانستند و در فرآین توسعه به این مفاهیم توجهی نمی کردند.
زیبا کلام در پاسخ به این سوال که آیا علوم سیاسی در غرب کارآمد است یا نه؟ و این که آیا راه کاری برای پاسخ به نیاز دینی انسان وجود دارد یا نه؟ گفت: اکثر سخنرانی ها و روزنامه ها و کتب ابتدای انقلاب درمورد اقتصاد توحیدی بوده و حتی بنی صدر به خاطر اینکه یک نظریه پرداز اقتصاد توحیدی بود توانست آن رای سنگین را بیاورد و ما نیز در همان ابتدا این اقتصاد را باور داشتیم.
وی با اشاره به کتابی که بنی صدر در زمینه اقتصاد توحیدی نوشته بود تصریح کرد: این کتاب از دو بخش تشکیل شده است. در بخش اول عیوبات اقتصاد سرمایه داری و در بخش دوم معایب اقتصاد سوسیالیستی بیان می شود. اما در پایان کتاب یک سوال بزرگ برای خواننده مطرح می شود و آن این که اقتصاد توحیدی چیست؟
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه الان ۳۵سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته ولی هنوزنمی دانیم که مدل اقتصاد توحیدی چیست و چه راه کار هایی دارد ادامه داد: ما الان در زمینه بانکی و اقتصادی مشکلات بسیاری داریم. سود بانکی در ایران ۲۰درصد است ولی در آمریکا ۲ درصد! پس مدل شما در این موارد کجا رفته است؟ ما الان در غرب جنبش های وال استریت ودر دیگر کشورها جنبش های دیگر را داشتیم و پیروز شدیم. اما الان که می خواهیم الگوی ایرانی اسلامی را به آن ها بدهیم چیزی در اختیار نداریم.
وی با بیان این که کشورهایی مثل ترکیه، هند، برزیل و مالزی به پیشرفت و توسعه رسیده اند ادامه داد: این کشور ها چگونه به توسعه رسیده اند؟ آیا این کشورها هم الگوی اسلامی را در کشورشان پیاده کرده اند؟
در ادامه علی کشوری ضمن عرض تبریک روز دانشجو و تسلیت اربعین حسینی خطاب به زیبا کلام گفت: نمی گویم هر مسئله مهمی که مطرح شد هیچ منفعتی ندارد بلکه باید آن را بررسی کرد و سپس درباره آن صحبت کرد.
وی ادامه داد: مسئله ای وجود دارد تحت عنوان پیشرفت عملی که امام (ره) نیز به آن اشاره داشتند و خواستار پیاده کردن اسلام در تمامی امور بودند. ولی در همان ابتدای کار و در زمان اجرا این الگو، مشکلاتی پیش آمد و افرادی روی کار آمدند که توسعه را مقدم بر اسلام و مفاهیمی همچون عدالت می دانستند و در فرآین توسعه به این مفاهیم توجهی نمی کردند.
وی با بیان این که کشورهایی مثل ترکیه، هند، برزیل و مالزی به پیشرفت و توسعه رسیده اند ادامه داد: این کشور ها چگونه به توسعه رسیده اند؟ آیا این کشورها هم الگوی اسلامی را در کشورشان پیاده کرده اند؟
وی با بیان این که کشورهایی مثل ترکیه، هند، برزیل و مالزی به پیشرفت و توسعه رسیده اند ادامه داد: این کشور ها چگونه به توسعه رسیده اند؟ آیا این کشورها هم الگوی اسلامی را در کشورشان پیاده کرده اند؟
,در ادامه علی کشوری ضمن عرض تبریک روز دانشجو و تسلیت اربعین حسینی خطاب به زیبا کلام گفت: نمی گویم هر مسئله مهمی که مطرح شد هیچ منفعتی ندارد بلکه باید آن را بررسی کرد و سپس درباره آن صحبت کرد.
, نمی گویم هر مسئله مهمی که مطرح شد هیچ منفعتی ندارد بلکه باید آن را بررسی کرد و سپس درباره آن صحبت کرد.,وی ادامه داد: مسئله ای وجود دارد تحت عنوان پیشرفت عملی که امام (ره) نیز به آن اشاره داشتند و خواستار پیاده کردن اسلام در تمامی امور بودند. ولی در همان ابتدای کار و در زمان اجرا این الگو، مشکلاتی پیش آمد و افرادی روی کار آمدند که توسعه را مقدم بر اسلام و مفاهیمی همچون عدالت می دانستند و در فرآین توسعه به این مفاهیم توجهی نمی کردند.
,زیبا کلام در پاسخ به این سوال که آیا علوم سیاسی در غرب کارآمد است یا نه؟ و این که آیا راه کاری برای پاسخ به نیاز دینی انسان وجود دارد یا نه؟ گفت: اکثر سخنرانی ها و روزنامه ها و کتب ابتدای انقلاب درمورد اقتصاد توحیدی بوده و حتی بنی صدر به خاطر اینکه یک نظریه پرداز اقتصاد توحیدی بود توانست آن رای سنگین را بیاورد و ما نیز در همان ابتدا این اقتصاد را باور داشتیم.
,وی با اشاره به کتابی که بنی صدر در زمینه اقتصاد توحیدی نوشته بود تصریح کرد: این کتاب از دو بخش تشکیل شده است. در بخش اول عیوبات اقتصاد سرمایه داری و در بخش دوم معایب اقتصاد سوسیالیستی بیان می شود. اما در پایان کتاب یک سوال بزرگ برای خواننده مطرح می شود و آن این که اقتصاد توحیدی چیست؟
,استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه الان ۳۵سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته ولی هنوزنمی دانیم که مدل اقتصاد توحیدی چیست و چه راه کار هایی دارد ادامه داد: ما الان در زمینه بانکی و اقتصادی مشکلات بسیاری داریم. سود بانکی در ایران ۲۰درصد است ولی در آمریکا ۲ درصد! پس مدل شما در این موارد کجا رفته است؟ ما الان در غرب جنبش های وال استریت ودر دیگر کشورها جنبش های دیگر را داشتیم و پیروز شدیم. اما الان که می خواهیم الگوی ایرانی اسلامی را به آن ها بدهیم چیزی در اختیار نداریم.
,در ادامه این مناظره کشوری با تقسیم بندی نظریه ها و مکاتبی مطرح شده از ابتدای انقلاب تاکنون در ۴ محور اظهار داشت: بعضی از نظریه ها التقاطی و یک سری هم شعاری و کلی گو بوده است. عده ای هم قصد داشتند تفاوت راه ها را نشان دهند و قط دسته چهارم بودند که به پژوهش های عمیق دست زدند.
,دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی ادامه داد: اما مشکل اینجاست که از ابتدای انقلاب تا به حال افرادی انقلابی سر کار نیامده اند تا الگوهای اسلامی را به اجرا در آورند و معمولا افرادی که روی کار می آمدند راه کار های غربی را به اسم اسلام به کار می بردند و همین مدیریت باعث شده امروزه این همه اختلاس در بانک ها داشته باشیم.
,وی تصریح کرد: ما از همان ابتدای برنامه طی ۱۵ سال پژوهش ۸۱ مسئله مبنایی را طرح کردیم و برای آن ها راه حل پیشنهاد دادیم. حالا این دوستان آقای زیبا کلام کجایند که بیایند واین الگوها را به اجرا در آورند؟
,زیبا کلام در پاسخ به این سوال که آیا علوم انسانی غرب را کارآمد می داند یا خیر خطاب به کشوری گفت: شما گفتید که اسلام برای خود برنامه دارد. حال در این ۳۵ سال که همه قدرت ها ی سیاسی، نظامی و اقتصادی در اختیارتان بود چه کاری انجام دادید؟ آیا الگوی اسلامی را پیاده کرده اید؟
,وی با رد ادعای علی کشوری مبنی بر اینکه افراد انقلابی روی کار نیامدند بیان کرد: از ابتدا که بنی صدر و بعد رفسنجانی و موسوی و خاتمی روی کار آمدند که شما اصلا آنها را قبول نداشتید. ولی آن دوره ۸ ساله که احمدی نژاد به منصب رسید شما چه کاری انجام دادید؟
,این تحلیل گر سایسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی را افراد انقلابی اداره کردند ولی خود آن ها ناکارآمد بودند. در غرب وقتی با بحرانی روبه رو می شوند سعی دارند که آن مشکل را ریشه یابی کنند نه این که دیگران را مقصر بدانند در حالی که شما عکس این عمل می کنید و هر وقت مشکلی پیش بیاید دنبال این هستید که فرد دیگری را پیدا کنید و او را مقصر اعلام کنید
,وی در زمینه توجه به عدالت در سایر کشورها اظهار داشت: در زمینه عدالت نیز کدام کشور و مکتب است که به مسئله عدالت توجه ندارد؟در کشور های غربی نیز به اندازه تمام کتب ایران درمورد عدالت صحبت شده در حالی که شما فکر می کنید تنها شمایید که به عدالت توجه دارید. بهتر است بدانید که عدالت را با شعار اندازه گیری نمی کنند بلکه با ژن(جین) اندازه گیری می کنند.
,
ارسال دیدگاه