logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

حذف دلار در مبادلات تجاری ایران و سوریه/ بررسی اتصال ریلی

حذف دلار در مبادلات تجاری ایران و سوریه/ بررسی اتصال ریلی
وزیر راه و شهرسازی ایران در دیدار با رئیس‌جمهور سوریه، بر حدف دلار در مبادلات تجاری دو کشور و پیوستن سوریه به کریدور ریلی ایران و عراق و سوریه تأکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از ‌پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش، وزیر راه‌ و شهرسازی کشورمان در جلسه روز گذشته با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه که با حضور هیئت ایرانی، سفیر ایران و وزرای کشور سوریه برگزار شد، با اشاره به قدمت تاریخی و وجه مشترک هردو کشور مبنی بر قرار گرفتن تحت تحریم‌های ظالمانه در حوزه‌های مختلف بر گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های بانکی، تبادلات تجاری، انرژی، ترانزیت، حمل‌ونقل و گردشگری تاکید کرد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به استفاده از کریدور ریلی میان ایران و عراق، موضوع پیوستن سوریه به این کریدوربه منظور استفاده مسافران به کشور سوریه را نیز مطرح کرد.

برقراری خطوط منظم کشتیرانی میان ایران و سوریه با توجه به وجود بندر در هر دو کشور به منظور رونق صادرات و واردات میان تهران و دمشق از دیگر موضوعاتی بود که توسط وزیر راه و شهرسازی کشورمان مورد تاکید قرار گرفت.

وی در ادامه این جلسه به موضوع گردشگری و لزوم رونق آن پرداخت و پیشنهاد اعزام ۵۰ هزار گردشگر و زائر در سال به سوریه را نیز مطرح کرد.

بذرپاش در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه حمل‌ونقل هوایی و موضوعاتی همچون  آموزش خلبانان، تجهیزات فرودگاه‌های کشور سوریه و تجهیزات کمک ناوبری نیز پرداخت و گفت: ایران ظرفیت بالایی برای توسعه مباحث فنی در فرودگاه‌های سوریه دارد.

تجهیز و توسعه پالایشگاه‌های سوریه و صدور خدمات فنی و مهندسی در این حوزه به منظور رفع مشکلات بخش خصوصی و کاهش یا حذف تعرفه ورودی کالاهای مورد تبادل میان دو کشور از دیگر موضوعاتی بود که از سوی وزیر راه و شهرسازی کشورمان در دیدار با رییس جمهور سوریه مطرح شد.

 تأکید بشار اسد بر مبنا قرار دادن پول ملی دو کشور در تبادلات تجاری

در ادامه این جلسه بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز ضمن خوش آمدگویی به وزیر راه و شهرسازی کشورمان بر اهمیت حوزه ترانزیت در شقوق مختلف ریلی و جاده‌ای تاکید و آمادگی سوریه را برای افزایش ظرفیت‌های دو کشور در ترانزیت اعلام کرد.

وی با ابراز خرسندی از حضور هیات ایرانی در سوریه و انجام گفت‌وگو در همه سطوح، به نقش مهم بنادر در توسعه روابط تجاری دو کشور نیز اشاره و بر توسعه این روابط تاکید کرد.

مبنا قرار دادن پول ملی دو کشور در تبادلات تجاری از دیگر موضوعاتی بود که توسط رییس جمهور سوریه نیز تاکید شد.

بشار اسد ضمن اعلام آمادگی برای سرمایه‌گذاری ایران در حوزه صنایع بالادستی نفت گفت: دستورات لازم جهت شناسایی مناطقی برای واگذاری به متخصصین ایرانی داده خواهد شد.

وی در حوزه تسهیل تجارت بر رفع موانع فعالیت تجار دو کشور به منظور رونق صادرات و واردات کالا تاکید کرد و افزود: توسعه حمل‌ونقل ایران و سوریه در همه شقوق در دستور کار معاونان قرار دارد.

رئیس جمهور سوریه گفت: از هر اقدامی که تاثیر مثبت در مناسبات اقتصادی و سیاسی دو کشور داشته باشد حمایت می‌کنیم.

خبرنگار: معصومه خداوردیان

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه