logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

تاثیر خشکسالی بر منابع آب سطحی خنثی شد

 تاثیر خشکسالی بر منابع آب سطحی خنثی شد
سخنگوی صنعت آب گفت: بارش سال جاری نسبت به متوسط ۵ ساله ۱۰ درصد کاهش یافت و ورودی مخازن در مقایسه با متوسط ۵ ساله نیز با کاهش ۱۴ درصدی همراه شد، اما با مدیریت منابع آب، ذخایر آب سطحی به اندازه 5 سال گذشته باقی مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فیروز قاسم‌زاده در بیان آخرین وضعیت ذخایر آب سطحی کشور اظهار داشت: ذخایر منابع آب سطحی کشور معادل متوسط ۵ سال گذشته بوده و بر اساس گزارش دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، مخازن آب سطحی کشور در خال حاضر نسبت به سال گذشته دارای رشد ۱۹ درصدی است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور گفت: با اشاره به اینکه ذخایر آب سطحی در مقایسه با متوسط ۵ سال اخیر برابر است،گفت: در سال جاری، کشور در سال سوم خشکسالی شدید قرار دارد و بارش‌ها به ترتیب در سه سال اخیر دارای ۳۷، ۱۸ و ۱۴ درصد کاهش نسبت به شرایط نرمال بوده‌اند.

وی افزود: به تبع کاهش بارندگی در سال‌های اخیر، ورودی به مخازن سطحی و زیرزمینی در اغلب حوضه‌های آبریز کشور کاهشی بوده است، اما در حال حاضر، حجم مخازن در شرایط برابر با متوسط ۵ ساله قرار دارد.

*کاهش بارش‌ها باعث کاهش ذخایر آب سطحی نشد

قاسم زاده گفت: بارش سال جاری نسبت به متوسط ۵ ساله دارای بیش از ۱۰ درصد کاهش و مقایسه ورودی مخازن با متوسط ۵ ساله نیز نشانگر کاهش ۱۴ درصدی حجم ورودی‌هاست، اما ذخایر آب سطحی به اندازه 5 سال گذشته است.

سخنگوی صنعت آب، در بیان دلیل عدم کاهش ذخایر سطحی نسبت به متوسط 5 ساله با وجود کاهش 10 درصدی بارش و 14 درصدی ورودی سدها عنوان کرد: استفاده از آب‌های به هنگام مدیریت مخازن در مواقع سیلابی، تلاش برای حداکثر ذخیره سازی بازچرخانی آب، استفاده از زهاب‌های قابل استفاده، جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز موتورپمپ‌ها و تحویل آب بر اساس سطوح زیر کشت و نوع محصول از جمله دلایل رشد مخازن آب سطحی است.

 

 

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه