logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. گسست میان ادعا و واقعیت
  2. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  3. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  4. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  5. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  6. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  7. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  8. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  9. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  10. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  11. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  12. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  13. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  14. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  15. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  16. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  17. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  18. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  19. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  20. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد

چین نیروگاه هسته‌ای ۳.۵میلیارد دلاری در پاکستان می‌سازد

چین نیروگاه هسته‌ای ۳.۵میلیارد دلاری در پاکستان می‌سازد
چین ساخت یک نیروگاه هسته‌ای ۳.۵ میلیارد دلاری را در پاکستان آغاز کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آسوشیتدپرس، کم‌تر از یک ماه پس از امضای قرارداد بین دولت پاکستان و شرکت دولتی همکاری‌های هسته‌ای خارجی چین، «شهباز شریف»، نخست‌وزیر پاکستان، روز جمعه ۲۳ تیرماه روند احداث ساختمان پروژه اتمی تولید برق را که توسط شرکت‌های چینی طراحی شده است کلید زد.

ظرفیت تولید برق این پروژه ۳.۵ میلیارد دلاری، ۱۲۰۰ مگاوات و بخشی از طرح‌های دولت پاکستان برای تولید انرژی ناآلاینده است.

مناسبات پاکستان و چین همواره بسیار نزدیک بوده است تا جایی که رهبران پاکستان از چین به عنوان «برادر آهنین» نام می‌برند.

نیروگاه هسته‌ای جدید پاکستان به نام «چشمه -۵» در نزدیکی شهر میانوالی واقع در ساحل غربی رود سند در ایالت پنجاب ساخته می‌شود. در دهه‌های اخیر چهار نیروگاه هسته‌ای دیگر در همین منطقه با کمک چین ساخته شده است.

روابط پاکستان و چین طی یک دهه گذشته همواره در حال تقویت بوده است و ماه گذشته نیز وزیر نفت پاکستان اعلام کرد که کشورش هزینه یک محموله نفت خام روسیه را به ارز چینی (یوان) پرداخت کرده است. این یک تغییر عمده در سیاست پرداخت صادرات پاکستان، محسوب می‌شود که تحت سلطه دلار آمریکا قرار دارد.

واردات انرژی پاکستان بیشتر پرداخت‌های خارجی این کشور را تشکیل می‌دهد. داده‌های شرکت تحلیلی Kpler نشان می‌دهد که اسلام آباد در طول سال ۲۰۲۲ روزانه ۱۵۴۰۰۰ بشکه نفت وارد کرده است. نفت خام عمدتاً توسط بزرگترین صادرکننده جهان، عربستان سعودی و پس از آن امارات متحده عربی به پاکستان عرضه می‌شد.

در اوایل ماه جاری، اسلام آباد روندی را برای باز کردن تجارت مبادله‌ای با روسیه، افغانستان و ایران تشریح کرد. این اقدام پاکستان نشانه دیگری از تلاش اقتصاد جنوب آسیا برای یافتن راه‌هایی برای خرید و فروش کالاها بدون معامله با دلار است و به گفته تحلیلگران ممکن است چرخشی از غرب به سوی شرق باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه